Ζήσης: «Κίνητρο οι επιτυχίες, όχι η εκδίκηση»

zisis_ellada_georgia_eurobasket2015Στην εμπιστοσύνη που έχουν οι διεθνής στον εαυτό τους αναφέρθηκε ο Νίκος Ζήσης εν όψει του αποψινού αγώνα με την Ισπανία:

«Έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι με την Ισπανία. Από την αρχή της προετοιμασίας είχαμε πει να είμαστε έτοιμοι στα χιαστί. Πήραμε το πρώτο και τώρα είναι το δεύτερο. Ο προημιτελικός είναι πολύ σημαντικός γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να φτάσεις κοντά στα μετάλλια. Η Ισπανία είναι μία μεγάλη ομάδα και πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι για να νικήσουμε. Όλοι θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τη νίκη. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα, καθώς διαθέτουμε δώδεκα “ετοιμοπόλεμους” παίκτες. Μέρα με τη μέρα βελτιωνόμαστε και πιστεύω πως μπορούμε να παίξουμε στα ίσα και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Μεγάλο ρόλο θα παίξει η άμυνα, γιατί η Ισπανία είναι η πρώτη επίθεση στη διοργάνωση.

Επίσης, θα πρέπει να πάρουμε τα ριμπάουντ και να αποφύγουμε τα λάθη που θα δώσουν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Στην επίθεση θέλει σωστή κυκλοφορία, καθαρό μυαλό και αυτοπεποίθηση ώστε να βάλουμε τα σουτ. Ο Γκασόλ είναι ένας θρύλος και είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ομάδας του. Αλλά, δεν μπορούμε να μειώσουμε κανέναν άλλον παίκτη. Σίγουρα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να του κάνουμε τη ζωή δύσκολη. Παίζει πολλά λεπτά, οπότε θα πρέπει να έχουμε υπομονή και να τον κουράσουμε σε άμυνα και επίθεση. Εμείς δεν έχουμε να πάρουμε καμία εκδίκηση. Ήρθαμε εδώ για να είμαστε έτοιμοι στα χιαστί και πιστεύουμε στην ομάδα μας. Όποιος και να ήταν ο αντίπαλος, αλλά έτυχε να είναι οι Ισπανοί. Έχουμε κίνητρο για να επιστρέψουμε στις επιτυχίες και όχι για να πάρουμε εκδίκηση».
 
Από την πλευρά του, ο Κώστας Παπανικολάου μιλώντας για το ματς δήλωσε: ««Θέλουμε να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι γιατί είναι ένα παιχνίδι που σε βάζει στη ζώνη των μεταλλίων. Θα έχουν έναν καταπληκτικό παίκτη αντίπαλο, τον Γκασόλ. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, καθώς έχουν εμπειρία και μυαλό και γι’ αυτό έχουν φτάσει εκεί που έχουν φτάσει. Δεν είναι μόνο ο Γκασόλ. Είναι μία ομάδα ταλαντούχα και δεν θα πρέπει να προσέχεις μόνο τον έναν γιατί θα σου κάνουν τη ζημιά οι άλλοι. Οδηγός μας θα πρέπει να είναι η άμυνα. Η προϊστορία είναι πιο πολύ για τον κόσμο. Εμάς, η δουλειά μας είναι στο παρκέ και εκεί πρέπει να επικεντρωνόμαστε.
Δεν έχει να κάνει με τον αντίπαλο και οι προσδοκίες μας σε αυτό το Ευρωμπάσκετ είναι να φτάσουμε ψηλά. Δεν το φωνάξαμε ποτέ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά μέσα μας ξέρουμε ότι θέλουμε τη διάκριση για όλους και για το ελληνικό μπάσκετ. Αύριο μας δίνετε μία καλή ευκαιρία μετά το 2009. Όποιος μπαίνει θα πρέπει να είναι έτοιμος να πολεμήσει για το καλύτερο της ομάδας. Θα μπορούσαμε να βρούμε κάτι και για τον οποιονδήποτε αντίπαλο σχετικά με την προϊστορία. Όλα τα παιχνίδια είναι πόλεμος από ‘δω και πέρα. Είναι τελικοί γιατί είναι το βήμα για τη διάκριση. Γι’ αυτό δουλεύαμε σ’ όλη την προετοιμασία. Θέλει συγκέντρωση και ψυχική δύναμή για 40 λεπτά».