Δύο “ντοπέ” στο Ευρωμπάσκετ…

Ένας Ισπανός κι ένας Σκοπιανός μπασκετμπολίστας φέρονται να έχουν βρεθεί θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών στη διάρκεια του πρόσφατου Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας! Η πληροφορία έχει διαρεύσει απ’ την υπηρεσία αντιτόπινγκ της Λιθουανίας, δίχως ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος, αρκούμενη απλώς να επισημάνει ότι οι σχετικοί κωδικοί έχουν προωθηθεί στην FIBA Europe. Αυτή πλέον καλείται να διαλευκάνει το μυστήριο, αν και προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ανακοίνωση επί του θέματος, αφήνοντας έτσι να πλανώνται υποψίες για κάθε έναν παίκτη απ’ τις δύο χώρες. Εάν πάντως και το δεύτερο δείγμα των αθλητών που φέρονται να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, βρεθεί θετικό, τότε οι δύο αυτοί αθλητές κινδυνεύουν με τιμωρία δύο ετών.

Ποιοί… ντοπέ;
Φρένο στις φήμες περί “ντοπέ” αθλητών στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, έβαλε απ’ την πλευρά της η FIBA Europe με ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρει. “Η FIBA Europe διαψεύδει τις εικασίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τις οποίες δύο από τους παίκτες που πήραν μέρος στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ έχουν ανιχνευθεί θετικοί σε αντιντόπινγκ έλεγχο.
Η FIBA Europe είναι η πρώτη που ενημερώνεται αναφορικά με τέτοιου είδους ζητήματα για ένα τουρνουά μάλιστα στο οποίο υπάρχει το εμπορικό σήμα της ομοσπονδίας και αποτελεί μία από τις πιο καθαρές διοργανώσεις”.