ΕΣΚΑ: Πήρε και το Πρωτάθλημα Παίδων το Περιστέρι

Το Περιστέρι πήρε το «διπλό»επί του Δούκα με 77-64 στον δεύτερο τελικό της σειράς κάνοντας το 3-1 και κατέκτησε το πρωτάθλημα Παίδων της ΕΣΚΑ, έπειτα από  έναν συναρπαστικό τελικό σε ένα κατάμεστο Δαΐς 

Το πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης έδωσε μια διαφορά πέντε πόντων (13-7) στους «μπλε» όμως το Περιστέρι σιγά σιγά τη ροκάνισε και στο 8′ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (14-13), για να ακολουθήσει ο Παπαχρήστος και να κάνει στο 10′ το 22-19.

Το Περιστέρι πολύ γρήγορα ισορρόπησε το ματς (23-23, 12′), όμως στη συνέχεια κυριάρχησαν τα λάθη με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να μείνουν χωρίς πόντο για τρία λεπτά. Οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ με τους Γιαννόπουλο, Κορκόντζελο και Παπαχρήστο να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση δίνοντας προβάδισμα ενός πόντους στον ΑΣΕΔ με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου…34-33.

Στην επανάληψη, ο Γιαννόπουλος συνέχισε να δίνει επιθετικές «ανάσες» στον ΑΣΕΔ, τη στιγμή που οι Σελούλης και Τόλας του Περιστερίου κυριάρχησαν σε ρακέτα και περιφέρεια διαμορφώνοντας το σκορ σε 51-56 στο 30′.

Στις αρχές της τέταρτης περιόδου ο Παπαχρήστος μείωσε σε 54-56 με 3/3 βολές και λίγο αργότερα σε 57-60 με δικό του γκολ φάουλ, αλλά η συνέχεια ανήκε στους φιλοξενούμενους και τον ψηλό τους, Τόλα… Ο τελευταίος, φόρτωσε με φάουλ όλους τους ψηλούς του Δούκα, σημείωσε συνεχόμενους πόντους μέσα στο ζωγραφιστό και ουσιαστικά έκρινε την έκβαση του τελικού με το Περιστέρι να προηγείται για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά…57-67 στο 34′.

Οι αθλητές του Παναγιώτη Δημητρίου πλησίασαν με καλάθια των Παπαχρήστου και Κορκόντζελου (61-67 στο 36′) , αλλά και πάλι ο Τόλα με πέντε προσωπικούς του πόντους έγραψε το 61-72. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, τα μακρινά σουτ που επιχείρησαν ήταν άστοχα και έτσι, το Περιστέρι έφτασε στο τελικό 77-64.