Ηλ. Ζούρος: “Αν κερδίσουμε, γράφουμε ιστορία”…

Ο βασικός στόχος που είχε οριοθετηθεί κατά την αναχώρηση της εθνικής για τη Λιθουανία ήταν να βρεθεί αρχικά στο Κάουνας κι από εκεί κι έπειτα να πετύχει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρώτο το έχει πετύχει… Το δεύτερο για να επιτευχθεί θα πρέπει να ξεπεραστεί το εμπόδιο της Γαλλίας. Το κίνητρο υπάρχει κι όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός προπονητής Ηλίας Ζούρος “… αν κερδίζουμε, γράφουμε ιστορία. Θα είναι σαν να έχουμε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με αυτή την ομάδα. Θα είναι η υπέρβαση της υπέρβασης. Δεν χρειαζόμαστε, λοιπόν, επιπλέον κίνητρο»!

Η τακτική που ακολούθησε η Γαλλία, επιλέγοντας να παίξει στα προημιτελικά κόντρα στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι ένας επιπλέον λόγος για τους διεθνείς μας. Όμως, όπως πρόσθεσε ο Ζούρος “… δεν είναι έξτρα κίνητρο. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και από μόνο του το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο».

Όσον αφορά την αγωνιστική κατάσταση της εθνικής μας τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι. Σε όλα τα παιχνίδια η ομάδα μπαίνει καλά προετοιμασμένη. Υπάρχει απειρία, έχουμε κάνει κατά πολύ τη δουλειά μας στη Λιθουανία, έχουμε κάνει πολλές υπερβάσεις, αλλά θέλουμε να κάνουμε άλλη μία. Θέλουμε να προχωρήσουμε περισσότερο. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε και ψυχικά, αλλά και πνευματικά σε αυτό το παιχνίδι, γιατί θα κριθεί στις λεπτομέρειες και το μυαλό, προκειμένου να ανταποκριθούμε στα αθλητικά προσόντα των Γάλλων, που υπερέχουν σε αυτό το κομμάτι. Άγχος υπάρχει πάντα. Το θέμα είναι να το διαχειρίζεσαι σωστά».

Γαλλία, βέβαια δεν είναι μόνο ο Πάρκερ, όπως επισημαίνει ο Έλληνας κόουτς. «Δεν εστιάζουμε μόνο στον Πάρκερ. Σίγουρα είναι ο κινητήριος μοχλός της γαλλικής ομάδας, αλλά όποιος υποθέσει ότι περιορίζοντας μόνο τον Πάρκερ, θα κερδίσουμε, κάνει μεγάλο λάθος. Η Γαλλία διαθέτει πολλούς ακόμη καλούς παίκτες, που σκοράρουν, που βοηθούν σε όλους τους τομείς και μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Το παιχνίδι δεν είναι Ελλάδα εναντίον Πάρκερ, αλλά Ελλάδα εναντίον Γαλλίας. Εστιάζουμε, λοιπόν, σε όλη τη γαλλική ομάδα. Δεν θέλω να μιλήσω για την τακτική προσέγγιση του αγώνα από τη μεριά μας. Πάντως δεν είναι τόσο σίγουρο ότι θα παίξουμε κοντρόλ παιχνίδι. Θα δείτε στο γήπεδο τι θα γίνει».