Είπε το “ναι” στη Γ’ εθνική ο Τελεθριακός

Το καλύτερο δώρο για την επέτειο των 10 χρόνων από την ίδρυσή του πήρε ο Τελεθριακός, από την ΕΟΚ με την πρόσκληση για συμμετοχή στη Γ’ εθνική. Ένα δώρο, που το… άνοιξε με χαρά το σωματείο, απαντώτας θετικά σε αυρτή την πρόκληση-πρόσκληση, όπως γνωστοποίσε ο πρόεδρος της ομάδας Στέφανος Παπανδρέου.

“Ο Τελεθριακός στην Γ’ Eθνική 10 χρόνια από την ίδρυσή του

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος ο Τελεθριακός Ιστιαιας έλαβε το καλύτερο δώρο για την επέτειο των 10 ετών από την ίδρυσή του καθώς η ομάδα μας προσκλήθηκε από την ΕΣΚΑΣΕ για άνοδο στην Γ´ Eθνική κατηγορία μπάσκετ.
Εξυπακούεται οτι η ομάδα μας παρά τις δυσκολίες έπραξε το χρέος της απέναντι στη νέα γενιά του συλλόγου μας και αποδέχθηκε την πρόσκληση της ΕΣΚΑΣΕ αξιοποιώντας την μοναδική αυτή ευκαιρία.
Στα 10 χρόνια δράσης ο Τελεθριακός απέδειξε ότι δεν είναι διάττων αστέρας και προχωρά αθόρυβα και με σχέδιο και παρά την μικρή μπασκετική παράδοση του τόπου μας κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να προσελκύσει με την βοήθεια των προπονητών μας δεκάδες παιδιά στο άθλημα και να πετύχει τρεις ανόδους κατηγοριών συνεπείς στο τρίπτυχο: ενίσχυση μπασκετικής υποδομής – προσέλκυση νέας γενιάς στο άθλημα – ανάδειξη της περιοχής μας.
Για το πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης της Γ’ Eθνικής κατηγορίας την περίοδο 2020-21 ακόμη δεν έχει οριστεί ο όμιλος που θα αγωνιστεί η ομάδα μας αλλά δυο εναλλακτικές ισχύουν είτε να παίξουμε σε αθηναϊκό όμιλο μαζί με 3-4 νησιά είτε στην κατηγορία κεντρικής Ελλάδας με Θεσσαλία Λαμία Θήβα Μεσολόγγι και Πάργα.
Ο Τελεθριακός πέρυσι συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ για 5η συνεχή χρονιά και πέτυχε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του τερματίζοντας 4ος και εχοντας δικαίωμα για play off και άνοδο.
Εχοντας επίγνωση των αγωνιστικών δυσκολιών της Γ’ Εθνικής και των προβλημάτων που απορρέουν από την γεωγραφική θέση της Ιστιαίας λόγω της εξάρτησης από το φερυ μπωτ και το ορεινό οδικό δίκτυο στο όρος Καντήλι αλλά και της περιορισμένης οικονομικής στήριξης από την τοπική κοινωνία για ένα τέτοιο εγχείρημα, θα δώσουμε έντιμα την μάχη της Γ’ Εθνικής με κορμό τα δικά μας παιδιά συν 3-4 απαραίτητες και ουσιώδεις μεταγραφές με στόχο μια αξιοπρεπή παρουσία.
Να σημειώσουμε ότι λόγω της μεγάλης απόστασης η ομάδα μας είναι υποχρεωμένη να καταβάλει σχεδόν τα διπλάσια έξοδα για αγώνες, μετακινήσεις και οδοιπορικά παικτών σε σχέση με τις άλλες ομάδες της περιφέρειας και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τους φίλους της ομάδας προκειμένου την νέα χρονιά να στηρίξουν την προσπάθεια του Τελεθριακού η οποία αποβαίνει προς όφελος ολόκληρης της Β. Εύβοιας.
Η μέχρι σήμερα πορεία του Τελεθριακού δεν ήταν εύκολη, οι λύπες περισσότερες από τις χαρές και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι συνεργάτες που ακολούθησαν την ομάδα σε αυτό το ταξίδι προς την επιτυχία μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης ειδικά τα πέτρινα χρόνια 2012-2019.
Η άνοδος στην Γ’ Εθνική δικαιώνει μια πορεία 10 ετών που πολλές φορές τέθηκε σε δοκιμασία και υπό αμφισβήτηση αλλα με σύνεση και επιμονή προχωρήσαμε μπροστά.
Θερμά ευχαριστούμε τους φίλους της ομάδας, τους προπονητές ανδρικού Μάκη Φώτου, του παιδικοεφηβικού Μαρια Ραχιωτη, το Δ.Σ. που στήριξε ηθικά την ομάδα σε δύσκολες στιγμές και πάνω απ’ όλα τους αθλητες μας με αρχηγό τον Μάκη Κιαπέκο που φέτος έκαναν κατάθεση ψυχής στο παρκέ πετυχαίνοντας την άνοδο.
Καλή αγωνιστική περίοδο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Μακης Φώτου ήταν ο προπονητής της ομάδας όταν ο Τελεθριακός αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Γ’ ΕΣΚΑΣΕ την περίοδο 2010-11 και έμελλε να είναι εκείνος με τον οποίο η ομάδα ανεβαίνει σήμερα στην Γ’ εθνική.

Με εκτίμηση
Στέφανος Παπανδρέου
Προεδρος Τελεθριακού”.