Ζητά εξαιρεση Παφίλη ο Εθνικός

iraklis_ethnikosΟ Εθνικός γνώρισε την ήττα στην παράταση στα Πεύκα από τους Μαχητές, έχοντας όμως έντονα παράπονα από τη διαιτησία του πρώτου ρέφερι Δημήτρη Παφίλη. Για το λόγο αυτό, οι πειραιώτες σκοπεύουν να ζητήσουν την εξαίρεση του συγκεκριμένου διαιτητή, τονίζοντας παράλληλα στην ανακοίνωσή τους πως τους καταδίκασε σε μία άδικη ήττα.

Η ανακοίνωση:

«Είμαστε οι τελευταίοι που θεωρούμε θεσμικά ορθό να κρίνουμε τη διαιτησία.
Τη θεωρούμε ex oficio καθοριστικό παράγοντα της “ευγενούς” λειτουργίας του παιχνιδιού.
Και ως εκ τούτου a priori αποδεχόμαστε τις αποφάσεις.
Δεχόμαστε ακόμα και τα ανθρώπινα λάθη… Υπο μία αναγκαία και εύλογη (για να τα δεχθούμε) προϋπόθεση: Την αμεροληψία και τον ίσο σεβασμό και στις δυο πλευρές. Αυτά βέβαια ισχύουν στο δέον και στο όπτιμουμ. Αντίθετα η… “διαιτησία” του αγώνα με τους Μαχητές Δόξας Πευκών, αδίκησε την ομάδα μας κατάφωρα.
Ακόμη και το βίντεο είναι αψευδής μάρτυρας. Παρά ταύτα ο πρόεδρος της Ομάδας έδωσε συγχαρητήρια (και το εννοούσε) στους Γερακίνη και Ζαχαρή. Δυστυχώς, δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο με τον… πρώτο διαιτητή, της αναμέτρησης.

Οι υποδείξεις του Δημήτρη Παφίλη, ήταν καθοριστικές για την διαμόρφωση ….του αποτελέσματος.
Το γεγονός ότι αναφερόμαστε σε έναν εκ των επιφανέστερων διαιτητών της Α1 κατηγορίας, κάνει ακόμα πιο “κακή” τη διαιτησία του.
Και μας αναγκάζει να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Εθνικού γνωρίζει τον τρόπο να προστατέψει τα συμφέροντα της ομάδας, τις θυσίες και τον ιδρώτα των αθλητών της.

Ελπίζουμε ότι η ΚΕΔ/ΕΟΚ γνωρίζει από την πλευρά της τον τρόπο για να προστατεύσει το πρωτάθλημα της Α2, που δεν χρειάζεται ούτε ψιθύρους (στα ίδια μέρη ζούμε) πριν από τους αγώνες, ούτε διαιτησίες σαν αυτή που βιώσαμε.

Το ότι θα ζητήσουμε τη ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ εξαίρεση του συγκεκριμένου διαιτητή αυτό είναι το ….έλασσον.
Το μείζον ζήτημα είναι να επιδείξουν τα αρμόδια όργανα την απαιτούμενη “ευαισθησία” και να στείλουν μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι στο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν “αγαπημένες ομάδες” και πως όλοι ξεκινάμε από την… ίδια αφετηρία.

Είναι (ελπίζουμε) η τελευταία φορά που βγάζουμε ανακοίνωση διαμαρτυρίας.
Οι έχοντες την ευθύνη, ας μας επιτρέψουν να μην… επανέλθουμε.
Όχι μόνο για το καλό του Εθνικού. Αυτό θα το προασπίσουν ο κόσμος, η διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και οι παίκτες του.
Αλλά για το καλό του αθλήματος.
Για το έντιμο “ευ αγωνίζεσθαι”.

Ο βαθμός που χάσαμε δεν επιστρέφεται, όμως για μας το… παιχνίδι δεν τέλειωσε.
Όχι πριν δικαιωθεί, δια της αποκατάστασης του “δικαίου”. Και εκείνου που μας “τιμώρησε”, που μας καταδίκασε (γιατί άραγε;;;;) σε μια (άδικη) ήττα. Αυτά προς το παρόν.
Οψόμεθα είς Φίλιππους….

ΥΓ: θυμίζουμε ότι δώσαμε συγχαρητήρια και δια ζώσης και με ανακοίνωση, στους διαιτητές της αναμέτρησης με τον Ηρακλή, στην οποία ηττηθήκαμε…».