Ζαβός: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι»

zavosΈπειτα από ένα δυνατό παιχνίδι ο Αμύντας “απέδρασε” με το “διπλό” από τη Νίκαια κερδίζοντας με 72-64 τον τοπικό Ιωνικό κι έτσι πανηγύρισε την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα. Ο τεχνικός της ομάδας, Αλέξης Ζαβός, ο οποίος διανύει την τρίτη συνεχόμενη σεζόν του και πέμπτη συνολικά στον σύλλογο του Υμηττού, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για το χθεσινό παιχνίδια αλλά και για τους στόχους που έχει ο Αμύντας.

Αναλυτικά:
Για τη νίκη επί του Ιωνικού Νικαίας
“Για εμάς ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί προερχόμασταν από την ήττα από τον Παπάγο, στην οποία δεν παλέψαμε όσο έπρεπε. Συμφωνήσαμε να μπούμε στο παιχνίδι με τη Νίκαια και να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας γιατί ξέραμε ότι είχαμε ένα δύσκολο απόγευμα μπροστά μας.
Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν μπροστά, όμως στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ιωνικός έπαιξε πολύ δυνατά με αποτέλεσμα να γυρίσει το ματς και να προηγηθεί. Στο τέταρτο δεκάλεπτο παίζοντας καλή άμυνα δεχτήκαμε μόλις 10 πόντους και με κάποια μεγάλα σουτ φτάσαμε στη νίκη. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στη Νίκαια που είναι μία καινούρια ομάδα αλλά και στον κόουτς Νίκο Οικονόμου, ο οποίος έχει μείνει ακριβώς όπως τον ήξερα και σαν παίκτη. Ζει το παιχνίδι έντονα και είναι σωστός κύριος εντός κι εκτός γηπέδων”.

Για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του
“Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για την πορεία μας και ειδικά φέτος που η Β’ εθνική είναι κατά ένα μήνα πιο μεγάλο από πέρσι. Είναι ένα πρωτάθλημα που δεν μπορούμε ακόμα να πούμε ποιες ομάδες ξεκίνησαν καλά και ποιες όχι. Περιμένω γύρω στον Δεκέμβρη, τότε που οι ομάδες θα έχουν βρει ρυθμό, να φανεί για ποιους η στροφή θα είναι μικρή και για ποιους μεγάλη.
Εμείς από την πλευρά μας περιμένουμε την επιστροφή του τραυματία Αντριάνο Τοπάλι, ο οποίος όταν γυρίσει θα είναι ουσιαστικά μία εσωτερική μεταγραφή για εμάς. Από πέρσι που τραυματίστηκε μας έχει λείψει”

Για τους στόχους που υπάρχουν στο φετινό πρωτάθλημα
“Στόχος είναι να κάνουμε μία όσο καλύτερη σεζόν γίνεται, να κερδίσουμε όσα παιχνίδια είμαστε καλύτεροι και να παλέψουμε μέχρι τέλους τα παιχνίδια που δεν είμαστε τόσο καλοί. Αν χάσουμε από κάποιους που είναι καλύτεροι και τα έχουμε δώσει όλα τότε θα είμαστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό μας. Θέλουμε όσοι έρχονται να μας δουν να απολαμβάνουν αυτό που τους προσφέρουμε γιατί οι νίκες προσπαθούμε να συνδυάζονται με καλό μπάσκετ. Αυτοί είναι οι στόχοι μας σε ομαδικό επίπεδο. Από εκεί και πέρα ατομικά θέλουμε καθημερινά να περνάμε όσο καλύτερα γίνεται στη προπόνηση και να χαιρόμαστε το μπάσκετ”.