Τα τελευταία καλοκαίρια οι αλλαγές και οι ανακατατάξεις έχουν γίνει συνηθισμένο φαινόμενο. Μία από αυτές που ακούγονται έντονα αυτόν τον ακιρό είναι του Ερμή Αγιάς και η πρόθεσή του να εξαγορά του ΑΦΜ της Κύμης. Ομως, οι εξελίξεις έρχονται από αλλού και συγκεκριμένα από την Χαλκηδόνα!

Εδώ και μέρες ο σύλλογος βρισκόταν σε επαφές για να παραδώσει τη θέση της στη Β΄εθνική (βορράς) καθώς η οικογένεια Τσαλώνη επιθυμούσε να αποχωρήσει από τη δράση. Επειτα από αρκετά χρόνια παρουσίας στο χώρο, στα οποία γνώρισε και ανόδους, η οικογένεια Τσαλώνη αποφάσισε να μην κατεβάσει την ομάδα στο επερχόμενο πρωτάθλημα.

Ετσι λοιπόν τις τελευταίες ημέρες, η οικογένεια Τσαλώνη βρισκόταν σε επαφή με ομάδες που προτίθενται να πάρουν τη θέση της ομάδας και τελικά έπειτα από συζητήσεις επί συζητήσεων αυτός ο σύλλογος βρέθηκε! 

Πληροφορίες, θέλουν τη Χαλκηδόνα να βρίσκεται σε επαφές με τον Αίαντα Ευόσμου ώστε η ομάδα να αγωνίζεται στη Β εθνική. Μάλιστα, οι επαφές είναι σε τέτοιο σημείο, που οι δύο πλευρές φέρεται να έχουν δώσει τα χέρια και τις επόμενες ημέρες να έρχεται και το τυπικό της υπόθεσης. 

Το θέμα που θα προκύψει εφόσον επιβεβαιωθεί αυτή η ένωση,  είναι ποια ομάδα θα πάρει τη θέση του Αίαντα Ευόσμου στο 3ο όμιλο της Γ΄εθνικής, γιατί οι φήμες τις ομάδες να μην δείχνουν ιδιαίτερα πρόθυμες να συμμετάσχουν σε αυτόν, καθώς πρόκειται για έναν όμιλο με πολλά ταξίδια..