Επίσημα Μιλεντίγιεβιτς στον Δούκα

iakovos milentigevits 3Μία μέρα μετά την παρουσίαση της ομάδας, ο Δούκας ανακοίνωσε επίσημα και την απόκτηση του Ιάκωβου Μιλεντίγιεβιτς. «Ήρθα στο Δούκα για να βοηθήσω την ομάδα να καταφέρει να κάνει πολλά πράγματα στην Α2, να κάνουμε αξιοπρεπείς εμφανίσεις. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα, γιατί ανέβηκα ένα επίπεδο, έκανα το «άλμα» στην Α2 και θα προσφέρω τα μέγιστα για να πάει η ομάδα όσο καλύτερα γίνεται» είπε στις πρώτες δηλώσεις του ο 18χρονος πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Εφήβων.

«Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι από τα πιο δυνατά στην Ιστορία της Α2. Έχουν έρθει παίκτες με ποιότητα, παίκτες με ταλέντο και παίκτες από την Ευρωλίγκα. Εμείς, όμως, έχουμε πολύ καλό σύνολο που μπορεί να καταφέρει πολλά. Στόχος μας είναι η γρήγορη παραμονή, στόχος όμως είναι και η τετράδα. Στόχος μας είναι να κάνουμε καλή πορεία στην Α2» συμπλήρωσε ο νεαρός πόιντ γκαρντ του Δούκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση του Συλλόγου μας είναι στην ευχάριστη θέση να επισημοποιήσει την απόκτηση του πρωταθλητή Ευρώπης, Ιάκωβου Μιλεντίγεβιτς. Ο 18χρονος (11/1/1997) γκαρντ, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στην προσπάθεια της Εθνικής Εφήβων να φτάσει έως την κορυφή μετρώντας κατά μέσο όρο 5.2 πόντους σε εννέα αγώνες, αποτελεί ένα από τα καλύτερα ταλέντα της χώρα μας και με την εκτελεστική του δεινότητα πίσω από τα 6.75μ. αναμένεται να προσφέρει σημαντικές λύσεις και στην ομάδα του Μάριου Γούναρη.

Ο ύψους 185 εκατοστών άσος, ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες της Νέας Περάμου, στην συνέχεια πήρε μεταγραφή για τα Μέγαρα και από εκεί για το Αιγάλεω. Με την ομάδα των δυτικών προαστίων αγωνίστηκε στην Γ΄Εθνική και μάλιστα στον αγώνα ενάντια στον Κάδμο Θήβας, σημείωσε 48 πόντους».