Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Ισπανία με απόφαση της FIBA!

spain_Μετά τις… προειδοποιητικές βολές, ήρθε και το “πρώτο χτύπημα” που βρήκε στόχο από πλευράς FIBA! Την Ισπανία και την εθνική της ομάδα, η οποία δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, καθώς όπως αποκάλυψε η Mundo Deportivo αποκλείστηκε από τη FIBA μετά από έκτακτη σύσκεψη που έγινε το Σάββατο 23/4!!! Μία απόφαση που βάζει… “μπουρλότο” στα αθλητικά δεδομένα, αν και ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη, καθώς η πλευρά της παγκόσμιας ομοσπονδίας είχε διαμηνύσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι στόχος της είναι να… συμμορφώσει όλες τις ομοσπονδίες που αντικρούουν τις απόψεις της αναφορικά με τη νομιμότητα της Euroleague και επιλέγουν οι ομάδες τους ν΄ αγωνίζονται στις διοργανώσεις που “ελέγχει” εκείνη, κι όχι στις δικές της.

Η Ισπανία και η ACB εδώ και καιρό είχαν ταχθεί υπέρ της Euroleague και παρά τις προτροπές της FIBA για αλλαγή πλεύσης, αλλά και την επιστολή με την οποία προϊδέαζαν για την επικείμενη απόφαση, δεν άλλαξαν στάση. Έτσι το Σάββατο 23/4 η εκτελεστική επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας συνεδρίασε στη Χινέμπρα, προκειμένου ν΄ αποφασίσει για τις κινήσεις και τα μέτρα που θα λάβει για τις ομοσπονδίες που συνεχίζουν το… αντάρτικό! Κι αποφάσισε τον αποκλεισμό της εθνικής Ισπανίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, τον αποκλεισμό της από το Eurobasket 2017, αλλά και από επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο
Κι αυτό αναμένεται να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς όπως έγινε γνωστό “οι ποινές θα ανακοινωθούν επίσημα τις επόμενες ώρες και πιθανόν να επηρεάσουν κι άλλες εθνικές ομοσπονδίες, οι οποίες θα συμμετάσχουν στα Προολυμπιακά τουρνουά με σκοπό να πάρουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες”!