Ζήσης: «Ευχαριστούμε τον κόσμο για την αγάπη του»

nikos zisis 18Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Νίκος Ζήσης, αρκέστηκε να μιλήσει για ένα «βήμα μπροστά», κρατώντας χαμηλά τους τόνους και χωρίς να ξεχάσει τον κόσμο της Ξάνθης που αγκάλιασε θερμά την ομάδα όλες αυτές τις μέρες, γεμίζοντας το γήπεδο:

« Ξέραμε ότι περνώντας οι εβδομάδες θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Πιστεύω πως κάναμε ένα βήμα μπροστά σε αυτό το τουρνουά. Δεν αντιμετωπίσαμε τις ισχυρότερες ομάδες, αλλά δοκιμαστήκαμε σε κάποιες καταστάσεις, όπως κόντρα στη ζώνη της Ρωσίας. Θα πρέπει να βελτιώσουμε ακόμη κάποια πράγματα στην άμυνα και την επίθεση. Πρέπει να δουλέψουμε στην άμυνα στο πικ εν ρολ και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να πιέσουμε, να παίζουμε στα όρια του φάουλ. Με την πάροδο του χρόνου κι όσο λύνονται τα χέρια μας, θα είμαστε καλύτεροι. Χαρήκαμε πολύ να παίζουμε μπροστά στο κοινό της Ξάνθης κι ευχαριστούμε τον κόσμο για την αγάπη του. Μακάρι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια από την ομοσπονδία και να πηγαίνει και τα επόμενα χρόνια η Εθνική στην περιφέρεια».

Ο Κώστας Παπανικολάου στάθηκε και αυτός στη βελτίωση στην άμυνα: «Η ομάδα έδειξε στο τριήμερο αυτό βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι. Το επιθετικό κομμάτι δεν μας αγχώνει, γιατί η ομάδα έχει πολύ ταλέντο. Η άμυνα χαρακτηρίζει την ομάδα αυτή χρόνια τώρα και εκεί εστιάζουμε. Σήμερα δεν βρεθήκαμε στο 100% αυτού που θέλαμε να παρουσιάσουμε, όμως είμαστε σε καλό δρόμο κι έχουμε ένα ακόμη τουρνουά πριν το Ευρωμπάσκετ. Πιστεύω πως αντιμετωπίσαμε καλά τη ζώνη της Ρωσίας. Σίγουρα, σε τέτοια ματς θα δεις λάθη κι αδυναμίες, αλλά γι’ αυτό γίνονται τα φιλικά. Η ομάδα διαθέτει πληρότητα, αλλά πρέπει να είμαστε συμπαγείς, μια γροθιά και να παλεύουμε ο ένας για τον άλλο. Αυτή πρέπει να είναι η ταυτότητά μας. Προχωράμε, συνεχίζουμε τη δουλειά κι ελπίζουμε για το καλύτερο».