Εθνική τραγωδία στην Αττική, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών…

Ανείπωτη τραγωδία… Η Αττική έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται συνεχώς (49 επισήμως στις 10:30 πμ της Τρίτης 24/7), όπως και εκείνος των τραυματιών, αλλά και των αγνοουμένων.

Η Πυροσβεστική ζήτησε από τους πολίτες που δεν γνωρίζουν που βρίσκονται οι δικοί τους άνθρωποι να επικοινωνούν με το 199, ενώ στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο και ΚΑΤ νοσηλεύονται 156 ενήλικες, εκ των οποίων 11 διασωληνωμένοι και 16 παιδιά, κανένα σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, πάνω από 1.000 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με 300 οχήματα.

Οι τελευταίοι από τους νεκρούς που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής περισυνελέγησαν από τη φρεγάτα «Έλλη», τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας. Μεταξύ των θυμάτων είναι πολλά μικρά παιδιά.

Απανθρακωμένα αυτοκίνητα, καμένα σπίτια, δασικές εκτάσεις που έγιναν στάχτη κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, ενώ πολλοί άνθρωποι, σε μία απελπισμένη προσπάθειά τους να διαφύγουν, βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στα αυτοκίνητά τους. Ενδεικτικό είναι πως οι ομάδες διάσωσις και οι δυνάμεις του Λιμενικού περισυλλέγουν εδώ και ώρα νεκρούς από την περιοχή Αργυρή Ακτή, στο Μάτι.

Πληροφορίες από amna.gr και cnn.gr

.
Διαβάστε ακόμη…