oikonomoy-ikaroiΓυρίζει εκεί από όπου ξεκίνησε. Ο λόγος για τον Νίκο Οικονόμου, ο οποίος επιστρέφει στον Ιωνικό αναλαμβάνοντας τα ηνία της ομάδας της Νίκαιας.

Η ανακοίνωση:

«Η ανάληψη των ηνίων του Ιωνικού Νικαίας από τον εφοπλιστή Ίων Γ. Βαρουξάκη, σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής για τον σύλλογο, ο οποίος προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στον σχεδιασμό της ομάδας ενόψει του ανταγωνιστικού πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής. Η νέα εποχή στον ιστορικό σύλλογο θα συνοδευτεί και από την επιστροφή ενός μπασκετάνθρωπου που συνδύασε την έναρξη της τεράστιας καριέρας του με αυτόν.

Έτσι ο Ιωνικός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με ένα… δικό του παιδί, τον τεχνικό Νίκο Οικονόμου.

Γέννημα – θρέμμα του Ιωνικού Νικαίας, ο βετεράνος πλέον καλαθοσφαιριστής με μεγάλη καριέρα σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης, επιστρέφει στην αγαπημένη του ομάδα αναλαμβάνοντας τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας.

Ο Νίκος Οικονόμου αγωνίστηκε στον Ιωνικό μέχρι το 1991, παίρνοντας διαδοχικά από τα παιδικό – εφηβικά τμήματα, έως και την ανδρική ομάδα ενώ, η συνέχεια είναι λίγο πολύ σε γνωστή σε όλους, καθώς φόρεσε με μεγάλη επιτυχία τις φανέλες των Παναθηναϊκού, Κίντερ Μπολόνια, Ολυμπιακού, Μπαρτσελόνα, Ολύμπια Λάρισας, Ντιναμό Μόσχας, Πανιωνίου και Πανελληνίου. Εμβληματική ήταν η παρουσία του και στην Εθνική μας ομάδα όπου είχε 109 συμμετοχής και 1156 πόντους.

Ο πολλά υποσχόμενος Έλληνας προπονητής, έδωσε πέρσι (2014-15) τα διαπιστευτήρια του και ως χεντ κόουτς, καθώς συνέβαλε τα μέγιστα στην εξαιρετική πορεία της νεοφώτιστης στην Α2 Α.Ε. Λιβαδειάς, η οποία τερμάτισε στην 6η θέση παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τον πάγκο της ομάδας των Σπάτων (Α΄ ΕΣΚΑ) και ανέλαβε μετέπειτα πρώτος προπονητής στον Ιωνικό Ν.Φ (Γ΄ Εθνική). Στη συνέχεια εργάστηκε ως χεντ κόουτς στην Ολυμπιάδας Πατρών (Α2), ως ασίσταντ σε Ίκαρο Καλλιθέας και Πανιώνιο (Α1), ενώ επέστρεψε στην Α2 (πρώτος προπονητής) στον πάγκο των Ικάρων Σερρών, που επίσης άφησε σπουδαίο έργο».