ΕΚΑΣΚΕΜ: Για έβδομη χρονιά πρωταθλητής Εφήβων ο Πιερικός Αρχέλαος

Η παράδοση που θέλει τον Πιερικό Αρχέλαο κυρίαρχο στην κατηγορία των εφήβων συνεχίστηκε και αυτή την χρονιά!

Για έβδομη συνεχόμενη φορά και όγδοη στα τελευταία εννέα χρόνια, οι έφηβοι του συλλόγου μας κατέκτησαν την 1η θέση στο Final 4 της ΕΚΑΣΚΕΜ επικρατώντας στον τελικό του Άθλου Αλεξάνδρειας στο κατάμεστο ΔΑΚ Έδεσσας με σκορ 85-81.

Σε έναν συγκλονιστικό αγώνα οι παίκτες του Θανάση Τοπούζη ήταν πιο ψύχραιμοι και αποτελεσματικοί και κατάφεραν να επικρατήσουν αφού άντεξαν στην αντεπίθεση της Αλεξάνδρειας. Οι ομάδα της Ημαθίας κατάφερε να ψαλιδίσει μια διαφορά 17 πόντων που χτίστηκε στα μέσα του 2ου δεκάλεπτου και βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο 4ο δεκάλεπτο με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια πολλές φορές. Ωστόσο , οι έφηβοι του συλλόγου μας κατάφεραν να κερδίσουν τις τελευταίες άμυνες και σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα τους στην επίθεση έφτασαν στο ροζ φύλλο αγώνα.

Η επιτυχία του συλλόγου φανερώνει το γεγονός ότι στα ηλικιακά πρωταθλήματα, οπού κάθε δύο χρόνια ανανεώνεται το ρόστερ των ομάδων, ο Πιερικός Αρχέλαος καταφέρνει όχι μόνο πετυχαίνει τους στόχους του, αλλά και να προετοιμάζει την επόμενη γενιά που θα πρωταγωνιστεί στην κατηγορία των εφήβων.

Χαρακτηριστικό της φετινής ομάδας είναι το ότι το ρόστερ απαρτίστηκε από οχτώ εφήβους, δύο παίδες και δύο αθλητές της κατηγορίας παμπαίδων που απέκτησαν το περασμένο διήμερο πλούσιες εμπειρίες και παραστάσεις για την συνέχεια.

Ο Παναγιώτης Ζησόπουλος κατέκτησε τον τίτλο του MVP του τουρνουά πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση με 44 πόντους και 6 τρίποντα στον τελικό!

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον προπονητή του εφηβικού Θανάση Τοπούζη που τα τρία τελευταία χρόνια οδηγεί τα ανδρικά τμήματα του συλλόγου και σε αυτόν πιστώνεται μεγάλο μέρος της επιτυχίας, καθώς το σύνολο των εφήβων έχει ενεργό συμμετοχή στο ανδρικό τμήμα του συλλόγου. Δίπλα του είναι ο βοηθός και προπονητής των παίδων Αργύρης Φώτας, ο Άρις Ζέρβας στην στατιστική και ο υπεύθυνος ακαδημιών Μίλτος Μηλιάτης.

Ο επόμενος σταθμός για την εφηβική ομάδα- πέραν των υποχρεώσεων του ανδρικού- θα είναι στις αρχές Απριλίου στους αγώνες μπαράζ των πέντε πρωταθλητών Βόρειας Ελλάδας που θα διεκδικήσουν την πρόκριση τους για την τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και τις έξι καλύτερες ομάδες.