Ηνία στον Βαγγέλη Βλάχο δίνει τελικά ο Πανιώνιος

Πριν από λίγα 24ωρα η συνεργασία του Πανιωνίου με τον Βαγγέλη Βλάχο έδειχνε ότι… ναυαγούσε, με τους “κυανέρυθρους” να δίνουν τα ηνία στον προπονητή της εφηβικής ομάδας Γιώργο Μελέτη. Ωστόσο τα πάντα άλλαξαν και μετά από την απόφαση του ερασιτέχνη να στηρίξει οικονομικά την ομάδα στην προσπάθειά της στη Β’ εθνική, ήρθε και η αλλαγή προσώπου στην άκρη του πάγκου. Με τον Βαγγέλη Βλάχο ν’ αναλαμβάνει τα ηνία του Πανιωνίου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Η ανακοίνωση του Πανιωνίου για τη συνεργασία με τον Βλάχο αναφέρει:

“Στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ Γ.Σ.Σ. που έπαιξε μπάσκετ με τις ομάδες παίδων και εφήβων, αποτέλεσε την αφετηρία της ενασχόλησης του με την προπονητική στην ακαδημία του συλλόγου και διετέλεσε μέλος του τεχνικού επιτελείου της ανδρικής ομάδας, πριν από 25 χρόνια, επιστρέφει ο Βαγγέλης Βλάχος.

Ο Έλληνας τεχνικός αναλαμβάνει την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας μπάσκετ ανδρών στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, έχοντας τον προφανή στόχο της εξασφάλισης παραμονής, καθώς και της επανασύνδεσης της ακαδημίας με την πρώτη ομάδα, ώστε να δημιουργηθούν στέρεες αγωνιστικές βάσεις για το μέλλον του τμήματος, συνολικά.

Ο Βαγγέλης Βλάχος έχει συνεργασθεί με ομάδες στα πρωταθλήματα της Α2 (Μίλωνας, ΟΦΗ, Αμύντας, Άλιμος, Εθνικός) και της Β΄ Εθνικής κατηγορίας (Μίλωνας, ΟΦΗ, Αμύντας, Περιστέρι, Πρωτέας Βούλας) διαθέτοντας την ανάλογη εμπειρία και τεχνογνωσία”.

Ο Βαγγέλης Βλάχος μίλησε στο panionios.gr αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας. “Σε μια μεταβατική περίοδο για την ομάδα, με δεδομένα τα στενά χρονικά περιθώρια και τις περιορισμένες επιλογές παικτών θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο για την κατηγορία. Βαθύτερος στόχος είναι να επανέλθει ο Πανιώνιος εκεί που πραγματικά αξίζει να είναι, με δικά του παιδιά από τις ακαδημίες του που πρέπει να ξανά συσταθούν σύμφωνα με τις αρχές του συλλόγου! Όλοι οι Πανιώνιοι χωράνε σ´ αυτή την προσπάθεια”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Η συνεργασία Βλάχου-Πανιωνίου είναι απόρροια της απόφασης που έλαβε ο ερασιτέχνης να στηρίξει οικονομικά το τμήμα μπάσκετ, προκειμένου να σταθεί στην κατηγορία. Μία απόφαση την οποία γνωστοποίησε ο ερασιτέχνης μέσω ανακοίνωσης, στην οποία αναφέρεται:

“Η ιστορία του τμήματος μπάσκετ του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ. υπαγορεύει την αλλαγή πλεύσης και σχεδιασμού για την συμμετοχή της ομάδας ανδρών στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, κόντρα σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες που βιώνει, συνολικά, ο σύλλογος, ο ελληνικός, ερασιτεχνικός αθλητισμός και εν γένει η ελληνική κοινωνία. Η διοίκηση του συλλόγου και ο πρόεδρος κ. Άρης Μισαηλίδης, θα προχωρήσουν στην στελέχωση της ομάδας μπάσκετ που θα έχει τις αγωνιστικές προδιαγραφές ανταγωνιστικότητας της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
Η δήλωση συμμετοχής της ομάδας μπάσκετ στην Β’ Εθνική κατηγορία, την 1η Οκτωβρίου, αφενός απέτρεψε τον υποβιβασμό της στην Τρίτη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΝΑ και ήταν η πρώτη «νίκη» κόντρα στον χρόνο και μετά την «κατάρρευση» της ΚΑΕ και αφετέρου, έθεσε τον πήχη για την δημιουργία ομάδας στο ανάλογο οικονομικό επίπεδο της συγκεκριμένης κατηγορίας μπάσκετ.
Η συγκρότηση της ομάδας μπάσκετ θα τύχει και της ανάλογης εξάντλησης των οικονομικών δυνατοτήτων από την διοίκηση του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ., χωρίς να διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των άλλων τμημάτων.
Η υπερπήδηση των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων για την δημιουργία της ομάδας από μηδενική βάση, θα είναι η δεύτερη «νίκη» του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.
Η ομάδα μπάσκετ βρίσκεται ξανά στην ίδια θέση που ήταν την περίοδο 2015-2016 και αυτονόητα, σε αυτή την νέα προσπάθεια, όχι απλά, δεν «περισσεύει» και πάλι κανείς, αλλά δεν μπορεί να μείνει αποστασιοποιημένος και αδιάφορος, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία.
Η εξάντληση των εισιτηρίων διαρκείας είναι καθήκον ΟΛΩΝ των Πανιώνιων φιλάθλων.
Οι επόμενες νίκες θα έρθουν στο γήπεδο «Ανδρέας Βαρίκας, με άδειες ή γεμάτες εξέδρες”.