Η εισαγγελική παραγγελία για τα πρακτικά των εκλογών και η απάντηση της ΕΟΚ…

«Να γίνουν γνωστά τα πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα των τελευταίων αρχαιρεσιών της ΕΟΚ», ζήτησε ο Βασίλης Ντάκουρης που καταγγέλλει ότι δεν έχουν ανακοινωθεί ή δημοσιοποιηθεί τα αναλυτικά αποτελέσματα και το αίτημά του αυτό δεν έγινε μόνο μέσω ανακοινώσεων, αλλά πήγε και ένα βήμα παραπέρα. Ζητώντας να υπάρξει σχετική Εισαγγελική Παραγγελία, η οποία και πήρε “σάρκα και οστά”. Μετά από το αίτημα αυτό, εκδόθηκε Εισαγγελική Παραγγελία για να χορηγηθούν τα αντίγραφα των πρακτικών της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης και της εφορευτικής επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), την οποία και υπογράφει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών και Αθλητικός Εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Ο πρώην μπασκετμπολίστας (και μέλος του Δ.Σ. ΓΑΣ Εύνικος και εκπρόσωπος στην Ε.Ο.Κ.) στο blog που διατηρεί (ntakouris.wordpress.com) αναφέρει ότι πριν φτάσει να ζητήσει τη συνδρομή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών είχαν “… προηγηθεί τα εξής:
Α.) Ουδέποτε και πουθενά και με οποιοδήποτε δημόσιο ή άλλο τρόπο ανακοινώθηκαν ή δημοσιοποιήθηκαν τα αναλυτικά αποτελέσματα των τελευταίων εκλογοαπολογιστικών διαδικασιών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Αριθμός εγγεγραμμένων μελών, ταμειακώς εντάξει και με δικαίωμα ψήφου μελών, μελών που ψήφισαν, λευκά άκυρα, αποτελέσματα αρχαιρεσιών, οι λόγοι που μειοψήφησαν τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό κτλ.)
Β.) Ουδέποτε χορηγήθηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης τα σχετικά προαναφερόμενα αντίγραφα πρακτικών σε απάντηση της σχετικής αίτησης με αρ. πρωτ. Ε.Ο.Κ. 5698 στις 23/10/17.
Γ.) Ουδέποτε χορηγήθηκαν από το γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού τα σχετικά προαναφερόμενα αντίγραφα πρακτικών σε απάντηση των σχετικών αίτησεών με αρ. πρωτ. 496903 ΔΑΑ, 496903/1253 και 496903/3224 αντίστοιχα. (Τα προαναφερόμενα έγγραφα φυλάσσονται στην υπηρεσία της Γ.Γ.Α στους σχετικούς φακέλους των Διευθύνσεων, όπως εγκρίσεις απολογισμών, νομιμοποιητικά έγραφα εκπροσώπησης της ομοσπονδίας κ.ά..)

Τέλος σε αναμονή της χορήγησης των αντιγράφων, καλοδεχούμενη είναι οποιαδήποτε συμβολή, όσων από την οικογένεια του μπάσκετ επιθυμούν, για να καταφέρουμε το αυτονόητο, να δημοσιοποιήσουμε δηλαδή τα εκλογικά αποτελέσματα των αρχαιρεσιών ενός τόσο μα τόσο σημαντικού αθλητικού φορέα και όχι μόνο…”

Η ανακοίνωση-απάντηση της ΕΟΚ

Από την πλευρά της η ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: “Προς αποφυγή δημιουργίας εντυπώσεων τις οποίες κάποιοι… άτεχνα επιδιώκουν, ενημερώνουμε όσους το αγνοούν ότι τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών της Ε.Ο.Κ. της 4ης Σεπτεμβρίου 2016, είναι νόμιμα και ισχυρά και έχουν επικυρωθεί και υπογραφεί από δύο Τακτικούς Δικαστές, αντιπροσώπους στην διαδικασία. Επ’ αυτών ουδεμία αντίρρηση ή, αμφιβολία ή, ένσταση κατά του κύρους υπήρξε στο διάστημα των έξι επόμενων μηνών, όπως παρέχεται το δικαίωμα από τον αστικό κώδικα”.

.
Διαβάστε ακόμη…