Δ. Μύθου: “Να είμαστε μέσα στις δύο ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες…”

Με απολογισμό 8 νίκες και 2 ήττες ο Μακεδονικός έχει ρόλο πρωταγωνιστικό στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής (2ος όμιλος Βορρά), όπως ακριβώς είχε τεθεί στο ξεκίνημα της σεζόν. Και πλέον ο στόχος δεν είναι άλλος από το “… να είμαστε μέσα στις δύο ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες και θα ανέβουν κατηγορία”, όπως τόνισε ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Μύθου, μιλώντας στην ιστοσελίδα του συνδέσμου Ελλήνων προπονητών (ΣΕΠΚ). Ο Έλληνας τεχνικός διανύει την τρίτη σεζόν του στο τιμόνι του Μακεδονικού και φιλοδοξεί να οδηγήσει το ιστορικό σωματείο στη Β’ εθνική έπειτα από μία δεκαετία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Μύθου

Για την πορεία της ομάδας του σε αυτές τις πρώτες 10 αγωνιστικές κι αν το περίμενε
“Εμείς φέτος το καλοκαίρι ξεκινήσαμε να κάνουμε ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Διατηρήσαμε το βασικό κορμό κι έγιναν τρεις ποιοτικές προσθήκες έμπειρων παικτών που θα μας ανέβαζαν επίπεδο (Σωκράτης Βούλγαρης, Σίμος Κουτουραντζόγλου, Γιάννης Κασούρας ). Οι περισσότεροι παίκτες που έμειναν είναι νεαροί σε ηλικία και πέρσι κέρδισαν πολύτιμες εμπειρίες που φέτος φαίνεται ότι αξιοποιούν προς όφελος δικό τους αλλά και της ομάδας. Στην μέχρι τώρα πορεία μας κάναμε μία κακή ήττα στην έδρα μας από τον ΓΑΣ Κομοτηνής, η οποία μας επηρέασε κι έτσι την επόμενη εβδομάδα πήγαμε στο ντέρμπι με τον Πολύγυρο χωρίς να είμαστε όπως θα θέλαμε γνωρίζοντας δεύτερη συνεχόμενη ήττα. Από την άλλη πλευρά, κλείσαμε το 2017 με μία πολύ καλή νίκη μέσα στην έδρα της ΧΑΝΘ που ίσως ισοσκελίζει την εντός έδρας απώλεια βαθμού. Δεν είμαστε πλεονέκτες, είμαστε ευχαριστημένοι από τη μέχρι τώρα πορεία μας και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι”.

Για τους στόχους που υπάρχουν στην ομάδα
“Από τη στιγμή που φτάνεις στα Χριστούγεννα όντας στη δεύτερη θέση δεν γίνεται παρά να κάνεις πρωταθλητισμό. Αν δεν το λες, τότε δεν λες αλήθεια. Στην αρχή λέγαμε ότι θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε, όμως πλέον θέλουμε να είμαστε μέσα στις δύο ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες και θα ανέβουν κατηγορία. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμα, όμως έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Με σοβαρότητα και σκληρή προπόνηση ελπίζουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Έχουμε παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας και μαζί με παίκτες που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία κι έχουν εμπειρίες έχει δημιουργηθεί ένα ισορροπημένο ρόστερ”.

Για το παιχνίδι που έρχεται με την Ευκαρπία
makedonikos omadiki”Σίγουρα τα παιχνίδια μετά τη διακοπή κρύβουν εκπλήξεις. Δεν ξέρουμε πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες. Από την πλευρά μας θέλουμε να είμαστε σοβαροί κι αυτός είναι ο λόγος που προπονούμασταν σκληρά όλες αυτές τις ημέρες. Η Ευκαρπία μέσα στην έδρα της είναι δυνατή ομάδα και ειδικά τώρα που πρόκειται για ένα τοπικό ντέρμπι θα έχει μεγάλο κίνητρο. Θέλουμε τη νίκη κι αυτό θα προσπαθήσουμε να πάρουμε”.

Για τις ευχές που κάνει για το 2018
“Εύχομαι όλο ο κόσμος να είναι υγιής και οι αθλητές να βρίσκονται μακριά από τραυματισμούς. Ελπίζω όλοι προπονητές και παίκτες να δουλεύουν σκληρά στην προπόνηση και να αγωνίζονται πάντα μέσα σε αγωνιστικά πλαίσια με στόχο το καλό των ομάδων τους και κατ’ επέκταση του μπάσκετ γενικότερα”.

.
Διαβάστε ακόμη…