Ζήσης: «Δεν ξεμυαλιζόμαστε», Πρίντεζης: «Πρέπει να νικήσουμε την Αργεντινή»

zisis_win

Η Εθνική δεν άφησε περιθώρια στην Κροατία παίρνοντας μία καθαρή νίκη. Ο Νίκος Ζήσης ήταν από τους παίκτες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη νίκη της Ελλάδας με τις 10 ασίστ που μοίρασε. Ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας μίλησε αμέσως μετά το ματς αναφέροντας:

 

“Πιστεύω ότι σήμερα δεν ήταν και από τα καλύτερά μας επιθετικά παιχνίδια. Η νίκη πάρθηκε από την άμυνα καθαρά. Είμαστε πιο σκληροί, κάναμε μια καλή εμφάνιση και η άμυνα ήταν το κλειδί. Πήραμε δίκαια τη νίκη. Δεν ξέρεις ποτέ πώς θα εξελιχθεί ένα παιχνίδι. Έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας. Σίγουρα παίζει ρόλο τα νικηφόρα αποτελέσματα δίνουν αυτοπεποίθηση. Όπως είναι το σύστημα, αύριο έχουμε ένα παιχνίδι που κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου Αν νικήσουμε αύριο το κακό είναι ότι στην Ελλάδα θα νομίζουν ότι πάμε για μετάλλιο, αλλά δεν είναι έτσι. Εμείς κοιτάμε τον αυριανό αγώνα και μετά ότι κι αν γίνει, το παιχνίδι που θα κρίνει τα πάντα θα είναι το χιαστί”.

 

Για το αν η ομάδα “ξεμυαλίζεται” από την ίδια της την απόδοση, ο Ζήσης τόνισε: “Δεν ξεμυαλιζόμαστε. Έχουμε φάει πολλές σφαλιάρες τελευταία για να ξεμυαλιστούμε. Οπότε τίποτα, κοιτάμε τον αυριανό αγώνα. Θα υπάρχουν πολύ Αργεντίνοι στην εξέδρα, έχει κόσμο, δημιουργούν φοβερή ατμόσφαιρα, είναι μια ομάδα με τρομερή περηφάνια και θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι, αλλά κοιτάμε να κερδίσουμε. Το όνειρό μας είναι η διάκριση αλλά ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να έρθει. Οπότε παιχνίδι με παιχνίδι. Είναι μια μεγάλη ομάδα με παίκτες με περηφάνια όπως είπα και καρδιά. Έχουν αδυναμίες, αλλά θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι”.

 

Πρίντεζης: «Πρέπει να νικήσουμε!»

 

Με τη σειρά το ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε: “Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε από το πρώτο λεπτό πολύ συγκεντρωμένοι παίξαμε καταπληκτική άμυνα σε παίκτες κλειδιά της αντίπαλης ομάδας, Καϊμακόγλου και Παπανικολάου έκαναν καταπληκτική δουλειά σήμερα, αλλά συνεχίζουμε, οι τόνοι πρέπει να είναι πολύ χαμηλοί, γιατί έχουμε ένα παιχνίδι αύριο που θα κρίνει την πρωτιά και από εκεί και πέρα για το επόμενο παιχνίδι. Είναι μια μικρή διοργάνωση θα είμαστε μαζί 15 μέρες το πολύ οπότε θα πρέπει να τα βλέπουμε όλα όσο πιο θετικά γίνεται, να είμαστε αισιόδοξοι και να ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε. Ο αγώνας με την Αργεντινή είναι πολύ σημαντικός. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα στο μυαλό μας από τη νίκη. Πρέπει να νικήσουμε! Πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε σήμερα και να μπούμε αύριο στο παρκέ με την ίδια επιθυμία και συγκέντρωση”.

 

Στην παρατήρηση ότι η Αργεντινή θέλει κι αυτή την πρωτιά για να αποφύγει σε βάθος χρόνου την Ισπανία, ο Πρίντεζης απάντησε: “Δεν το έχω ψάξει τόσο πολύ… Ας κοιτάμε καλύτερα μόνο το επόμενο παιχνίδι”.