Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!

basketball-285150Στις 17:00 οι 28 ομάδες της Β’ Εθνικής μπαίνουν στην αφετηρία καθώς το νέο πρωτάθλημα αρχίζει σε Βορρά και Νότο. Η πρεμιέρα περιέχει ουκ ολίγα σημαντικά παιχνίδια, καθώς πολλές είναι οι ομάδες με υψηλές φιλοδοξίες που καλούνται να αποδείξουν με το καλημέρα τι… ψάρια πιάνουν.

Στο Νότο, ο ΓΣ Κύμης έχει βαφτιστεί το πρώτο φαβορί για την άνοδο στην Α2 αλλά στη δύσκολη έδρα του Παπάγου ενδεχομένως να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Το ίδιο ισχύει και για τον έτερο νεοφώτιστο Φάρο Κερατσινίου, ο οποίος μπαίνει με φόρα στο νέο πρωτάθλημα, αλλά από τη Νίκαια δεν περνούν πολλές ομάδες. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται επίσης οι κόντρες του Περιστερίου με τον Αμύντα και του Φιλαθλητικού με το Μαρούσι, ενώ τα φαβορί είναι μάλλον ευδιάκριτα στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια, σε Ερυθραία, Αγία Παρασκευή και Ηράκλειο. Και είναι οι γηπεδούχοι…

Στο Βορρά, το πρωτάθλημα έχει βαφτιστεί από πολλούς ως “υπόθεση του ενός”. Αυτός ο ένας είναι ο Προμηθέας, θα πρέπει όμως και να το αποδείξει στην πορεία. Για αρχή, πάντως, η ομάδα του Μάκη Γιατρά ξεκινάει τις υποχρεώσεις του από το γήπεδο του, απέναντι στον Αίαντα Ευόσμου. Το παιχνίδι της αγωνιστικής γίνεται στη Λάρισα, όπου ο νεοφώτιστος Φοίνικας υποδέχεται τους Μαχητές Δόξας Πεύκων, οι οποίοι έχασαν πρόσφατα τον Νεκτάριο Μάρουσιτς με σοβαρό τραυματισμό (στους χιαστούς) και καλούνται να βρουν λύση χωρίς τον καλύτερο τους περιφερειακό. Αμφίρροπη αναμένεται επίσης η αναμέτρηση των Τιτάνων Παλαμά με το Ανατόλια, του Πιερικού Αρχέλαου με το Πευκοχώρι και της ΧΑΝΘ με την Κομοτηνή, ενώ το Στρατώνι και το Αργος Ορεστικό θα έχουν τον πρώτο λόγο κόντρα σε Ασπίδα Ξάνθης και Αργοναύτη αντίστοιχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

1ος Όμιλος (Νότιος)

Α. Παπανδρέου 17.00 ΠεριστέριΑμύντας Αποστολίδης, Καρδάρης
Ν. Ερυθραίας 17.00 Πανερυθραϊκός-Ίκαρος Καλ. Θεοδωρόπουλος, Αναγνώστου
Νίκαιας 17.00 Ιωνικός Νίκαιας-Φάρος Κερ. Θεονάς, Παπαφωτίου
Ζωγράφου 17.00 Φιλαθλητικός-Μαρούσι Ραχιώτης, Μαγκουνής
Κοντόπευκου 17.00 ΚΑΠ-Χολαργός Πόντας, Μπούκας
Παπάγου 17.00 Παπάγος-ΓΣ Κύμης Κοντίλης, Κυριακόπουλος
Δυο Αοράκια 17.00 Ηράκλειο-Δούκας Κωνσταντινόπουλος, Καρακάσης

2ος Όμιλος (Βόρειος)

ΧΑΝΘ 17.00 ΧΑΝΘ-Κομοτηνή Παργιανόπουλος, Τσουμαχίδης
Αργους Ορεστικού 17.00 Αργος Ορεστικό-Αργοναύτης Παπαγερίδης, Ντούρας
Σιδ. Σταθμού 17.00 Πιερικός Αρχ.-Πευκοχώρι Σιμητόπουλος, Κοϊμτζόγλου
ΕΑ Πατρών 17.00 Προμηθέας-Αίας Ευόσμου Ζακεστίδης, Μηλαπίδης
Αλκαζάρ 17.00 Φοίνικας-Μαχητές Δόξας Π. Παπαδόπουλος Θ., Τσιαπλής
Παλαμά 17.00 Τιτάνες Παλαμά-Ανατόλια Παπανικολάου, Κατωτικίδης
Ευμοίρου 17.00 Ασπίδα Ξάνθης-Στρατώνι Θεοδώρου, Τσιρτσιμάλης