Η άνοδος του Κοθρά στον πίνακα των σκόρερς και το ατομικό ρεκόρ του στη Β΄Εθνική

Η αναρρίχηση του Θέμη Κοθρά στον ιστορικό πίνακα των σκόρερς της Β΄Εθνικής συνεχίστηκε και αυτή την Κυριακή. Με τους 31 πόντους που πέτυχε στην ήττα του Φίλιππου Βέροιας από την Καρδίτσα, ο έμπειρος γκαρντ έφτασε τους 2.348 στη Β΄Εθνική, ξεπέρασε τον Γιάννη Σάρπη (2.324) και μπήκε στο Top 25 της κατηγορίας.

Ο Κοθράς χρειάζεται πλέον μόνο 11 πόντους για να “πιάσει” τον 24ο Παναγιώτη Νάνη (2.359), ενώ απέχει 12 από τον 23ο της λίστας Παναγιώτη Κανατσέλο. Παρεμπιπτόντως, 22ος στον πίνακα είναι ο Γιάννης Δασκαλόπουλος, όχι όμως για πολύ ακόμα. Ο σέντερ του Στρατωνίου έχει φτάσει τους 2.381 πόντους και με το επόμενο καλάθι που θα πετύχει, θα “πιάσει” τον 21ο Δημήτρη Καζιάνη.

Ατομικό ρεκόρ στη Β΄Εθνική

Παράλληλα ο Κοθράς σημείωσε και ατομικό ρεκόρ πόντων στη Β΄Εθνική, καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν είχε βάλει πάνω από 30 πόντους σε έναν αγώνα στις οκτώ σεζόν που έχει παίξει στην κατηγορία. Μέχρι χθες το ατομικό ρεκόρ του 36χρονου γκαρντ ήταν οι 27 πόντοι που είχε πετύχει αρχικά σε έναν αγώνα της σεζόν 2010-11 με τη φανέλα της Αναγέννησης Φλόγας και το ισοφάρισε στον φετινό αγώνα του Φίλιππου με τον Ερμή Λαγκαδά στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής.