Με πολλές προσδοκίες ταξίδεψε η Εθνική Ενόπλων μπάσκετ στο Γουχάν για να συμμετάσχει στο 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στρατιωτικών αγώνων (CISM) που θα διεξαχθεί στην Κίνα.

Εκεί, η Εθνική ομάδα θα βρεθεί στο Β΄γκρουπ, όπου και θα αντιμετωπίσει τις Γερμανία, Κορέα, Λιθουανία και Βραζιλία, ενώ στο Α’ γκρουπ βρίσκονται οι Κίνα, Κατάρ, ΗΠΑ, Κονγκό και Μογγολία.

Θωμάς Νίκου, Σάκης Γεωργοπαπαδάκος, Σεραφείμ Θέος, Νίκος Τσούτσος, Αλέξης Ράπτης, Λεωνίδας Παπαδολιάς, Θανάσης Ζαφείρης, Θοδωρής Τσιλούλης, Πάνος Φιλιππάκος και Χρήστος Ντακούλιας, αποτελούν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ Μήτογλου, Καμπερίδης και Διαμαντάκος δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν την αποστολή. Στον πάγκο της ομάδας θα κάθεται για ακόμα μία φορά ο Γιώργος Σκροπολίθας, ενώ άμεσοι συνεργάτες του είναι οι Άρης Ξενούλης και Αλέξανδρος Πέτρουλας.

Η Εθνική ομάδα των Ενόπλων μάς έχει συνηθίσει στις επιτυχίες καθώς τα τελευταία χρόνια σε όποια διοργάνωση και να συμμετάσχει επιστρέφει έχοντας στις αποσκευές της ένα μετάλλιο, όπως το 2013 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λιθουανίας όπου κατέκτησε την πρώτη θέση και όχι μόνο. 

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση (CISM) το 2015, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Ν. Κορέα, γύρισε με το αργυρό μετάλλιο καθώς στον τελικό γνώρισε την ήττα από το Κατάρ (90-73).
Το 2011 στο Παγκόσμιο που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο κατέκτησε και πάλι το αργυρό μετάλλιο, καθώς ηττήθηκε από τη διοργανώτρια Βραζιλία (84-83).

Η δυναμική του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος σε κάθε διοργάνωση μεγαλώνει καθώς στην Κίνα τα αθλήματα στα οποία οι αθλητές θα διεκδικήσουν ένα μετάλλιο, είναι περισσότερα από κάθε άλλη φορά (27), όταν μέχρι πρότινος ήταν 24 (Κορέα).

Το πρόγραμμα της φάσης των ομίλων
Σάββατο 19/10
Κατάρ – Κονγκό
Κίνα – Μογγολία
Γερμανία – Ελλάδα
Βραζιλία – Κορεα

Κυριακή 20/10
Μογγολία – Κονγκό
Αμερική – Κίνα
Ελλάδα – Βραζιλία
Λιθουανία – Γερμανία

Δευτέρα 21/10
Κονγκό – Αμερική
Μογγολία – Κατάρ
Λιθουανία – Βραζιλία
Κορέα – Ελλάδα

Τρίτη 22/10
Αμερική – Κατάρ
Κίνα – Κονγκό
Λιθουανία – Κορέα
Γερμανία – Βραζιλία

Τετάρτη 23/10
Μογγολία – Αμερική
Κατάρ – Κίνα
Κορέα – Γερμανία
Ελλάδα – Λιθουανία