Θάνος: «Γρηγορότερη μετάβαση στις εθνικές κατηγορίες»

thanosΟ στόχος είναι να ταράξει τα νερά και με τον βασικό χορηγό να εγγυάται την οικονομική ευρωστία ο Αίολος Αστακού θέτει ψηλά τον πήχη. Η ομάδα έπειτα από 5 αγωνιστικές στην Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ παραμένει αήττητη και ο προπονητής, Μιχάλης Θάνος μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ ξεκαθάρισε τους στόχους που υπάρχουν, ενώ αποκάλυψε τους λόγους που ένας άνθρωπος της ναυτιλίας αποφάσισε να ασχοληθεί με το χώρο του μπάσκετ.

Αναλυτικά:
Για την συνεργασία του με τον Αίολο Αστακού:

“Βρέθηκα στην ομάδα μέσα σε μία νύχτα. Ανέλαβα τον Αστακό έπειτα από προτροπή του Στέργιου Κουφού, ο οποίος με συμβούλεψε να κάνω αυτή τη συνεργασία. Πρόκειται για μία ομάδα που αγωνίζεται στην Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ τα τελευταία δύο χρόνια και στόχος της είναι μέσα στα επόμενα χρόνια να παίξει στις υψηλές κατηγορίες των εθνικών πρωταθλημάτων. Μέχρι τώρα το μοναδικό αρνητικό είναι το γηπεδικό πρόβλημα, καθώς η ομάδα αγωνίζεται σε γυμναστήριο δημοτικού σχολείου με πλαστικό παρκέ, όμως πρόθεση του ανθρώπου που στηρίζει την ομάδα είναι η δημιουργία ενός ιδιόκτητου προκάτ γηπέδου, ώστε άμεσα να λυθεί κι αυτό το πρόβλημα. Γενικά στην πόλη υπάρχει αγάπη για την ομάδα και μεγάλο μεράκι οπότε νομίζω ότι με την στήριξη και της τοπικής κοινωνίας μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας”.

Για τον άνθρωπο που στηρίζει οικονομικά την ομάδα:
“Ο χορηγός της ομάδας ονομάζεται, Απόστολος Πανταζής και δραστηριοποιείται στα ναυτιλιακά. Είναι ιδιοκτήτης της  είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Prometheus maritime ltd και παρότι ζει μόνιμα στη Νιγηρία θέλει να δει την ομάδα της πόλης του στα κορυφαία πρωταθλήματα, καθώς το βλέπει ως μία προσφορά στον τόπο του. Η παρουσία του εγγυάται την οικονομική σταθερότητα της ομάδας κι εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ασχολούμαστε αποκλειστικά με το μπάσκετ”.

Για το ρόστερ που υπάρχει:
“Αν και αγωνιζόμαστε στην Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ στο ρόστερ μας έχουμε παίκτες από μεγαλύτερες κατηγορίες όπως οι Παναγιώτης Χουλιάρας, Θοδωρής Πανάρας, Γιάννης Σταμόπουλος, Αποστόλης Αγγελόπουλος, ενώ δίπλα τους υπάρχουν δύο ντόπια παιδιά που μου προκαλεί εντύπωση πως δεν έχουν αγωνιστεί μέχρι τώρα σε Εθνική κατηγορία. Ο πρώτος σκόρερ επί σειρά ετών της ΕΣΚΑΒΔΕ, Αλέκος Καλισώρας και ο Αλέξης Σούρλας είναι δύο ντόπια παιδιά που έχουν αποφασίσει να παίξουν σε μεγαλύτερη κατηγορία με την ομάδα του τόπου τους”.

Για την αήττητη πορεία της ομάδας και τους στόχους που έχουν τεθεί:
“Στόχος είναι η γρηγορότερη μετάβαση στις εθνικές κατηγορίες. Το πρωτάθλημα δεν είναι ιδιαίτερα ποιοτικό και η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Εμάς μας ενδιαφέρει να ανέβουμε το συντομότερο δυνατό. Παρότι είναι τοπική κατηγορία υπάρχουν μακρινές αποστάσεις που θυμίζουν λίγο Γ’ εθνική. Από την ομάδα μας περιμέναμε ένα τέτοιο ξεκίνημα και δεν μας εξέπληξε η μέχρι τώρα αήττητη πορεία μας κι έτσι ελπίζουμε να πάμε μέχρι τέλους”.