Εξαιρετική προσθήκη με Καλαμπάκα για την Ασπίδα

Μία εξαιρετική προσθήκη πραγματοποίησε η Ασπίδα Ξάνθης αποκτώντας παίκτη από τα πάνω… ράφια. Ο λόγος για τον Δημήτρη Καλαμπάκα ο οποίος έχει εικόνες από μεγαλύτερες κατηγορίες, αναμένεται να βοηθήσει ιδαίτερα τη ρακέτα της ομάδας εν όψει του νέου πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση:

«Η οικογένεια της ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ανακοινώνει με μεγάλη χαρά μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές που έχει πραγματοποιήσει στην ιστορία της. Τη φετινή αγωνιστική περίοδο θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας ο Δημήτρης Καλαμπάκας (Jim Kalabakas) (2.02-1989), ένας αθλητής με σπουδαίες περγαμηνές στις υψηλότερες κατηγορίες του Ελληνικού μπάσκετ.

Ο Δημήτρης, πέρα από το ήθος του, τον επαγγελματισμό του, το ταλέντο του και τη βοήθεια που θα προσφέρει αγωνιστικά στην ομάδα μας, θα αποτελέσει έναν πόλο έλξης και ένα παράδειγμα για τους νεαρούς αθλητές της ομάδας μας, οι οποίοι φέτος προστέθηκαν στο ρόστερ της ανδρικής μας ομάδας, αλλά και για όλους τους μικρότερους αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου μας.

Έκανε τα πρώτα μπασκετικά του βήματα στα τμήματα υποδομής των ΜΑΧΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ. Μετά από 6 χρόνια πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης το 2010, υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Με τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α1 καθώς και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως το Εurocup και τα προκριματικά της Εuroleague.

Στη συνέχεια μετακόμισε στη γειτονική Καβάλα με την οποία αγωνίστηκε ένα χρόνο στην Α1 και 2 χρόνια στην Α2, όπου την δεύτερη χρονιά στέφθηκε πρωταθλητής κερδίζοντας και πάλι την άνοδο στα σαλόνια της Α1.

Την περίοδο 2016-17 επέστρεψε στους ΜΑΧΗΤΕΣ – ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ για να αγωνιστεί και πάλι στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας.
Τη σεζόν 2017-18 αγωνίστηκε στην Α2 με τη Δόξα Λευκάδας, με την οποία είχε μέσο όρο 9,3 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 30 συμμετοχές.
Την αγωνιστική περίοδο 2018-19 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας με την ομάδα Α.Σ. Κώων Ιπποκράτης, η οποία, δυστυχώς, σημαδεύτηκε από έναν σοβαρό τραυματισμό. Ήδη εργάζεται καθημερινά και εντατικά και βρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης. Στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας θα προσφέρει, όταν θα είναι πλήρως υγιής και έτοιμος!

Η οικογένεια της ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ εύχεται στον Δημήτρη να έχει καλή αγωνιστική χρονιά, υγεία πάνω απ’ όλα και πολλές επιτυχίες, που θα τον οδηγήσουν και πάλι στην κορυφή».