Ιακ. Μιλεντίγιεβιτς: Η δουλειά και η προπόνηση έφεραν το… 48άρι!

iakovos milentigevits 3Όπλισε, στόχευσε και… πυροβόλησε! Κατά ριπάς μάλιστα… Μπορεί, βέβαια οι δικοί του 48 πόντοι να μην οδήγησαν το Αιγάλεω στη νίκη, δίνουν ωστόσο στον Ιάκωβο Μιλεντίγιεβιτς την ώθηση για να προσπαθήσει περισσότερο, όπως δήλωσε στο www.infobasket.gr λίγες ώρες μόνο, μετά το επιθετικό του κρεσέντο κόντρα στον Κάδμο.

Βρέθηκες σε δαιμονιώδη ημέρα, πετυχαίνοντας 48 πόντους, αλλά και 7 τρίποντα. Είχες κάποια… διαίσθηση πριν το ματς, είχες κάνει τίποτε… μαγικά!!!
«Ξεκίνησα με καλή ψυχολογία κι εκμεταλλεύτηκα κάθε ευκαιρία που μου δόθηκε να σκοράρω βοηθώντας έτσι και την ομάδα μου. Δεν τίθεται θέμα διαίσθησης παρά μόνο δουλειάς και προπόνησης σε καθημερινό επίπεδο. Τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους».

Ποιά ήταν η εντολή του προπονητή σου, απ’ τη στιγμή που διαπίστωσε ότι έβλεπες το καλάθι σαν… βαρέλι;
«Δεν υπήρχε αλλαγή κατεύθυνσης του προπονητή μας για την αντιμετώπιση του αντιπάλου. Οι οδηγίες παρέμειναν ίδιες: Ομαδική δουλειά και προσπάθεια».

Εσύ όταν κατάλαβες ότι ήταν η μέρα σου, άλλαξες κάτι στον τρόπο παιχνιδιού σου;
«Δεν πιστεύω σε καλές και κακές μέρες. Προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και σιγά-σιγά μόνο μέσω προπόνησης κερδίζονται οι «καλές» μέρες».

iakovos milentigevits2Παρότι έβαλες 48 πόντους, δεν μπόρεσες να πανηγυρίσεις τη νίκη. Ποιά ήταν τα συναισθήματά σου μετά το τέλος του ματς…
«Παρόλο που κάναμε μια δυνατή εμφάνιση με ισχυρό ανταγωνισμό δεν καταφέραμε να βιώσουμε την ευχαρίστηση του νικητή. Σίγουρα το συναίσθημα που μου άφησε αυτό το παιχνίδι είναι η ματαίωση. Φτάσαμε κοντά αλλά δεν τα καταφέραμε. Αυτό που κρατώ είναι ο θυμός για μεγαλύτερη προσπάθεια».

Αυτή η εμφάνισή σου κατά πόσο μπορεί να σε «αγχώσει» για τη συνέχεια ή αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο στην προσπάθειά σου;
«Μια καλή εμφάνιση ποτέ δεν αποτελεί εμπόδιο για μια ακόμα καλύτερη συνέχεια. Ίσως ανεβαίνει ο πήχης αλλά αυτό είναι ένα γεγονός που με κινητοποιεί για να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο».

Επιβεβαιώνεις, πάντως ότι αποτελείς ένα από τα “next big projects” του Αιγάλεω, αλλά και του ελληνικού μπάσκετ. Θεωρείς ότι σε παιδιά της ηλικίας σου θα έπρεπε να δίνονται περισσότερες ευκαιρίες από συλλόγους στις πιο μεγάλες κατηγορίες;
«Σίγουρα αποτελεί ρίσκο να εμπιστευτεί κανείς νεαρούς παίκτες λόγω έλλειψης εμπειρίας. Μην ξεχνάμε όμως ότι η νέα γενιά είναι αυτή που αποτελεί το μέλλον του μπάσκετ. Οπότε, ναι θεωρώ πως οι σύλλογοι πιο μεγάλων κατηγοριών είναι σημαντικό να δίνουν ευκαιρίες σε παιδιά της ηλικίας μου».

Το ενδεχόμενο μεταγραφής υπάρχει στο μυαλό σου. Έχουν υπάρξει συζητήσεις ή ενδιαφέρον για να μεταπηδήσεις από το Αιγάλεω σε κάποια άλλη ομάδα;
iakovos milentigevits«Μετά το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα πάρω την απόφασή μου για την συνέχεια της καριέρας μου. Τώρα με απασχολεί να σωθεί το Αιγάλεω και να βελτιώνομαι ατομικά με τους προπονητές μου και τον γυμναστή μου».

Και μιάς κι έγινε κι η αναφορά στο Πανευρωπαϊκό, ποιοι είναι οι στόχοι που θέτει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ενόψει των υποχρεώσεων και των αγώνων που θα δώσει στο Βόλο;
«Στόχος μας είναι η διάκριση. Δεν είναι εύκολο ακόμα να μιλήσουμε για κατάκτηση κάποιας θέσης. Η καλή προετοιμασία της ομάδας μας, θα μας δώσει αυτό που μας αξίζει».