Η ήττα της εθνικής μας ομάδας από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη μπορεί να γίνει ένα πρώτης τάξεως μάθημα για τους νεαρούς παίκτες που κλήθηκαν να φορέσουν τη φανέλα της “επίσημης αγαπημένης”, όπως τόνισε ο Γιάννης Ελευθεριάδης, μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο Έλληνας προπονητής που κλήθηκε να κοουτσάρει ως πρώτος, μετά την αποβολή του Θανάση Σκουρτόπουλου στο 26ο λεπτό του παιχνιδιού σχολίασε για την αναμέτρηση και για την έκβασή του. “Ήρθαμε εδώ με επτά νέους παίκτες, που είναι πρώτη φορά στην ομάδα. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για μας. Αρχίσαμε το ματς όχι καλά, χωρίς συγκέντρωση, ειδικά στην άμυνα και χάσαμε. Όλο το παιχνίδι προσπαθούσαμε να καλύψουμε τη διαφορά και δεν έπρεπε να βρεθούμε σε αυτή τη θέση. Χάσαμε και τον προπονητή μας για μια διαμαρτυρία. Είναι μια εμπειρία για τους παίκτες μας, την επόμενη φορά θα είμαστε καλύτεροι. Συγχαρητήρια στη Βοσνία και εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας”.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κατσίβελης σχολίασε: “Θέλαμε τη νίκη για να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν ξεκινήσαμε το παιχνίδι με την απαιτούμενη ενέργεια, κυρίως αμυντικά. Δώσαμε πολλά εύκολα καλάθια, ανοιχτά σουτ και πόντους στον αιφνιδιασμό στη Βοσνία. Όταν κυνηγάς στο σκορ σε όλο το ματς δεν είναι εύκολο, ειδικά απέναντι σε μια ομάδα που έχει εμπειρία. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να είμαστε έτοιμοι τη Δευτέρα για να δώσουμε ό,τι μπορούμε απέναντι στη Λετονία. Πάντα όταν παίζεις θέλεις να κερδίζεις. Θέλαμε τη νίκη για να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο για να κλείσουμε το ταξίδι των παραθύρων με τον καλύτερο τρόπο, αλλά δεν τα καταφέραμε”.

“Δεν μπορέσαμε να πάρουμε την πρώτη θέση. Το καλό είναι πως είχαμε ήδη προκριθεί από το Νοέμβριο με τη νίκη επί της Βουλγαρίας και αυτό ήταν σημαντικό”, τόνισε από την πλευρά του ο Βασίλης Καββαδάς και συμπλήρωσε: “Αυτή η ομάδα είναι νέα, συγκεντρωθήκαμε πριν έξι μέρες και είχαμε πολλά νέα πρόσωπα. Θέλαμε περισσότερο χρόνο για να βρούμε χημεία. Το θέμα είναι πως έχουμε προκριθεί, θα ξεκουραστούμε, θα δούμε τα λάθη μας και θα ετοιμαστούμε για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τη Λετονία τη Δευτέρα”. Τέλος ο Γιώργος Τσαλμπούρης που έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της εθνικής σχολίασε: “Δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Αυτά τα ματς κρίνονται στο ποιος το θέλει περισσότερο και η Βοσνία φάνηκε να το θέλει πολύ περισσότερο από μας. Χάσαμε, έχουμε ένα ακόμη ματς τη Δευτέρα και θέλουμε να κερδίσουμε παρότι έχουμε ήδη προκριθεί. Όταν εκπροσωπείς τη χώρα σου πάντα θες τη νίκη”.