Επιστροφή στον Εθνικό για τον Κουζούνη-Κατσαμπάνη

Άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε με την παραχώρησή του με υποσχετική στην Αναγέννηση Πετραλώνων και τώρα ο Ορέστης Κουζούνης-Κατσαμπάνης επιστρέφει στον Εθνικό για να ξεδιπλώσει κι εκεί το ταλέντο του. «Είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα δίνοντας το 110%, με στόχο να αποδείξω τις δυνατότητες μου σε μια τέτοια κατηγορία», τόνισε μετά την επισημοποίηση της επιστροφής του στον Πειραιά ο νεαρός αθλητής.

«H Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του Εθνικού πιστή στο πλάνο της προχώρησε στην απόκτηση ακόμη ενός νεαρού ταλαντούχου καλαθοσφαιριστή. Στην ομάδα μας τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται ο Ορέστης Κουζούνης – Κατσαμπάνης, ο οποίος προέρχεται από τα «σπλάχνα» της ομάδας μας, καθώς έμαθε τα μυστικά του μπάσκετ στον Εθνικό πριν αποχωρήσει με υποσχετική πριν από δύο χρόνια», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο πειραιώτικος σύλλογος και συνεχίζει: «Ο Ορέστης Κουζούνης – Κατσαμπάνης έκανε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ στις Ακαδημίες του Εθνικού μας. Ο νεαρός παίκτης αγωνίστηκε σε όλα τα τμήματα υποδομών και έφρασε μέχρι και την εφηβική ομάδα, όπου άφησε το στίγμα του. Ο Ορέστης σε ηλικία 17 ετών έκανε ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα του Εθνικού, καθώς είχε αγωνιστεί στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή. Πριν από δύο χρόνια παραχωρήθηκε με υποσχετική στο σωματείο της Αναγέννησης Πετραλώνων, όπου ξεδίπλωσε το ταλέντο του. Ύστερα από δύο χρόνια ο Κουζούνης επιστρέφει στην ομάδα μας, έχοντας αποκτήσει πλούσιες εμπειρίες και είναι έτοιμος τη νέα χρονιά να αποτελέσει ένα από τα γρανάζια του Εθνικού».

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για την ευκαιρία που μου δίνεται στον Εθνικό. Είναι ο σύλλογος, όπου μεγάλωσα και έθεσε τις βάσεις για τον παίκτη που είμαι σήμερα. Χωρίς ποτέ καμία πολυτέλεια ο Εθνικός, η υπεύθυνη των Ακαδημιών Έφη Βρουχάκη και οι προπονητές μου Αλέξης Αναγνωστόπουλος και Βαγγέλης Βασιλόπουλος, μου έμαθαν πάνω απ όλα να χαίρομαι το παιχνίδι. Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Δημήτρης Καραφαντής, μας παρείχε τα πάντα, φρόντιζε ώστε να μην μας λείψει τίποτα και μπορούσαμε να επικεντρωθούμε στην εξέλιξη μας κι έτσι καταφέραμε εγώ και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου να εξελιχθούμε ως παίκτες. Όσα χρόνια ήμουν στις ακαδημίες της ομάδας ονειρευόμουν πάντα την ευκαιρία να βρεθώ στο παρκέ ως μέλος του αντρικού. Έτσι, τα τελευταία δύο χρόνια που αγωνιζόμουν με την φανέλα των Πετραλώνων κατάφερα να εξελιχθώ και να επιδιώκω το καλύτερο με τη βοήθεια όλων. Είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα δίνοντας το 110%, με στόχο να αποδείξω τις δυνατότητες μου σε μια τέτοια κατηγορία».