Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε ότι είναι το… αφεντικό της Θεσσαλονίκης, με τη νίκη του με 84-72 επί του Άρη στο κλειστό της Πυλαίας. Ο «δικέφαλος» ζευγάρωσε τις επιτυχίες του επί του «αιώνιου» αντιπάλου του, αφού μετά τη νίκη του στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Αλεξάνδρειο, επικράτησε και στο ματς του δεύτερου γύρου, διατήρησε έτσι το αήττητο της έδρας του (μετρά 10 νίκες σε ισάριθμους αγώνες) και παραμένει στα… ψηλά του βαθμολογικού πίνακα.

Οι γηπεδούχοι είδαν τον Χαραλαμπίδη να ‘ναι σε εντυπωσιακή μέρα και να πετυχαίνει 31 πόντους με 6/6 τρίποντα (!!!), τον Χάτσερ να συνδράμει ουσιαστικά (24 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και τον Παπαδόπουλο να νικά κατά κράτος τους αντιπάλους του (17 πόντους, 8 ριμπάουντ). Ο Άρης αν και μπήκε δυνατά και βρέθηκε να προηγείται ακόμη και 0-14 στα πρώτα λεπτά, ωστόσο δεν είχε την ανάλογη συνέχεια και δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη που έψαχνε για να γιορτάσει την 20η επέτειο απ’ την κατάκτηση του κυπέλλου Κυπελλούχων στο Τορίνο με 50-48 επί της Εφές Πίλσεν. Οι Πελεκάνος και Μποχωρίδης προσπάθησαν, ο Ασημακόπουλος έδωσε κάποιες ανάσες προς το τέλος της αναμέτρησης, αλλά δεν είχαν το «καθαρό» μυαλό που απαιτούσε ένα τόσο μεγάλο ματς κι αυτό το «πλήρωσαν»…

O Ίκαρος έδειξε τάσεις… αυτοκτονίας, αλλά στο τέλος στάθηκε τυχερός. Νίκησε με 76-73 την Καβάλα, που είδε τη μπάλα να μην της κάνει το χατίρι στο τρίποντο του Μίτροβιτς με το οποίο έψαχναν την ισοφάριση.

Στη Δράμα ο ΚΑΟΔ έκανε ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά του για παραμονή, με τη νίκη του με 87-75 επί του Περιστερίου, που μαζί με τον Πανελευσινιακό είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν «σταυρώσει» νίκη εκτός έδρας.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ-ΡΕΘΥΜΝΟ 65-75
ΙΚΑΡΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ 76-73
ΚΑΟΔ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 87-75
ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ 84-72

17/3
16:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ET-3)
19:00 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (ET-1)
18/3
19:00 ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ET-1)