Είπε “αντίο” σε μία εξάδα παικτών ο ΒΑΟΛ Χίου

“Αντίο” σε μία εξάδα παικτών είπε ο ΒΑΟΛ Χίου, θέτοντας τέλος στη συνεργασία με τους Λέκκα Τσιριγώτη, Γιώργο Χριστοβασίλη, Χρήστο Φουντουλάκο, Νίκο Παπαδόπουλο, Δημήτρη Μαρούλη και Γιάννη Φερεντίνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Βαδίζοντας προς την ολοκλήρωση του φετινού (2020 – 2021) ρόστερ του ΒΑΟΛ Χίου, ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε τα παιδιά που αποτέλεσαν μέλη της ομάδας που πέτυχε την 3η συνεχόμενη παραμονή του Βούρειου (ή έχασε για ένα καλάθι την άνοδο στη Β΄) τη δύσκολη χρονιά που αφήνουμε πίσω μας και δεν θα συνεχίσουν με τη γαλανόλευκη… Αποχαιρετάμε με ευχαριστίες για όσα προσέφεραν και ευχές για καλή συνέχεια στην καριέρα τους τους:

#4 ΛΕΚΚΑΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ: Ο Αλέκος ολοκληρώνει έναν 7ετή κύκλο στο νησί μας ο οποίος άνοιξε το 2013 (έφηβος πρωτοετής φοιτητής – μέλος της ομάδας ανδρών του ΒΑΟΛ στη Γ΄ Εθνική 2013-14) και ο οποίος συμπεριέλαβε πρωταθλήματα Χίου (3 με τον ΒΑΟΛ και 1 με τον ΟΜΗΡΟ), 4 Κύπελλα Χίου και 2 πορείες στη Γ΄ Εθνική με τον ΒΑΟΛ. Υπήρξε από τα καλύτερα παιδιά που τίμησαν τη φανέλα του Βούρειου και θα συνεχίσει το μπάσκετ με τα χρώματα ομάδας της ΕΣΚΑΝΑ.

#5 ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ: Γέννημα θρέμα ΒΑΟΛ από τα …γεννοφάσκια του στον Βούρειο, τιμημένος με “Καπετάν Στρατής Ματσέλας” και πολυτροπαιούχος (Πρωτάθλημα Παίδων, Πρωταθλήματα Ανδρών, Κύπελλα Ανδρών και 2 επιτυχημένες πορείες στη Γ΄ Εθνική) αφήνει τα γαλανόλευκα λόγω σπουδών (ΑΕΝ Οιννουσών). Η επόμενη χρονιά θα τον βρει στην Α΄ Ανδρών της ΤΕ Χίου καθώς έχει παραχωρηθεί με υποσχετική στον ΝΟΘ.

#8 ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΟΣ: Ο αγαπημένος “άνθρωπος των τελικών”, ο σαμιώτης φοιτητής που ρίζωσε (κλείνει 10ετία) στη Χίο, θα υπηρετήσει τη …μαμά πατρίδα και θα κάνει το δρομολόγιο ΒΑΟΛ – ΟΜΗΡΟΣ αντίστροφα αυτή τη φορά. Έχοντας 2 πετυχημένες πορείες στη Γ΄ Εθνική και …πλήρες σετ Πρωταθλημάτων και (κυρίως) Κυπέλλων Χίου, θα συνεχίσει να κοσμεί με το ήθος του τα χιώτικα γήπεδα με τα χρώματα της ομάδας της Καλλιμασιάς.

#9 ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ο “ψηλός” του Βούρειου αυτή την περίοδο, ξεκίνησε με εντυπωσιακά στατιστικά τη χρονιά, αλλά ο τραυματισμός του στο χέρι τον περασμένο Δεκέμβρη του στέρησε ανάλογης συνέχειας. Βοήθησε πολύ με τα σωματικά του προσόντα και την καλή του τεχνική τη front line του ΒΑΟΛ και πλέον αφήνει το νησί μας και το νότο καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στον βορρά, για λογαριασμό του ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ στη Β΄ Εθνική.

#12 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΟΥΛΗΣ: Ο “Ρούλης” της καρδιάς μας… αγαπήθηκε όσο λίγοι “ξένοι” για το πάθος και το δυναμισμό του. Ο τρελοκεφαλονίτης αν και βρέθηκε στην άλλη άκρη της Ελλάδας τίμησε τη γαλανόλευκη και προσέφερε πολλά σε μια χρονιά που συνδύασε στρατό και μπάσκετ σε εθνικό επίπεδο. Αφήνει τη Χίο με μια γεμάτη σεζόν και με πολλούς νέους φίλους που περιμένουν να τον δουν να έχει ανάλογη συνέχεια με τη φανέλα του ΝΕΟ Ληξουρίου στη Β΄ Εθνική

#21 ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ: Ένα ακόμα δημιούργημα της Ακαδημίας του ΒΑΟΛ Χίου που μετά από μια χρονιά στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ, επανήλθε στον ΒΑΟΛ αποτελώντας μέλος της ανδρικής του ομάδας, παράλληλα με την προσφορά του στα τμήματα υποδομής του Βούρειου και την Εθνική Παμπαίδων της οποίας υπήρξε μέλος. Έχοντας κατακτήσει πρωταθλήματα παμπαίδων, παίδων, Ανδρών και Κύπελλο Χίου ο “Φέρε” έχει ανοίξει τα φτερά του για τις ΗΠΑ και το Σεντ Λούις όπου ήδη συμμετέχει στις δραστηριότητες αθλητικού σχολείου της Nike για ταλαντούχους αθλητές.

Σε όλα τα παιδιά που φόρεσαν τη φανέλα του ΒΑΟΛ και θα συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά και τις αναμνήσεις και φυσικά τις καλύτερες ευχές μας για υγεία και καλή συνέχεια στην αθλητική τους διαδρομή. Εις το επανιδείν λοιπόν και …defend your dreams !!!”