Η… αφρόκρεμα του ελληνικού Αθλητισμού στην Κοπή Πίτας της Νίκης!

Παρουσία ορισμένων εκ των σπουδαιότερων εκπροσώπων του ελληνικού Αθλητισμού, όπως οι Αργύρης Καμπούρης, Κώστας Ρήγας, Βασίλης Σκουντής, Στέφανος Πολύζος, Δήμητρα Κοροκίδα, Δημήτρης Μπασούρης, Ελισάβετ Πεσιρίδου και Τζίνα Λαμπρούση, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Νίκης Αμαρουσίου, στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Κοκκινιάς!

Σύσσωμη η Οικογένεια της Νίκης Αμαρουσίου έδωσε το παρών, από το Διοικητικό Συμβούλιο, τους αθλητές και τις αθλήτριες, μέχρι τους φίλους του Σωματείου, που κατέκλυσαν τις εξέδρες του κλειστού. Βεβαίως, δεν θα μπορούσε να λείψει και η Δημοτική Αρχή, προεξάρχοντος του Δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, όπως και πλήθος εκλεκτών προσκεκλημένων, οι οποίοι κόσμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

O Γενικός Γραμματέας του Σωματείου, Σπύρος Μεταλληνός, απηύθυνε χαιρετισμό καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, και έπειτα τη σκυτάλη πήρε ο Πρόεδρος της Νίκης Αμαρουσίου, Αντώνης Τσέκενης, ο οποίος ευχαρίστησε όσους μας τίμησαν με την παρουσία του και έκανε έναν σύντομο απολογισμό με τα πεπραγμένα του Σωματείου μας και των ομάδων μας τη χρονιά που πέρασε. Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμο Αμαρουσίου και ειδικά τον Δήμαρχο κ. Πατούλη για την αμέριστη εμπιστοσύνη του προς τον ΑΣ Νίκη Αμαρουσίου, δεσμευόμενος ότι το Σωματείο μας θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις για την Ανάπτυξη του Αθλητισμού στην περιοχή μας, ενώ δεν παρέλειψε να απονείμει τις ευχαριστίες του και στους Χορηγούς της Νίκης Αμαρουσίου.

Ακολούθως, ο λόγος δόθηκε στον Δήμαρχο, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος συνεχάρη αρχικά τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Νίκης Αμαρουσίου για την επίπονη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά ούτως ώστε να δείχνουν αφενός το σωστό δρόμο στη νεολαία μας μέσω του Αθλητισμού και αφετέρου να φέρνουν διακρίσεις στην Πόλη μας, δηλώνοντας ότι η Νίκη Αμαρουσίου συνεχίζει να κάνει υπερήφανο το Μαρούσι. Μεταξύ άλλων, ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι οι άνθρωποι του Σωματείου μας ανταποδίδουν την εμπιστοσύνη του Δήμου και διατηρούν σε άριστη κατάσταση το κλειστό της Κοκκινιάς, το οποίο για ακόμη μία φορά το χαρακτήρισε “σπίτι της Νίκης” και υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες του Σωματείου μας. Αφού ολοκλήρωσε το λόγο του, ο κ. Δήμαρχος τιμήθηκε από τον Πρόεδρο Αντώνη Τσέκενη για τη στήριξή του στο Σωματείο μας, αλλά και για την κοινωνική προσφορά του γενικότερα.

Το… χορό των βραβεύσεων άνοιξαν οι ομάδες της Νίκης, οι οποίες γνώρισαν τις μεγαλύτερες διακρίσεις τη χρονιά που πέρασε. Η Γυναικεία ομάδα Βόλεϊ βραβεύτηκε για τη 2η θέση στο Κύπελλο ΕΣΠΑΑΑ, η ομάδα Νέων (Under 21) για την 3η θέση στο Τουρνουά Under 21 της ΕΣΚΑ και οι Παγκορασίδες της Νίκης για την 5η θέση στο πρωτάθλημα ανάμεσα σε 65 ομάδες.

Την παράσταση έκλεψαν και φέτος οι δύο νεαρότεροι αθλητές της Νίκης Αμαρουσίου! Η αθλήτρια του Βόλεϊ Δέσποινα Βούλγαρη και ο αθλητής του Μπάσκετ Γιάννης Βαφειάδης, στο όνομα όλων των αθλητριών και αθλητών που τιμούν με την παρουσία τους την Νίκη Αμαρουσίου βραβεύτηκαν ως η μικρότερη και ο μικρότερος ηλικιακά αθλητές των Ακαδημιών μας, αντίστοιχα! Οι λιλιπούτειοι αθλητές μας παρέλαβαν τα βραβεία τους από τον Έφορο των Ακαδημιών μας, Σόλωνα Σαββίδη, μέσα σε αποθέωση!

Η διαδικασία συνεχίστηκε με τη βράβευση μερικών εκ των κορυφαίων προσωπικοτήτων του ελληνικού Αθλητισμού για την τεράστια προσφορά τους. Ο ΑΣ Νίκη Αμαρουσίου, λοιπόν, φέτος βράβευσε με τιμητική πλακέτα τον “τίμιο γίγαντα” του ελληνικού μπάσκετ, τον Αργύρη Καμπούρη, τον κορυφαίο Έλληνα διαιτητή μπάσκετ Κώστα Ρήγα, τον σπουδαίο Έλληνα δημοσιογράφο του ελληνικού μπάσκετ Βασίλη Σκουντή, τον παλαίμαχο βολεϊμπολίστα του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδος Στέφανο Πολύζο, την πρωταθλήτρια Στίβου που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 Ελισάβετ Πεσιρίδου, τον Πρόεδρο της ΕΣΚΑ και Μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Δημήτρη Μπασούρη και την διεθνή βολεϊμπολίστρια του Ολυμπιακού Τζίνα Λαμπρούση, ενώ ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η βράβευση για την Παραολυμπιονίκη μας (σ.σ. Χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο) Δήμητρα Κοροκίδα, που συγκίνησε με την παρουσία της και έστειλε μήνυμα ΖΩΗΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

ΤΟ ΔΣ της Νίκης βράβευσε, επίσης, έναν εκ των μεγάλων μας Χορηγών, την πρωτοπόρα εταιρεία στο χώρο της Ανακύκλωσης VKC, για την πολύτιμη προσφορά της στο Σωματείο μας.

Της εκδήλωσης προηγήθηκαν αγώνες επίδειξης και δεξιοτήτων των Ακαδημιών Μπάσκετ και Βόλεϊ της Νίκης Αμαρουσίου, αφού το μέλλον του Αθλητισμού και της κοινωνίας γενικότερα… ανήκει στα παιδιά!

Πέραν του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, μας τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Κόκκαλης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λευτέρης Μαγιάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Λέκκα, Μαίρη Διακολιού, Νίκος Πέππας, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Παναγιώτης Σαγρής, Πέτρος Κόνιαρης, Δημήτρης Σμυρνής, Κώστας Αντωνόπουλος, Κώστας Βλάχος και Δημήτρης Κουτσουβέλης, o Ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Πατέρας Νικόλαος, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σωρού “Ο ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ”, Θανάσης Νησιώτης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Μανώλης Πλουμής, αλλά και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Αμαρουσίου, Βασίλης Μπούρας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι Χορηγοί της εκδήλωσης, που βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του Σωματείου μας και είναι συνοδοιπόροι στον καθημερινό μας αγώνα, συνέβαλαν εκ νέου τα μέγιστα για την επιτυχία της εκδήλωσης, γι’ αυτό και οφείλουμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στα Ζαχαροπλαστεία ΠΑΝΟΡΑΜΑ στο Μαρούσι, τα νερά ΒΙΚΟΣ, το ΑΤΤΙΚΟΝ ΦΩΣ της κας Μπιρμπίλη, την GALLERY Ζώης, την εταιρεία UMAMI και την KAPAWEB.

Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα και την COSMOTE TV, που βρέθηκε στο κλειστό της Κοκκινιάς για την κάλυψη της εκδήλωσής μας.