Στις νίκες επέστρεψε ο Λοκρός Αταλάντης επικρατώντας της Νίκης Αμαρουσίου. Οι φιλοξενούμενοι αντιστάθηκαν μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο όπου και εκεί η διαφορά ήταν σταθερά στους +10 και από εκεί και μετά ο Λοκρός δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει διψήφια διαφορά.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις καλύτερες στιγμές του αγώνα…

 
Λοκρός-Νίκη Αμαρουσίου 92-65 από LAMIASTARGR

Εκοψε την πίτα του ο Λοκρός

Μετά το τέλος του αγώνα ο σύλλογος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του με ξεχωριστή στιγμή την ανακήρυξη ως επίτιμου μέλους του συλλόγου του κ. Σταύρου Δουβή σε μια τελετή που επανέφερε μνήμες από το παρελθόν καθώς υπήρξε για χρόνια γυμναστής στην Αταλάντη.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ανδρέας Χριστοδουλίδης στην ομιλία του τόνισε τα εξής : Αγαπητοί φίλοι και μέλη του συλλόγου, αγαπητοί αθλητές των τμημάτων του σωματείου, εκλεκτοί καλεσμένοι. Εκ μέρους το ΔΣ του ΑΣ ΛΟΚΡΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ, σας καλωσορίζω στην αποψινή μας εκδήλωση και σας εύχομαι όμορφη, δημιουργική και εποικοδομητική χρονιά και πάνω από όλα υγεία για εσάς και τις οικογένειες σας. Καλωσορίζουμε ιδιαίτερα τους εκλεκτούς προσκεκλημένους μας Ως πρόσφατο μέλος του ΔΣ του συλλόγου και υπό την ιδιότητα μου ως προέδρου αυτού, αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη πρωτίστως απέναντι στους γονείς και συμπολίτες μας που μας εμπιστεύονται την άθληση των παιδιών τους, αλλά και απέναντι στη ιστορία του συλλόγου, ενός συλλόγου που επί 37 χρόνια, με συστηματική δουλειά έφτασε στα σημερινά εξαιρετικά επίπεδα και ανέδειξε αθλητές και προσωπικότητες.

Και η προσπάθεια αυτή είναι δύσκολη, ιδιαίτερα εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα και η κοινωνία μας, κρίση που δυστυχώς έχει επιπτώσεις και στον αθλητικό πολιτισμό. Οι χορηγίες της πολιτείας προς τα σωματεία έχουν εκμηδενιστεί,οι δραστηριότητες του σχολικού αθλητισμού συνεχώς συρρικνώνονται. Στα αθλητικά σωματεία επομένως πέφτει το κύριο κοινωνικό βάρος να κρατηθεί η νεολαία κοντά στον αθλητισμό. Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω άλλους φορείς και δραστηριότητες, είναι βέβαιο ότι τα αθλητικά σωματεία αποτελούν το ζωντανά κύτταρο και τον αιμοδότη της ανάπτυξης του αθλητισμού.

Αν απαξιώσουμε τα σωματεία αν δε φροντίσουμε για τη βιωσιμότητα και τη καλή λειτουργία τους, να ξέρουμε όλοι ότι υποβαθμίζουμε δραματικά την ποιότητα και το επίπεδο του αθλητισμού και παράλληλα του πολιτισμού μας. Φιλοδοξούμε και αυτή τη χρονιά ο σύλλογος μας με συνεχή προσπάθεια να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης άθλησης και λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς: διοικητικό, προπονητικό, αγωνιστικό. Και σε αυτό αρωγοί όπως όλοι γνωρίζουμε είσαστε όλοι εσείς, δημότες και όχι μόνο του δήμου Αταλάντης, χορηγοί και απανταχού φίλοι του συλλόγου. Σας ευχαριστούμε ολόθερμα για τη προσφορά σας. Δράττομαι της αποψινής εκδήλωσης για να αναφερθώ στη ιδιαίτερη προσφορά στα αθλητικά δρώμενα του τόπου, ενός ιδιαίτερα αξιόλογου ανθρώπου.

Πρωτοδιορίστηκε ως καθηγητής φυσικής αγωγής στην Αταλάντη, όπου από τη πρώτη στιγμή ασχολήθηκε με περισσή αγάπη με τον αθλητικό πολιτισμό της πόλης μας και συγκεκριμένα με την ομάδα ποδοσφαίρου και τις σχολικές ομάδες, από τα χέρια του, δε, πέρασε πληθώρα νέων αθλητών και αναδείχθηκαν πρωταθλητές όπως ο Γιώργος Γιοβάνης, πρωταθλητής ενόργανης γυμναστικής. Πως άλλωστε να γινόταν το αντίθετο, καθώς υπήρξε και ο ίδιος αθλητής καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και τένις.

Διετέλεσε διεθνής διαιτητής καλαθοσφαίρισης και διαιτήτευσε με επιτυχία εκατοντάδες αγώνες μπάσκετ για τα εγχώρια και τα ευρωπαικα Πρωταθλήματα, παίρνοντας μέρος συνολικά σε 35 τελικές φάσεις Ολυμπιακών τουρνουά και Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων.Θήτευσε επίσης ως πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθόσφαιρας και της Τεχνικής Επιτροπής της Ελληνικής Αντισφαίρισης.

Σπουδαία και η ακαδημαϊκή του προσφορά ως καθηγητής και πρόεδρος στα ΤΕΦΑΑ αλλά και η συνδρομή του στη πολιτική ζωή του τόπου υπό την ιδιότητα του γενικού γραμματέα αθλητισμού το 2006 έχοντας την ευθύνη της εποπτείας των κάθε είδους αθλητικών δραστηριοτήτων, τον καταρτισμό προγραμμάτων ανάπτυξης του αθλητισμού, καθώς και την παροχή των αναγκαίων διευκολύνσεων για την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών. Από το 1994 είναι μέλος της τεχνικής επιτροπής της FIBA και κομισάριος της. Θήτευσε επίσης ως πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθόσφαιρας και της Τεχνικής Επιτροπής της Ελληνικής Αντισφαίρισης.

Ήταν διοικητικός σύμβουλος των Ολ. Αγώνων της Αθήνας (2004). εσχάτως αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες για τη προσωπικότητα και τα επιτεύγματα αυτού του ανθρώπου. Ένα είναι το σίγουρο, πως ένας άνθρωπος που δε προχωρά στη ζωη δεν αφήνει σημάδια στη πορεία του. Ο αξιότιμος κ Δουβής Σταύρος έχει σίγουρα χαράξει τα σημάδια του στον αθλητικό πολιτισμό του τόπου και της Ελλάδος. Το ΔΣ του ΑΣ ΛΟΚΡΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ, μετά από ομόφωνη απόφαση του, ανακηρύσσει τον κ. Σταύρο Δουβή επίτιμο και ισόβιο μέλος το συλλόγου, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς του και του απονείμει τιμητική πλακέτα.

Ο κ. Δουβής με εμφανή την συγκίνησή του για αυτή την τιμή , αναφέρθηκε σε παλιές ιστορίες που έζησε σαν προπονητής στην Αταλάντη και ευχαρίστησε τον κόσμο για το ζεστό χειροκρότημα που του χάρισε κατά την απονομή της τιμητικής πλάκετας.