Ο τίτλος του πρωταθλητή Κυκλάδων είχε βρει… κάτοχο εδώ και μερικές μέρες, με τα Φανάρια να πανηγυρίζουν την κατάκτησή του, μετά την απόφαση της Πάρου να μην αγωνιστεί. Και αφού πέρασαν μερικά 24ωρα από την ώρα που οι παίκτες του ναξιώτικου συλλόγου… συνειδητοποίησαν ότι είναι πρωταθλητές, είπαν να το γιορτάσουν κιόλας!

Και το έπραξαν με την ψυχή τους, σε μια όμορφη εκδήλωση που έγινε στο κλειστό «Δημήτρης Περιστεράκης» της Νάξου. Η γιορτή ξεκίνησε με τους Παμπαίδες να δίνουν έναν μεταξύ τους αγώνα, ενω στην συνέχεια οι νυν παίκτες των Φαναριών έπαιξαν με τους Παλαίμαχους της ομάδας.

Νικητές αναδείχθηκαν οι νυν αθλητές της Ναξιώτικης ομάδας με 47-46, παρά το γεγονός ότι ο προπονητής των Φαναριών, Θοδωρής Μάμμος έκανε… τα πάντα για να λήξει το ματς ισόπαλο.

Ο τεχνικός των Φαναριών ήταν αυτός που έκανε τον διαιτητή του αγώνα, ενώ επιμελήθηκε και τις μουσικές επιλογές της εκδήλωσης.

Μετά το ματς, έγινε η απονομή του πρωταθλήματος, ενώ πλέον από την Δευτέρα, άπαντες επιστρέφουν στο παρκέ, όπου θα συνεχιστεί η προετοιμασία για τα μπαράζ ανόδου στον 2ο Όμιλο Νότου της Γ’ Εθνικής.

Σκοπός να προωθήσουμε μικρά παιδιά

Ο Θοδωρής Μάμμος μιλώντας στο aigaio365.gr αναφέρθηκε στη συνέχεια και φυσικά στα μπαράζ που θα δώσει η ομάδα στην Αθήνα. Εκεί όπου όπως τόνισε τα Φανάρια θα παίξουν χωρίς άγχος. «Πρωταρχικός σκοπός όταν ήρθα εγώ, ήταν να προωθήσω μικρά παιδιά. Αυτή την στιγμή, η ομάδα αποτελείται από 9 μικρούς ηλικίας 15 έως 18 και 3 μεγάλους. Ήταν ένα στοίχημα εξ αρχής, γιατί η ομάδα είχε πάρει το πρωτάθλημα και παλιότερα υπό άλλες σνυθήκες.

Το στοίχημα αυτό μας βγήκε, γιατί πήραμε το πρωτάθλημα. Εκπληρώσαμε τον στόχο μας και πάμε στα μπαράζ χωρίς άγχος. Πρωταρχικός στόχος είναι να αποκτήσουν τα παιδιά περισσοτερες μπασκετικές παραστάσεις και εμπειρίες».