Ζούπας: «Πρέπει να πάμε το παιχνίδι στο δικό μας ρυθμό»

Ο Αμύντας θα υποδεχθεί αύριο (19/1, 17:00) στο Κλειστό του Υμηττού τον Ηρακλή, με την ομάδα να έχει ανεβασμένη ψυχολογία έπειτα από το «διπλό» στην Αμαλιάδα. Ο αρχηγός της ομάδας , Λεωνίδας Ζούπας, μίλησε στο επίσημο σάιτ του συλλόγου για τη νίκη επί του Κοροίβου, το τέλος του Α’ Γύρου και τους στόχους του Αμύντα στο δεύτερο μισό του Πρωταθλήματος, καθώς και για την αυριανή αναμέτρηση με τον «Γηραιό».

Κατ’ αρχάς, ο πολύπειρος guard του Αμύντα ανέφερε για το ματς στην Αμαλιάδα: «Στο παιχνίδι με τον Κόροιβο είχαμε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, όμως, στο δεύτερο μισό καταφέραμε να επιβάλλουμε ένα πιο γρήγορο ρυθμό. Σε συνδυασμό με την εμπειρία μας πήραμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, μεταφέραμε το άγχος στον Κόροιβο και, παρά τις απουσίες μας, με τη πολύ σημαντική βοήθεια νέων παιδιών κάναμε μια ακόμα σημαντική εκτός έδρας νίκη».

Έπειτα, ο αρχηγός μας έκανε έναν μικρό απολογισμό της μέχρι στιγμής πορείας της ομάδας: «Αν δούμε καθαρά το ρεκόρ μας (σ.σ. 8 νίκες – 5 ήττες) και τα προβλήματα που μας εμφανίστηκαν με το γήπεδο και τους τραυματισμούς μπορούμε να πούμε οτι είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι. Αλλά προσωπικά πιστεύω οτι θα μπορούσαμε να ήμασταν λίγο καλύτερα», ενώ έθεσε και τους στόχους της συνέχειας: «Ο στόχος μας ειναι πάντα το επόμενο ματς, το πως θα κερδίσουμε και θα παίξουμε καλύτερο μπάσκετ. Σημαντική προτεραιότητα για εμάς είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία των δύσκολων αγώνων ενός πολύ ανταγωνιστικού πρωταθλήματος οι πιο νέοι μας παίκτες να πάρουν τις ευκαιρίες τους και να δείξουν τη δουλειά που κάνουν στις προπονήσεις».

Ολοκληρώνοντας, αναφέρθηκε στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Ηρακλή: «Παίζουμε ένα πολύ δύσκολο ματς αυτό το Σάββατο. Ο Ηρακλής είναι μια γεμάτη ομάδα με εμπειρία και παίκτες που κάνουν Πρωταθλητισμό εδώ και χρόνια. Εμείς πρέπει να πάμε το παιχνίδι στο δικό μας ρυθμό και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, ώστε να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Μόνο αν παίξουμε ως ομάδα θα καταφέρουμε να καλύψουμε το γεγονός ότι ατομικά οι παίκτες του Ηρακλή υπερτερούν».