Ζαβός: «Στο τέλος… ξυρίζουν τον γαμπρό!»

Το Σάββατο (25/1) ξεκινάει ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών Μπάσκετ. Ο Αμύντας για λογαριασμό της 16ης αγωνιστικής θα ταξιδέψει στο Ναύπλιο για να αντιμετωπίσει τον Οίακα .

Του Πάνου Σταμουλή

Ο προπονητής των φιλοξενούμενων Αλέξανδρος Ζαβός, παραχωρείσαι δηλώσεις στο επίσημο σάιτ του συλλόγου, σχολιάζοντας τον πρόσφατο αγώνα της ομάδας του με τον Φίλλιπο Βέροιας, υποστήριξε πως: «Το παιχνίδι στη Βέροια ήταν ίσως το χειρότερο παιχνίδι της φετινής σεζόν για εμάς. Επιτρέψαμε στον Φίλιππο να κάνει πραγματικά ό,τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Η έλλειψη συγκέντρωσης και αυτοπεποίθησης οδήγησε τελικά τη διαφορά του σκορ σε υψηλά επίπεδα».

Kάνοντας την αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας του δήλωσε: «Οι πολλές ήττες έχουν φέρει αρνητική ψυχολογία στην ομάδα. Δεν εμφανίζουμε την απαραίτητη υπομονή και παράλληλα στερούμαστε την «πείνα» την οποία χρειαζόμαστε για να πάρουμε τα θετικά αποτελέσματα».

Ενώ σκεπτόμενος το μέλλον και το ματς έναντι του Οίακα, ο Ζαβός είπε πως: «Σίγουρα υπάρχει αρκετός χρόνος για να ανατρέψουμε την κατάσταση, με προϋπόθεση, βέβαια, να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Κακά τα ψέματα, θα χρειαστούν δέκα νίκες για τα Play-Out και δώδεκα νίκες για την αποφυγή τους. Εμείς προς το παρόν έχουμε τις τέσσερις. Ρεαλιστικός στόχος, πλέον, είναι η αποφυγή της απευθείας πτώσης στην Β’ Εθνική. Αν και κάθε χρόνο ο στόχος μας είναι η απευθείας παραμονή, τα αποτελέσματα κρίνουν τελικά την πορεία μιας χρονιάς. Στο τέλος… ξυρίζουν τον γαμπρό! Φυσικά και είμαι αισιόδοξος! Πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας μας. Αν δεν το έκανα, δεν θα ήμουν εδώ. Το παιχνίδι στο Ναύπλιο θα είναι σίγουρα απαιτητικό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και να… μαχόμαστε σε κάθε φάση. Πιστεύω ότι αν κυριαρχήσουμε στα rebounds και εάν έχουμε ένα καλό ποσοστό στα τρίποντα μπορούμε να πάρουμε τη νίκη»