geromixalos_petros_dimitrisΟ ένας 1.84 ο άλλος 2.02, ο ένας γκαρντ, ο άλλος φόργουορντ, αν και η εικόνα τους είναι εντελώς διαφορετική και όμως οι δύο τους είναι δίδυμοι! Ο Δημήτρης και ο Πέτρος Γερομομιχαλός δεν μοιάζουν καθόλου εξωτερικά, αλλά στα υπόλοιπα δεν μπορείς να διακρίνεις τεράστιες διαφορές και πώς να το κάνεις άλλωστε όταν και οι δύο έχουν μία κοινή αγάπη, το μπάσκετ.

Επειτα από 14 χρόνια οι δρόμοι που ακολουθούν είναι χωριστοί, ο Πέτρος στην Πάτρα και ο Δημήτρης στη Θεσσαλονίκη, ο ένας στον Προμηθέα, ο άλλος στους Μαχητές Δόξας Πεύκων και παρόλο που είναι μακριά οι δύο τους μπορούν και επικοινωνούν με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

 «Οταν ασχοχλείσαι επαγγελματικά, από κάποιο σημείο και μετά ξεχνάς τις φιλίες ή τη σχέση με τον αδελφό σου», ανέφερε σχετικά με την απουσία του αδελφού του, ο Δημήτρης και συνέχισε: «Σίγουρα μέσα στο παιχνίδι τον καταλαβαίνω και με καταλαβαίνει καλύτερα αλλά ο καθένας ακολουθεί το δρόμο του. Ένα… κομμάτι σου φεύγει από την καθημερινότητά σου. Ημασταν πολλές ώρες μαζί, κάναμε παρέα πολλά πράγματα», για να έρθει ο Πέτρος και να συνεχίσει:

 «Συμφωνώ πως όταν βρίσκεται σε τέτοιο επίπεδο ξεχνάς φίλους και οικογένεια και κοιτάμε την εξέλιξη μας στο μπάσκετ. Πρώτη φορά φεύγω μακριά από την οικογένειά μου, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, είμαι μακριά από τον αδελφό μου, την οικογένειά μου τους φίλους μου. Στην αρχή ήταν λίγο παράξενο, είχαμε συνηθίσει να παίζουμε μαζί, δεν ήμουν μαζί με το πλέι μέικερ που είχα μάθει τόσα χρόνια μέσα στο γήπεδο, αλλά στην προκειμένη το ξεπεράσαμε γρήγορα» και με τον Δημήτρη να συμπληρώνει:  «Ημασταν 24ώρες μαζί, τώρα έφυγε για πρώτη φορά από το σπίτι, εκείνος θα νιώθει λίγο παραπάνω την απουσία, γιατί εγώ είμαι σπίτι. Ηταν λίγο παράξενα στην αρχή, σαν να έλειπε κάτι. Μιλάμε στο τηλέφωνο, βρισκόμαστε στην Αθήνα όταν παίζουν οι ομάδες μας εκεί.  Η αλήθεια είναι ότι μου λείπει και πιστεύω πως το ίδιο συμβαίνει και σε εκείνον».

Προμηθέας και Μαχητές, τα παιχνίδια έως τώρα και η συνέχεια

Την περασμένη αγωνιστική ο Προμηθέας έπεσε θύμα έκπληξης καθώς γνώρισε την ήττα από τον Πανερυθραϊκό: «Ξέραμε ότι είναι δυνατή ομάδα, πιστεύαμε ότι έστω και δύσκολα θα το παίρναμε το ματς», αναφέρει ο Πέτρος και συνέχίζει σχολιάζοντας το επόμενο επικίνδυνο παιχνίδι με τη Λιβαδειά:  «Σίγουρα θα είναι ένα ματς δύσκολο, απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα η οποία έχει ανεβασμένη ψυχολογία. Πρέπει να παρουσιαστούμε 40 λεπτά συγκεντρωμένοι και να τηρήσουμε το πλάνο του προπονητή μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να περιορίσουμε το πικ εν ρολ του Γκαγκαλούδη γιατί είναι εκείνος που παίρνει το βάρος των περισσότερων επιθέσεων», δήλωσε αρχικά ο Πέτρος, ο οποίος σχολίασε και τα επόμενα ματς:

geromixalos_petros«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στη Λιβαδειά. Ακολουθεί το Παγκράτι, το οποίο, όπως ανέφερε και ο Δημήτρης, είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος, ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα. Στη συνέχεια παίζουμε με τον Εθνικό, ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου, παίζεται όλη η χρονιά για εμάς σε αυτό το ματς γιατί είναι πολύ πιθανό να τους συναντήσουμε στα πλέι οφ. Θεωρώ πως άμα δείξουμε το καλό μας πρόσωπο μπορούμε να κατακτήσουμε και τα τρία παιχνίδια».

Από την άλλη, οι Μαχητές  έρχονται αντιμέτωποι με την Ερυθραία και ο Δημήτρης σχολιάζοντας τον αγώνα δήλωσε: «Ο Πανερυθραϊκός είναι πολύ δυνατός στην έδρα του, έχει κερδίσει Πάτρα, Φάρο και Κύμη. Παίζουν δυνατά και κυρίως με το τρίποντο. Δουλεύουμε όλη τη βδομάδα, για εμάς αυτό το παιχνίδι αλλά και τα επόμενα δύο έχουν τη μορφή τελικού. Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε. Πιστεύω πιστεύω θα κριθεί στο ποιος το θέλει πιο πολύ και εμείς το θέλουμε περισσότερο. Είναι μια καλή ομάδα, εμείς πρέπει να περιορίσουμε τους καλούς τους παίκτες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο γκαρντ των Μαχητών, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα επόμενα παιχνίδια, τα οποία μόνο εύκολα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

 «Εδώ που έχουμε φτάσει πρέπει να χτυπάμε κάθε παιχνίδι, να διεκδικούμε όσες πιθανότητας μας αναλογούν. Μπροστά μας έχουμε μετά την Ερυθραία τη Λιβαδειά, η οποία έχει κερδίσει το Φάρο, το Παγκράτι το οποίο μαζί με τον Πανερυθραϊκό είναι οι εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Πρέπει να κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Το καλύτερο είναι να μην βρεθούμε στα πλέι άουτ, αλλά και να είμαστε πρέπει να έχουμε το προβάδισμα έναντι των αντιπάλων μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε αλλά πρέπει να αντιδράσουμε ως ομάδα. Αυτό μας λέει συνέχεια ο προπονητής μας και στις νίκες και στις ήττες. Ολοι είμαστε μικροί, δεν έχουμε κάποιον ηγέτη, να τραβήξει τους υπόλοιπους, οπότε χρειάζεται κάποια αντίδραση και πολύ δουλειά στην προπόνηση και πιστεύω στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

geromixalos_dimitrisΤα «κλειδιά» της επιτυχίας

Δύο ομάδες με εντελώς διαφορετικούς στόχους, ο Προμηθέας στοχεύει ψηλά, ενώ οι Μαχητές θέλουν την παραμονή τους στην κατηγορία. Σε πια σημεία θα κριθεί η επιτυχία των στόχων;

 «Σκληρή δουλειά κάθε μέρα στην προπόνηση, να έχουμε πίστη σε αυτό που κάνουμε. Υπάρχουν και κρίσιμα παιχνίδια, όπως αυτά με τον Εθνικό, την Κύμη και τον Φάρο. Πρέπει να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση στο τέλος», για να συνεχίσει: «Πιστεύω θα τα καταφέρουμε, εύκολα ή δύσκολα».

Τα Πεύκα από την άλλη, όπως αναφέρει και ο Δημήτρης πρέπει: «να δουλέψουμε την άμυνά μας. Στην επίθεση οι άλλες ομάδες ίσως να έχουν παραπάνω ταλέντο αλλά και εμπειρία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε δυνατοί και να κρατήσουμε σε υψηλά επίπεδα την άμυνα και την ταχύτητά μας στην επίθεση. Αλλά για να πετύχεις κάτι, όπως είπε και  ο Πέτρος πρέπει να έχεις πίστη στο πλάνο», δηλώνει αρχικά για να καταλήξει: «Αν και είναι δύσκολο, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε να σωθούμε. Εχει πολύ δρόμο ακόμα, αλλά όπως μας λέει και ο προπονητής μας οι ομάδες κερδίζουν και όχι ατομικά ο κάθε παίκτης. Δεν παίζουν τα μπάτζετ μπάσκετ, το έχουμε δει και με τον Ολυμπιακό, ο οποίος πήρε Ευρωλίγκα με τους μικρούς».

Η σκληρή προετοιμασία και η βελτίωση

Για ακόμα μία χρονιά ο Δημήτρης φοράει τη φανέλα των Πεύκων, μία ομάδα από την οποία έχει να πάρει πολλά: «Από την ομάδα μου κερδίζω χρόνο συμμετοχής, μέσα από το πρόγραμμα του κόουτς Χατζηκυριακίδη, μπαίνουμε σ΄ένα πρόγραμμα περισσότερο επαγγελματικό, πρωί-απόγευμα προπονήσεις. Μας προετοιμάζει για ένα υψηλότερο επίπεδο, να είμαστε έτοιμοι. Οι προπονήσεις που κάνουμε είναι αντάξιες με ομάδες την Α1. Σίγουρα όμως κερδίζω και εμπειρίες».

Αντίθετα, ο Πέτρος έκανε το μεγάλο βήμα και έφυγε για πρώτη φορά από τη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Προμηθέα: «Με το που ήρθα στην Πάτρα, με αγκάλιασαν, με βοήθησαν να προσαρμοστώ. Οσον αφορά το μπασκετικό κομμάτι, το να κάνεις προπόνηση με παίκτες που έχουν παίξει στην Α1, που έχουν τόσα χρόνια μέσα στα γήπεδα είναι σπουδαίο, καθημερινά κερδίζω εμπειρίες. Με βοηθούν να βελτιώνομαι στο τρόπο του παιχνιδιού μου, αλλά και στον τρόπο σκέψεις μου, να γίνομαι καλύτερος».

Η παρουσία του κόουτς Χατζηκυριακίδη είναι καταλυτική για τον Δημήτρη: «Μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ, και μπασκετικά αλλά και πώς να σκεφτόμαστε. Να αντιδράμε ομαδικά και να πιστεύουμε στο πλάνο», ενώ δεν θα μπορούσε να μην είναι ανάλογη και για τον Πέτρο:

«Νομίζω πως ότι έχω πετύχει μέχρι τώρα, αυτά τα λίγα, τα χρωστάω σε αυτόν, τα ευχαριστώ πολύ. Το ότι με εμπιστεύτηκε στα 19 μου χρόνια να παίζω στη Β΄εθνική και να μου δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Με έχει βελτιώσει στο πώς να σκέφτομαι μέσα στο ματς, αλλά και ατομικά».

geromixalos_petros (2)Α2 ένα πρωτάθλημα που κερδίζεις εμπειρία!

Στα 21 τους χρόνια και οι δύο αγωνίζονται για πρώτη φορά στην κατηγορία, και μάλιστα η συμμετοχή τους αυτή γίνεται σ΄ένα πρωτάθλημα το οποίο ίσως να είναι και το καλύτερο των τελευταίων ετών:

«Η Α2 είναι πολύ πιο δυνατό πρωτάθλημα από τη Β΄εθνική, έχει πολύ μεγαλύτερα κορμιά, οι παίκτες είναι πιο έμπειροι. Στο φετινό πρωτάθλημα το οποίο ίσως να είναι και το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών είναι ακόμα πιο δύσκολο. Νομίζω πλησιάζει σε ποιότητα το πρωτάθλημα της Α1», δηλώνει αρχικά ο Πέτρος για να συνεχίσει ο αδελφός του:

 «Συμφωνώ πως είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων. Είναι σίγουρα υψηλότερο το επίπεδο από τη Β΄εθνική, έχει μεγάλη διαφορά. Κάθε εβδομάδα, τα πλέι μέικερ τα οποία αντιμετωπίζω έχουν αγωνιστείς την Α1. Ο προπονητής  μου, μου λέει πως είναι σαν να παίρνεις εμπειρίες τριών-τεσσάρων ετών με αυτούς που αντιμετωπίζεις κάθε Σάββατο. Κάθε εβδομάδα κερδίζω εμπειρίες από το παιχνίδι τους. Σίγουρα είναι δύσκολο για μένα από τη Β΄εθνική να αντιμετωπίζω πλέι μέικερ που έχουν παίξει στην Α1», με τον φόργουορντ των πατρινών να συμπληρώνει:

«Ολοι οι παίκτες είναι πολύ ποιοτικοί, προέρχονται από την Α1. Και στη δική μου θέση υπάρχον παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο. Είναι πιο δυνατοί από εμένα, σωματικά» και ο Δημήτρης συνεχίζει λέγοντας: «Αυτούς που τους βλέπαμε μικροί στο γήπεδο, τώρα παίζουμε αντίπαλοι. Από αυτό βρίσκεις κίνητρο, να παίζεις καλά, να μπορέσεις να τους περιορίσεις στην άμυνα. Με τον καιρό μάλιστα βελτιώνεσαι. Στις πρώτες 5-6 αγωνιστικές ήμουν σε… ρηχά νερά. Μου μιλούσε ο κόουτς και μου έλεγε να πάρω πράγματα από αυτούς και πλέον πιστεύω ότι παίζω πολύ καλύτερα από ότι στην αρχή».

«Υποδεχτείτε τον νικητή!»

Μετά από τόσα χρόνια, ανάμεσά τους χωρίζουν αρκετά χιλιόμετρα. Εκεί που πήγαιναν μαζί κάθε Σάββατο στο γήπεδο τώρα: «Πριν από κάθε αγώνα μιλάμε στάνταρ. Κάθε ομάδα που αντιμετωπίζει ο Δημήτρης, εγώ έχω παίξει αντίπαλος την περασμένη αγωνιστική. Το πώς παίζει η αντίπαλη ομάδα, τι πρέπει να προσέξει. Σίγουρα δίνει κουράγιο ο ένας στον άλλον»», λέει ο Πέτρος για να συνεχίσει ο Δημήτρης: «Αν έχω κάποια στοιχεία να το πω, τα αναφέρω. Τα λέμε μέσα στην εβδομάδα. Εκείνος που αναφέρει σε τι κατάσταση είναι η κάθε ομάδα γιατί είναι μία αγωνιστική πιο μπροστά. Αλλά σίγουρα θα ευχηθούμε καλή επιτυχία ο ένας στον άλλο».

Ο αγώνας δύο ώρες αργότερα τελειώνει, τι γίνεται λοιπόν αφότου τελειώσει το παιχνίδι; «Να πω την αλήθεια εγώ καλώ τις περισσότερες φορές και δεν το σηκώνει μάλιστα στην αρχή! Μιλάμε κατευθείαν, αναλύουμε το παιχνίδι. Ρωτάμε για το πώς πήγε ο καθένας, αλλά και για την ομάδα. Εγώ έχω ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον γιατί ήταν η πρώην ομάδα μου»., αναφέρει ο 21χρονος φόργουοντ και συνεχίζει ο Δημήτρης: «Εγώ δεν του τηλεφωνώ περισσότερο γιατί έχουμε τις περισσότερες ήττες. Εμείς έχουμε χάσει και ο Πέτρος έχει νικήσει! (σ.σ. γέλια)».

Ως αδέλφια τα πειράγματα δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν και όπως δηλώνει ο Πέτρος: «Πέφτει καζούρα, να πω την αλήθεια, από τη δική του όμως πλευρά όταν χάνουμε. Και εγώ του κάνω μερικές φορές, αλλά εντελώς στην πλάκα γιατί εννοείτε πως θέλω να κερδίζουν οι Μαχητές, εκτός όταν παίζουμε αντίπαλοι»,  και ο Δημήτρης συνεχίζει λέγοντας: «Όταν παίξαμε αντίπαλοι, εγώ καθόμουν στον καναπέ, γιατί είχα φθάνει νωρίτερα σπίτι, εκείνος μπήκε στο σπίτι και είπε «Υποδεχτείτε τον νικητή» . Τι να τον κάνω! Είχε να έρθει τρεις-τέσσερις μήνες να μας πει αυτά τα πράγματα! (σ.σ. γέλια)».

geromixalos_dimitris (2)Η καζούρα στον «κοντό»

Όταν τους πρωτογνωρίσεις η μεγάλη διαφορά ύψους αλλά και η έλλειψη ομοιότητας σου προκαλούν εντύπωση, όμως εκείνοι  αυτή τη διαφορά την αντιμετωπίζουν με χιούμορ: «Μου έτρωγε το φαί! Δηλαδή ακόμα το κάνει!», σχολιάζει γελώντας ο Δημήτρης για να απαντήσει ο Πέτρος: «Τώρα πως στο τρώω;» για να πάρει την απάντηση του αδελφού του «Οποτε έρχεσαι!».

«Το αντιμετωπίζουμε με χιούμορ, αν και η αλήθεια είναι ότι στον κοντό κάνουν καζούρα, όχι σε εμένα», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Πέτρος και ο Δημήτρης αναφέρει τα γεγονότα: «Ολοι στην ομάδα, αλλά και γενικότερα ο περίγυρος κοντό με αποκαλούν. Ο άλλος μπορεί να είναι κοντότερος από εμένα, αλλά με φωνάζουν κοντό».

Δύο αδέλφια που ασχολούνται με το ίδιο άθλημα δεν μπορεί να μην ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον και όμως, εδώ, όπως αναφέρει ο Πέτρος υπάρχει ένας άλλος είδος ανταγωνισμού:  «Καλός ανταγωνισμός. π.χ ο Δημήτρης σουτάρει καλύτερα και εγώ να θέλω να τα καταφέρω εξίσου καλά», και ο Δημήτρης συνεχίζει: Δημήτρης: «Μικρός ήμουν λίγο πιο νευρικός. Αμα έχανα νευρίαζα πολύ. Αλλά πλέον υπάρχει καλός ανταγωνισμός».

Οσον αναφορά τα μονά;  «Στα μονά πέφτει ξύλο και οι δύο θέλουμε να κερδίσουμε και ο νικητής τις περισσότερες φορές είμαι εγώ!», δηλώνει  γελώντας ο Δημήτρης και ο Πέτρος έσπευσε να τον διορθώσει Πέτρος: «Νομίζω πως εγώ κερδίζω τις περισσότερες φορές. Τον παίζω με πλάτη και αυτό είναι άδικο». Στο τέλος, ο Δημήτρης τον επιβεβαίωσε:  «Η αλήθεια είναι πως κερδίζει. Κάνει πλάκα δύο μέτρα γομάρι. Ενας ένας στο ποστ και με μένα 1.84, μου κάνει πλάκα».

Οι εξωτερικές διαφορές είναι εμφανείς, τι γίνεται όμως με τον χαρακτήρα τους:  «Μεταξύ μας δεν υπάρχει εγωισμός. Από μικροί μοιραζόμασταν τα πάντα», αναφέρει ο Δημήτρης και ο Πέτρος ακολουθεί : «Προσπαθεί περισσότερο, παλεύει πιο πολύ. Είναι περισσότερο προσηλωμένος σε αυτό που κάνει. Ισως να δουλεύει περισσότερο από εμένα», ενώ στο τέλος ο Δημήτρης συμπλήρωσε:

«Πιστεύω ότι ο Πέτρος αν γίνει κάτι ασήμαντο ή σημαντικό μπορεί να το προσπεράσει. Εμένα αν με πειράξει κάτι με τρώει να το αλλάξω. Ισως γι΄αυτό που είπε ο Πέτρος σχετικά με τους στόχους, θα το παλέψω. Εγώ αν κάτι με προβληματίσει θα το πω, ο Πέτρος θα το κρατήσει μέσα του, ίσως να το πει αργότερα».

Τώρα για το ποιος συμβουλεύει ποιον, ο Δημήτρης διευκρινίζει: «Ανάλογα την περίπτωση, την κατάσταση που βρίσκεται ο καθένας. Και εγώ συμβουλεύομαι τον Πέτρο και εκείνος εμένα» και ο Πέτρος συνεχίζει λέγοντας: «Γνωρίζουμε πως νιώθει ο καθένας, πως σκέφτεται μέσα στο γήπεδο, τι κίνηση θα κάνει, πως θα δώσει την πάσα» για να καταλήξει ο Δημήτρης:   «Εμένα πάντως μου λείπε σαν ψηλός. Τον Πέτρο τον καταλαβαίνω καλύτερα από κάθε άλλο ψηλό. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να καταλάβω άλλον τόσο καλά. Ο Πέτρος έχει μυαλό κοντού!».

Ο Πρίντεζης, ο Σπανούλης και ο Γιουλ

Όπως συνηθίζεται, οι παίκτες έχουν τις αδυναμίες του, όπως και ο Πέτρος:  «Ο Πρίντεζης έχει ωραίες κινήσεις κάτω από το καλάθι, καλά τελειώματα, το μακρινό σουτ, είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης. Προσπαθώ να αντιγράψω κινήσεις και αν μπορέσω να φτάσω στο επίπεδο που βρίσκεται αυτός», ενώ ο Δημήτρης  «Βλέπω ματς κυρίως Α1 και Ευρωλίγκα. Κοιτάω κινήσεις κυρίως στο πικ εν ρολ. Ο Σπανούλης αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος στην Ευρώπη και μου αρέσει πάρα πολύ ο Γιούλ».

geromixalos_petros_dimitris«Ηταν ο καλύτερος παίκτης»

Η περασμένη χρονιά του Πέτρου ήταν κάτι παραπάνω από καταπληκτική, τρίτος σκόρερ της κατηγορίας, ενώ αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης κάτω των 22 ετών με αποτέλεσμα, το περασμένο καλοκαίρι πολλές ομάδες να τον προσεγγίσουν. Όμως πως το βίωσε αυτό ο Δημήτρης; « Σίγουρα χάρηκα για τις προτάσεις που ερχόντουσαν. Του έλεγα τη γνώμη μου, όπως την έλεγαν και οι γονείς μας. Ο καθένας ακολουθεί την πορεία του. Χαίρομαι πολύ για εκείνον. Ο Πέτρος έκανε μία πολύ καλή χρονιά πέρυσι, ήταν τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος, βγήκε στην καλύτερη πεντάδα, ήταν μία λογική εξέλιξη. Ηταν ο καλύτερος παίκτης».

Από την άλλη ο Πέτρος, δεν θα μπορούσε να μην αναφέρει και ο αδελφός του αξίζει το κάτι παραπάνω: «Αξιζε να έχει και αυτός την ανάλογη προσοχή. Βέβαια οι ομάδες που ήθελαν να πρωταγωνιστήσουν προτίμησαν έμπειρα πλέι μέικερ από την Α1. Θεωρώ πως η παραμονή του στα Πεύκα ήταν η καλύτερη επιλογή. Θα έπαιζε σ΄ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, θα είχε περισσότερο χρόνο συμμετοχής».

Από μικροί γεύτηκαν τη χαρά της κορυφής αφού και οι δύο αναδείχθηκαν δύο φορές πρωταθλητές με το εφηβικό του Αρη. Από τότε άλλωστε ξεχώριζαν καθώς οι τίτλοι του MVP συνόδευαν την κούπα:  «Ολοι οι τίτλοι μας δημιουργούν έξτρα κίνητρο για περισσότερη δουλειά, να γινόμαστε καλύτεροι. Να κατακτήσουμε τίτλους, ομαδικούς και ατομικούς» αναφέρει ο νεαρός φόργουορντ και συνεχίζει ο Δημήτρης: «Είναι… γλυκό να κατακτάς τίτλους, Οσο προχωράς θέλεις όλο και περισσότερο να κερδίζεις, να υπάρχει ανταγωνισμός. Το συναίσθημα να βγαίνεις πρώτος δημιουργεί ένα απίστευτο συναίσθημα».

Από όλες αυτές τις υπέροχες στιγμές δεν θα μπορούσαν κάποιες να μην ξεχωρίζουν έτσι και για τον Πέτρο: «Τα δύο Πανελλήνια με τον Αρη και η νίκη στο μπαράζ με τον Φάρο», ήταν ιδιαίτερα, ενώ για τον Δημήτρη: «Το δεύτερο Πανελλήνιο, σε αυτό που βγήκα MVP. Στο τελευταίο παιχνίδι που παίζαμε με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο όποιος κέρδιζε θα έπαιρνε το πρωτάθλημα. Η στιγμή που τελείωνε το παιχνίδι και νικούσαμε, η χαρά που νιώθεις εκείνη τη στιγμή είναι απίστευτη. Το ίδιο συνέβη και με τον Φάρο, όταν κερδίσαμε. Η ομάδα είχε μπάτζετ πολύ υψηλότερο από το δικό μας, όλοι έλεγαν ότι θα χάσουμε, ήταν κάτι πολύ σημαντικό.  Αλλά και εκείνη που στα μεγάφωνα ανακοινώθηκε πως εγώ είμαι ο MVP, δεν το περίμενα, ήταν στην ομάδα, ο Πέτρος, ο Βενζέκοφ, ο Μποχωρίδης. Εμεινα εκείνη τη στιγμή, δεν κατάλαβα τι έγινε».

Ο καλύτερος ψηλός και ο καλός πασέρ

Και επειδή ο δρόμος είναι μακρύς και η δουλειά που χρειάζεται για να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι σκληρή, ο  Πέτρος εστιάζει τα σημεία που πρέπει να δουλέψει: «Σίγουρα το σουτ από μέση απόσταση και την άμυνα μου απέναντι σε κοντύτερους παίκτες», ενώ ο Δημήτρης: «Το σουτ μου, να δυναμώσω λίγο παραπάνω. Αλλά να βελτιώνομαι στο πικ εν ρολ. Για τη θέση μου είναι πολύ σημαντική».

Το ταλέντο είναι διάχυτο και από τις δύο πλευρές: Ποια είναι όμως εκείνα τα στοιχεία που ξεχωρίζει ο ένας στον άλλος;  «Εχει πολύ καλή επαφή με το καλάθι, μπορεί να φανώ υπερβολικός, αλλά είναι στους δύο καλύτερους παίκτες στην Α2 σε αυτό το κομμάτι», αναφέρει ο Δημήτρης για τον αδελφό του και συνεχίζει: «Το μαρτυρά και η στατιστική του, στα δίποντα είναι πρώτος σε ισοβαθμία. Για ψηλός έχει απίστευτη αντίληψη, έχει πολύ γρήγορη σκέψη, το πώς διαβάζει το παιχνίδι είναι πολύ καλός», ενώ ο Πέτρος  δηλώνει για τον Δημήτρη:

«Πιέζει πολύ καλά τη μπάλα, παίζει πολύ καλά άμυνα, πνίγει τον αντίπαλό του. Τρέχει στο γήπεδο πολύ καλά. Επιθετικά οργανώνει πολύ καλά την ομάδα, πασάρει πολύ καλά και σκοράρει επίσης…. όποτε το θυμηθεί (σ.σ. γέλια). Μπορεί να φτιάξει εύκολα ένα ψηλό με τις πάσες του».