Δ. Αγγελόπουλος: “Αν κοιτάξουμε τα σωματεία μας, θα μπορούμε να βιώσουμε ξανά ένδοξες μέρες για την επίσημη αγαπημένη”

Τα σωματεία είναι η βάση της πυραμίδας του ελληνικού μπάσκετ και ο βασικός τροφοδότης των επιτυχιών των εθνικών ομάδων και πολύ περισσότερο της “επίσημης αγαπημένης” όλων μας, της εθνικής ανδρών. Αυτό είναι το… κοινό μυστικό, το οποίο όμως τα τελευταία χρόνια μοιάζει να έχουν λησμονήσει οι διοικούντες την ομοσπονδία κι αυτό επισημαίνει μέσω της ανακοίνωσης-πρότασής του που καταθέτει ο Δημήτρης Αγγελόπουλος. Ο διοικητικός παράγοντας του Ίκαρου Καλλιθέας, ο οποίος έχει δηλώσει υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές της ΕΟΚ, στηρίζοντας το πλάνο του Βαγγέλη Λιόλιου, με την πρόταση που καταθέτει αναπτύσσει ένα διπλό πλάνο, μέσω του οποίου τα σωματεία θα έχουν τη δυνατότητα από τη μία πλευρά να επικεντρωθούν στην παραγωγική διαδικασία κι από την άλλη να υπάρχει αξιολόγηση της προσφοράς τους στην αναπτυξιακή βαθμίδα.

Αναλυτικά η πρόταση του Δημήτρη Αγγελόπουλου αναφέρει:

“Επειδή, το τελευταίο διάστημα ακούγονται πολλά από υποψήφιους προέδρους και συμβούλους νομίζω ότι πρέπει να τονιστεί σε όλους του τόνους ότι η Εθνική Ελλάδος είναι η «επίσημη αγαπημένη» μας και το στολίδι του αθλήματος, όμως η προτεραιότητα της ΕΟΚ πρέπει να είναι τα σωματεία. Οι σύλλογοι σαν «κύτταρο» του ελληνικού αθλητισμού εκπαιδεύουν, αναδεικνύουν και ανδρώνουν τους αθλητές που στην πορεία, μας γεμίζουν με υπερηφάνεια όταν φοράνε τη φανέλα με το εθνόσημο‼️

Η απερχόμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας, αδιαμφισβήτητα προσπάθησε όσο της επέτρεπαν οι δυνάμεις της να έχει την Εθνική μας ομάδα σε περίοπτη θέση και ορθώς έπραξε, όμως δεν έκανε τα ίδια και για τα σωματεία που βρίσκονται υπό την σκέπη της. Η επόμενη μέρα της ΕΟΚ θα πρέπει σαφώς να έχει την «γαλανόλευκη» σε περίοπτη θέση στην ατζέντα της, όμως μην ξεχνάμε ότι χωρίς τις ομάδες που «παλεύουν» με ελάχιστη βοήθεια δεν θα υπήρχαν οι Εθνικές που μας γεμίζουν περηφάνεια.

Η επόμενη διοίκηση της ΕΟΚ θα πρέπει να βάλει στην ατζέντα της τρόπους που θα ελαφρύνουν τους συλλόγους και θα τους δώσουν την ευκαιρία να επικεντρωθούν και να επενδύσουν στην παραγωγική διαδικασία. Οδοιπορικά, κεντρική διαχείριση χορηγιών, αμοιβές διαιτητών είναι μερικά από τα αυτονόητα που θα πρέπει να υπολογιστούν. Και για να υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο προς τα σωματεία η πρόταση μου είναι να υπάρξει μία εσωτερική αξιολόγηση της ΕΟΚ, όπου θα αποτιμάτε η προσφορά κάθε σωματείου στην αναπτυξιακή βαθμίδα, ώστε να αξιολογηθεί κι ο τρόπος λειτουργίας του. Προϋπόθεση γι αυτό είναι οι σύλλογοι ανάλογα με τη συμμετοχή τους σε αυτή την αναπτυξιακή διαδικασία να μπορούν να επιβραβευτούν οικονομικά. Άλλωστε όπως είπε και ο Καρλ Γιουνγκ «Όποιος κοιτάζει προς τα έξω ονειρεύεται. Όποιος κοιτάζει μέσα του ξυπνάει» και μόνο αν κοιτάξουμε τα σωματεία μας, θα μπορούμε να βιώσουμε ξανά ένδοξες μέρες για την Εθνική μας κι όχι απλά να τις ονειρευόμαστε‼️”.