afisa_drasis_asp-promitheaΜε σύνθημα «ο Αθλητισμός ενώνει, η βία δεν χωράει στο μπάσκετ» ο Προμηθέας σε συνεργασία με τον επικείμενο αντίπαλό του στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου αποφάσισαν να προβούν σε μία αξιέπαινη πρωτοβουλία. Στην διοργάνωση εκδήλωσης ενάντια στα φαινόμενα της βίας στον χώρο του αθλητισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5/1 στο πλαίσιο της διεξαγωγής του ματς των δύο ομάδων. Αφορμή γι’ αυτή τη δράση αποτέλεσε ο τραυματισμός του Γιάννη Ντιπ στο ματς του Προμηθέα με τον Σπόρτιγκ στα Πατήσια, με τους διοικούντες τον σύλλογο να θέλουν να στείλουν μέσω της εκδήλωσης το δικό τους μήνυμα.
Μάλιστα στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί κι αναμένεται να παραστούν τόσο ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, οι βουλευτές του Νομού Αχαΐας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμαρχος Πατρέων, αντιδήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, ενώ από τον αθλητικό χώρο, θα δώσουν το παρόν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ Τάκης Τσαγκρώνης, εκπρόσωπος του ΠΣΑΚ και πλήθος εκπροσώπων των τοπικών αθλητικών φορέων και συλλόγων.
Η ανακοίνωση – πρόσκληση του ΑΣΠ Προμηθέα αναφέρει:
«Το φαινόμενο της βίας μαστίζει την κοινωνία μας και εξαπλώνεται στο χώρο του αθλητισμού, γεγονός που καθιστά αναγκαία την ενεργοποίηση όλων μας για την υπεράσπιση του αθλητικού ιδεώδους και την καθοδήγηση των νέων, αλλά και κάθε πολίτη, σε μονοπάτια διεξόδου, ψυχικής ευεξίας και δημιουργικότητας, που o Αθλητισμός προσφέρει.
Ο ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ αποφάσισε να συστηματοποιήσει τις προσπάθειές του για την καταπολέμηση της βίας επενδύοντας στη συλλογικότητα και στην αλληλεγγύη.
To Δ.Σ. του ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑ σας προσκαλεί στον επόμενο εντός έδρας αγώνα μπάσκετ για το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής κατηγορίας, με αντίπαλο την ομάδα του Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου, την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στις 17.00 στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ.
Ο αγώνας θα είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια κατά της βίας.
Η παρουσία όλων μας θα στείλει το μήνυμα της συστράτευσης του αθλητικού κόσμου, ομάδων, θεσμικών παραγόντων και φιλάθλων, ενάντια στα φαινόμενα βίας στον χώρο του αθλητισμού.
 
Στον αγώνα κατά της βίας είμαστε όλοι με την ίδια ομάδα !
Ο Αθλητισμός ενώνει       –      Η βία δεν χωράει στο Μπάσκετ.»