Επέλεξαν “Βασίλισσα” οι… σεΐχηδες από τη Ντόχα

Kasun - Zuza DohaΤο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα, όπως επίσης και τα πλέι οφ του ΝΒΑ αποτελούν πόλο έλξης για τους μπασκετόφιλους ανά την υφήλιο. Απ’ αυτή τη κατηγορία δεν εξαιρείται κανείς από όσοι δηλώνουν φανατικοί της πορτοκαλί μπάλας. Όπου και αν βρίσκονται! Ακόμη και στο μακρινό, από το Μιλάνο όπου θα διεξαχθεί το φετινό Φάιναλ Φορ, Κατάρ.

Οι αραβικές χώρες δεν υστερούν σε τίποτα σ’ ότι αφορά τουλάχιστον, το μπάσκετ. Αντιθέτως μάλιστα. Το χρήμα εξακολουθεί –εκεί τουλάχιστον- να ρέει άφθονο. Γι’ αυτό και δύο Κροάτες που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ευρωλίγκα, ο ένας εξ αυτών και στο ΝΒΑ, αποφάσισαν να περάσουν τη φετινή σεζόν, μακριά από την Ευρώπη. Ο Μάριο Κασούν αγωνίζεται στην Al Wasel, ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με έδρα το κοσμοπολίτικο Ντουμπάι. Ο πρώην του Παναθηναϊκού, Γιούριτσα Ζούζα κάνει εκπληκτική σεζόν στο Κατάρ με τα χρώματα της Al Rayyan που εδρεύει στη Ντόχα. Αμφότεροι, έχουν στεφτεί πρωταθλητές των χωρών στις οποίες αγωνίζονται και από τις 11 ως τις 19 του μηνός, διεκδικούν το τρόπαιο στο GCC (Gulf Continental Cup) όπου επίσης συμμετέχουν οι πρωταθλήτριες ομάδες από το Ομάν, τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν. Παρασκευή και Κυριακή όμως, έστω και αν χρειαστεί να παρακολουθήσουν τους αγώνες σε μαγνητοσκόπηση λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων, δεν σκοπεύουν να χάσουν τους ημιτελικούς και το τελικό της Ευρωλίγκα.

kasun

Ο 34χρονος Μάριο με θητεία στην Ευρωλίγκα σε Μπαρτσελόνα (2006-2008), Εφές Πίλσεν (2008-2010), Κ.Κ. Ζάγκρεμπ (2010-2012) και Σιένα (2012) «βλέπει» ΤΣΣΚΑ – Ρέαλ Μαδρίτης στο τελικό, όπως μας αποκάλυψε χθες σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του. «Χωρίς πολύ σκέψη, νομίζω ότι η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεθούν στο φετινό τελικό. Και πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η Ρεάλ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν έδειξε μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου ότι «θέλει», όσο τίποτε άλλο, αυτό το τρόπαιο. Έχει «χτιστεί» φέτος γι’ αυτό» επεσήμανε και συνέχισε λέγοντας: «Αλλά και πάλι, όλα τα προγνωστικά είναι παρακινδυνευμένα γιατί μιλάμε για… Φάιναλ Φορ. Ένα παιχνίδι που κρίνει τη συμμετοχή στο τελικό και ένα παιχνίδι που χρίζει τον πρωταθλητή. Όλα μπορεί να συμβούν σε σαράντα λεπτά. Το έχουμε ξαναδεί εξάλλου στο παρελθόν».

zuza al rayyanal rayyan- zuza

Ρεάλ όμως, επιλέγει και ο Γιούριτσα Ζούζα που έχει αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό (2002-2003) και την Τσιμπόνα (2005-2007). «Θα απογοητευτώ πάρα πολύ αν δεν σηκώσει το τρόπαιο η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Μπαρτσελόνα επειδή κατά τη γνώμη μου, έπαιξαν όλη τη χρονιά πολύ καλό μπάσκετ. Δυστυχώς γι’ αυτές τις δύο ομάδες, θα τεθούν αντιμέτωπες στον ημιτελικό άρα μία μόνο θα πάρει το εισιτήριο για το τελικό. Επιλέγω Ρεάλ και ας έχασε στο μεταξύ τους παιχνίδι στην ACB πριν μερικές μέρες. Θα είναι πολύ μεγάλη απογοήτευση αν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν πάρει την Ευρωλίγκα» δηλώνει μεταξύ άλλων.

Ο 36χρονος σέντερ δίνει προβάδισμα στη Μακάμπι αναφορικά στον άλλο ημιτελικό. «Θεωρώ ότι η Μακάμπι ως πιο αθλητικό σύνολο έχει προβάδισμα έναντι της ΤΣΣΚΑ που ναι μεν, είναι καλύτερη ομάδα στην άμυνα αλλά σε τόσο κρίσιμο παιχνίδι, αν δεν βάλεις και τη μπάλα στο καλάθι, δύσκολα μόνο με την άμυνα, παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό. Για να δούμε…».