Ζαφείρης: «Θεωρώ ότι πετύχαμε το στόχο»

Ο στόχος επιτεύχθει για τον Εσπερο και πλέον κοιτά τη συνέχεια. Ο Θανάσης Ζαφείρης μιλώντας στο επίσημο σάιτ των πατρινών αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, αλλά και στο επόμενο ντέρμπι με την Ακράτα. 

«Ο αρχικός στόχος της ομάδας ήταν η γρήγορη παραμονή στη κατηγορία. Με τη συμπλήρωση των 3/5 του πρωταθλήματος θεωρώ ότι πετύχαμε αυτό το στόχο καθώς δύσκολα θα αλλάξει η σειρά των τελευταίων ομάδων». 

-Ποιος είναι πλέον ο στόχος της ομάδας;

«Στόχος μας πλέον είναι, χωρίς άγχος, να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για ένα καλύτερο πλασάρισμα, ενώ παράλληλα τα νέα παιδιά να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής για να ετοιμαστούν για τη νέα αγωνιστική περίοδο».

-Τί σου έχει κάνει εντύπωση στις 20 αγωνιστικές;

«Το ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών και αν εξαιρέσεις δύο-τρεις αδύναμες ομάδες της ουράς, όλοι μπορούν να κερδίσουν και όλοι μπορούν να χάσουν».

-Υπάρχει ομάδα που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες;

«Ο Οίακας. Ξεχώριζε από την αρχή λόγω του ρόστερ και τελικά παρά τις ήττες του και τα οριακά παιχνίδια, όπως η μεταξύ μας αναμέτρηση, η εμπειρία των παικτών του τον έφεραν δίκαια στη πρώτη θέση».

-Το σχόλιό σου για το γειτονικό ντέρμπι που ακολουθεί με την Ακράτα;

«Η Ακράτα έχει πολύ καλούς παίχτες, αλλά θεωρώ μετά τους τραυματισμούς έμεινε λίγο πίσω στην υπόθεση της ανόδου…Εμείς χωρίς άγχος στοχεύουμε στη νίκη. Σίγουρα θα είναι ένα τοπικό ντέρμπι με ότι αυτό συνεπάγεται σε τέτοιου είδους παιχνίδια».

-Οι διακοπές δημιουργούν πρόβλημα στον ρυθμό, τώρα δυο εβδομάδες, αργότερα τρεις…

«Σίγουρα δημιουργούν πρόβλημα στο ρυθμό των ομάδων, αλλά παράλληλα μπορούμε να πούμε ότι δίνεται η ευκαιρία στους τραυματίες να κερδίσουν χρόνο και να είναι έτοιμοι για τη συνέχεια. Σε όλες τις καταστάσεις πρέπει να κρατάμε τα θετικά και να συνεχίζουμε».

-Τα προγνωστικά σου για την άνοδο και τη μάχη της ουράς;

«Ο Οίακας θα είναι λογικά πρώτος και θα γίνει μεγάλη μάχη πιστεύω ανάμεσα στην Αχαγιά ‘82 και τον Γλαύκο για την δεύτερη θέση. Η ουρά πιστεύω θα μείνει όπως είναι, δύσκολα να αλλάξουν τα πράγματα εκεί».