Κάτοικος Ναυπλίου ο Αβραάμ Καλλινικίδης!

Μία σημαντική μεταγραφική επιτυχία πέτυχε ο Οίακας Ναυπλίου, που έντυσε με τη φανέλα του τον Αβραάμ Καλλινικίδη! Ο έμπειρος άσος διαθέτει πολλές παραστάσεις από τις εθνικές κατηγορίες, αλλά και από από το εξωτερικό και η παρουσία του στο ρόστερ του ναυπλιώτικου συλλόγου, δίχως άλλο αναμένεται να δώσει αρκετές λύσεις στα χέρια του προπονητικού επιτελείου της ομάδας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Ο Οίαξ Ναυπλίου ανακοινώνει την απόκτηση του πολύπειρου και ύψους 1.97μ φόργουορντ Αβραάμ Καλλινικίδη, ο οποίος είναι γεννημένος στις 08/09/1977 και παραμένει ένας εκ των κορυφαίων στη θέση του.

Την τελευταία διετία αγωνίστηκε στο Αιγάλεω, με το οποίο κατέκτησε δυο πρωταθλήματα (Α΄ ΕΣΚΑ και Γ΄ Εθνική) και ένα κύπελλο ΕΣΚΑ, ενώ έχει μακρά πορεία στην καριέρα του, έχοντας ξεκινήσει μπάσκετ στον Πανελλήνιο και έχοντας θητεία σε Τυφώνα, ΑΕΚ, Ρέθυμνο, Χολαργό και Αρκαδικό. Στην Τρίπολη πανηγύρισε την άνοδο της ομάδας του Αρκαδικού στην Α1 ενώ για ένα σύντομο διάστημα αγωνίστηκε στη Φινλανδία με τα χρώματα της Aura Basket.

Ο Καλλινικίδης έχει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα του Αιγάλεω καθώς το καλοκαίρι του ΄96 υπέγραψε στον Αιγάλεω Α.Ο. και συνέχισε μαζί του έως και 13 χρόνια αργότερα. Στο διάστημα αυτό κατάκτησε έναν τίτλο Α΄ Αθηνών (1997), δυο τίτλους Γ΄ Εθνικής (1999 και 2001), έναν τίτλο Β΄ Εθνικής (2004) και μία άνοδο σαν δευτεραθλητής της Α2 (2006) για την Α1 Ανδρών ΕΣΑΚΕ.

Ερχόμενος στην ομάδα μας, ο Καλλινικίδης θα συναντηθεί με παλιούς γνώριμους καθώς στην άνοδο της ομάδας του Αιγάλεω στην Α1 είχε για βοηθό προπονητή τον προπονητή μας Χάρη Κουλουριώτη, στην άνοδο της ομάδας του Αρκαδικού στην Α1 ήταν συμπαίκτης με τον Στεφάν Τζόρτζεβιτς ενώ στην ομάδα του Ρεθύμνου ήταν συμπαίκτης με τον Φάνη Κουμπούρα.

Καλωσορίζουμε τον Αβραάμ και του ευχόμαστε να προσδώσει την απαραίτητη ποιότητα και εμπειρία ενόψει της συμμετοχής της ομάδας μας στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Α2″.