Θετικές εμφανίσεις από τους Ικάρους

ikaroi serrwn-2014Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε τα φιλικά προετοιμασίας η ομάδα των Ικάρων έπειτα από 3 εβδομάδες σκληρών προπονήσεων. Τα παιδιά του Στέργιου Ποργιόπουλου ανταμείφτηκαν στο παρκέ παίζοντας καλό μπάσκετ κατά διαστήματα και κατάφεραν μια νίκη με σκορ 63-54 κόντρα στην Ασπίδα Ξανθής (ομάδα Β’ Εθνικής) την Κυριακή ενώ ηττήθηκαν το Σάββατο από τους Τιτάνες Δράμας (ομάδα Γ ́ Εθνικής) με σκορ 53-50.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι οι Ίκαροι μπήκαν δυνατά στην α’ περίοδο και προηγήθηκαν 19-14 στο σκορ, έχοντας ταχύτητα και καλά στοιχεία στην άμυνα.

Στο β’ δεκάλεπτο ξύπνησε η Ασπίδα και με αντεπίθεση μάζεψε το σκορ στο ημίχρονο, 32-29. Στο τρίτο δεκάλεπτο μίλησε η εμπειρία των αντιπάλων που πήραν κεφάλι στο σκορ εκμεταλλευόμενοι και την κόπωση των Ικάρων, κλείνοντας το δεκάλεπτο με σκορ 43-41, υπέρ τους.

Στο φινάλε οι ρόλοι αντιστράφηκαν, καθώς τα βαριά και καταπονημένα κορμιά της Ξάνθης, δεν άντεξαν το γρήγορο transition των παικτών του Ποργιόπουλου, με αποτέλεσμα οι Ίκαροι να κλέβουν συχνά την μπάλα και να χτυπάνε στον αιφνιδιασμό την Ασπίδα. Τα άστοχα σουτ των παικτών της Ξάνθης, στην προσπάθεια τους να γυρίσουν το ματς, έδωσε την δυνατότητα στους Σερραίους να χτίσουν και μια διαφορά 63-54, που δίνει ψυχολογία για τη συνέχεια.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-14, 32-29, 43-41, 63-54