Επίσημα στον Αρκαδικό Καλλινικίδης-Τζόρτζεβιτς

kallinikidisΟι Αβραάμ Καλλινικίδης και Στέφαν Τζόρτζεβιτς θα φορούν και επίσημα από την ερχόμενη σεζόν τη φανέλα του Αρκαδικού, με τον σύλλογο να ανακοινώνει την απόκτηση των δύο παικτών.

Η ανακοίνωση:

«Ο Αρκαδικός ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο, καθώς απέκτησε δύο ακόμα μεγάλα ονόματα για την κατηγορία, τον Στέφαν Τζόρτζεβιτς και τον Αβραάμ Καλλινίκιδη.

Ο Στέφαν Τζόρτζεβιτς γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1989, έχει ύψος 2.05 και στο περσινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας (αγωνιζόμενος με τον ΟΦΗ), ψηφίστηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος, καθώς ήταν δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος με 19,9 πόντους μέσο όρο και έβδομος ριμπάουντερ με 7,1 μέσο όρο.

Ο 25χρονος Σέρβος σέντερ αποτελούσε πόλος έλξης για πολλές ομάδες καθώς με τις περσινές εμφανίσεις του με τη φανέλα του ΟΦΗ κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να γίνει ο περιζήτητος κοινοτικός παίκτης.

Ο Τζόρτζεβιτς έχει αγωνιστεί στην Α1 Σερβίας με τη Σμετερέβο, όπου είχε 13,3 πόντους και 4,4 ριμπάουντ, ενώ παλιότερα είχε αγωνιστεί σε Ισπανία, Βοσνία, Πολωνία, ενώ το 2011 είχε γίνει ντράφτ στο ΝΒΑ.

Ο Αβραάμ Καλλινικίδης, γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1977, έχει ύψος 1.97 και αγωνίζεται στις θέσεις των φόργουορντ με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ο Καλλινίδης ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Πανελληνίου, παραχωρήθηκε δανεικός στον Τυφώνα και το καλοκαίρι του 1996 μεταπήδησε στο Αιγάλεω όπου έμεινε για δέκα τρία χρόνια. Στο διάστημα αυτό κατάκτησε έναν τίτλο Α ́Αθηνών (1997), δύο τίτλους Γ ́Εθνικής (1999 και 2001), ένα τίτλο Β ́Εθνικής (2004) και μια άνοδο σαν δευτεραθλητής της Α2 (2006) στην Α1 Ανδρών ΕΣΑΚΕ.

Το καλοκαίρι του 2009 υπέγραψε στην ΑΕΚ, όπου έπαιξε με επιτυχία για δύο χρόνια, ενώ από το 2011 ήταν παίκτης του ΑΓΟ Ρεθύμνου. Για ένα σύντομο διάστημα (1999), ο Καλλινικίδης αγωνίσθηκε στη Φινλανδία, με τα χρώματα της Άουρα Μπάσκετ.

Μετά από μία τριετία, ο Καλλινικίδης αφήνει το Ρέθυμνο και την Α1 κατηγορία για να συνεχίσει την καριέρα του στον Αρκαδικό, τον οποίο και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά με την εμπειρία του».