Ενίσχυση για τον Λεύκιππο Ξάνθης με τον Δημήτρη Παγανά

Στην ενίσχυση της περιφερειακής του γραμμής προχώρησε ο Λεύκιππος, που απέκτησε από τον Άθλο Ξάνθης τον Δημήτρη Παγανά. Ο 23χρονος παίκτης μπορεί να βοηθήσει σε πολλά σημεία του παιχνιδιού τη νέα του ομάδα, όπως έδειξε αγωνιζόμενος με τον Άθλο, με τους ιθύνοντες τον Λεύκιππο να κρίνουν ότι η διαφορά δυναμικότητας που υπάρχει από την κατηγορία που αγωνιζόταν (ΕΚΑΣΑΜΑΘ) με τη Β’ εθνική, θα μπορέσει να καλυφθεί από τον παίκτη με τη διάθεση και την αγωνιστική προσήλωσή του.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Ο Λεύκιππος Ορόσημο είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμφωνία με τον καλαθοσφαιριστή, Δημήτρη Παγανά. Τις τελευταίες δύο σεζόν ήταν μέλος του Άθλου Ξάνθης, έχοντας θετικότατη αγωνιστική παρουσία. Η μαχητικότητα που διαθέτει ως παίκτης και το γεγονός πως είναι ικανός να προσφέρει σε διάφορους τομείς του παιχνιδιού, είναι κάποια στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον νέο αθλητή της ομάδας μας.

Ο Δημήτρης Παγανάς γεννήθηκε στις 14/11/97 και έχει ύψος 1.95. Ξεκίνησε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στον Φιλαθλητικό Όμιλο Νεάπολης και έκανε το ντεμπούτο του στο ανδρικό τμήμα σε ηλικία 16 ετών. Πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στην ομάδα της Κοζάνης και μετέπειτα ακολούθησε η θητεία δύο χρόνων (2018-20) στον Άθλο Ξάνθης. Την πρώτη του σεζόν (2018-19) επέδειξε αγωνιστική σταθερότητα ενώ κατά την περίοδο 2019-20 αποτέλεσε τον δεύτερο σκόρερ του συγκεκριμένου συλλόγου, στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Με αφορμή την συνεργασία του με τον Λεύκιππο Ορόσημο, ο Δημήτρης Παγανάς δήλωσε στο lefkipposbc.gr: “Θα δουλέψω όσο περισσότερο μπορώ, προκειμένου να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της ομάδας. Ο Λεύκιππος αποτελεί έναν σύλλογο που είναι οργανωμένος σε όλα τα επίπεδα. Θα προσπαθήσω να βγάλω ασπροπρόσωπους τους ανθρώπους της ομάδας για την επιλογή τους να ενταχθώ στον Λεύκιππο. Εύχομαι να έχουμε πολλές επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο και να μην υπάρχουν ατυχίες με τραυματισμούς”.