Δύσκολα για τον ΠΑΟ, πιο βατός όμιλος για τον ΟΣΦΠ

euroleague_draw2014-15Συνωστισμός από… πρωταθλητές στον τρίτο όμιλο, στον οποίο “έπεσε” ο Παναθηναϊκός στην α’ φάση των ομίλων της Euroleague, όπως έβγαλε η κληρωτίδα στη Βαρκελώνη. Οι “πράσινοι” πέφτουν από νωρίς στα “βαθιά”, εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής στον 4ο όμιλο που μπορεί να χαρακτηριστεί πιο βατός. Τις Μπαρτσελόνα, Φενέρ, Μιλάνο, Μπάγερν και Τουρόφ θ’ αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός, τις Βαλένθια, Λαμποράλ, Γαλατά, Ερυθρό Αστέρα και Νεπτούνας ο Ολυμπιακός.

Στον 1ο όμιλο η Ρεάλ Μαδρίτης τέθηκε επικεφαλής και μαζί της θα είναι οι Αναντολού, Ζαλγκίρις, Νιζνί Νόβγκορντ, Σάσαρι και η ομάδα απ’ τα προκριματικά.
Στον 2ο όμιλο η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη κληρώθηκε επικεφαλής και θ’ αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι του Σοφοκλή Σχορτσανίτη και τις Μάλαγα, Άλμπα, Τσεντεβίτα και Λιμόζ που επιστρέφει στη διοργάνωση μετά από 15 χρόνια.

Οι τέσσερις όμιλοι

Α’ όμιλος: Ρεάλ, Εφές, Ζαλγκίρις, Νίζνι Νόβγκοροντ, Σάσαρι, Ομάδα προκριματικών

Β’ όμιλος: ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι, Μάλαγα, Άλμπα, Τσεντεβίτα, Λιμόζ

Γ’ όμιλος: Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός, Φενέρμπαχτσε, Μιλάνο, Μπάγερν, Τούροφ

Δ’ όμιλος: Ολυμπιακός, Βαλένθια, Μπασκόνια, Γαλατασαράι, Ερυθρός Αστέρας, Νεπτούνας

Ο προκριματικός γύρος

Οκτώ ομάδες θα πάρουν μέρος στον προκριματικό που θα διεξαχθεί στην Οστάνδη. Η Ούνιξ Καζάν του Αργύρη Πεδουλάκη είναι το απόλυτο φαβορί, η Βιλερμπάν του Τόνι Πάρκερ δείχνει ικανή να φτάσει μέχρι τελικό.

1. Ούνιξ Καζάν – Ζιελόνα Γκόρα

2. Χάποελ Ιερουσαλήμ – Νίμπουργκ

3. Βιλερμπάν – Οστάνδη

4. VEF Ρίγα – Στρασμπούρ

Νικητής 1 – Νικητής 2

Νικητής 3 – Νικητής 4

Οι δύο ομάδες που θα προκριθούν θα παίξουν στον τελικό και η νικήτρια θα πάρει το τελευταίο εισιτήριο για τους ομίλους της κανονικής περιόδου.