«Καλά θεμελιωμένο το μπάσκετ»

Με αναφορά στην… ποδοσφαιρική Super League και στο άκρως επιτυχημένο 3 on 3 που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Ζάππειο ξεκίνησε την εναρκτήρια ομιλία του ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ ήταν παρών στις κληρώσεις των Εθνικών Πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών και Γυναικών, οι οποίες έγιναν όπως κάθε χρόνο στο “Divani Caravel”, με εξαίρεση τους βόρειους ομίλους της Β’ και της Γ’ Εθνικής, που θα γίνουν αύριο στη Θεσσαλονίκη.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σε αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός, το οποίο ανοίγει την αυλαία για τη νέα αγωνιστική περίοδο, η οποία θα επιφυλάξει συγκινήσεις και έντονο συναγωνισμό. Ελπίζω να κινηθούμε σε πλαίσια που θα μας επιτρέψουν να είμαστε κάπως διαφορετικοί από άλλους χώρους, οι οποίοι δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά, με επιθέσεις σε πούλμαν και χαρακτηρισμούς ανοίκειους με γλώσσα που δεν συνάδει με τα δικά μας ιδεώδη και αρχές, με καταστάσεις και γεγονότα που θέλουμε να αναδείξουμε.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3 on 3 που ολοκληρώθηκε χθες στο Ζάππειο, έστειλε ένα μήνυμα όχι μόνο ότι η χώρα μας μπορεί και έχει τη δυνατότητα να κάνει σπουδαίες διοργανώσεις, αλλά ταυτόχρονα, επειδή ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, έδωσε και το μήνυμα ότι η χώρα, πέρα από όλα αυτά που διαβάζουμε, ακούμε, συζητάμε παραμένει ζωντανή, όρθια σε πείσμα όλων αυτών που προσπαθούν να δημιουργήσουν πανικό και να παρουσιάσουν ένα κλίμα. Όταν ταξιδεύω στο εξωτερικό με κοιτούν καλά-καλά, σαν να αναρωτιούνται «ζείτε εκεί στην Ελλάδα»; Δεχθήκαμε τηλεφωνήματα από το σύνολο της Ευρώπης αυτές τις μέρες για συγχαρητήρια, εκφράζοντας την έκπληξή τους γι’ αυτή την εικόνα και την επιτυχία, βάσει όλων αυτών που γράφονται και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τη χώρα μας.

Δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι συναντήσαμε την παντελή αδιαφορία από την Πολιτεία και μας είπαν ότι δεν γίνεται να βοηθήσουν. Απευθυνόμενοι στο Υπουργείο Τουρισμού, μας είπαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν, αλλά πρόσθεσαν πως αν θέλετε να γίνει υπό την αιγίδα μας, είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα. Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και πάλι. Το ελληνικό μπάσκετ είναι καλά θεμελιωμένο. Μπορεί να περνάμε διάφορες «καμπύλες», αλλά υπάρχει η βεβαιότητα ότι είναι πολύ καλά θεμελιωμένο, υπάρχουν αποτυχίες και επιτυχίες, αλλά στο ισοζύγιο είμαστε ψηλά. Η Ελλάδα είναι τέταρτη στον κόσμο σύμφωνα με την τελευταία κατάταξη της FIBA» δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Φάις: «Να επανέλθουμε δυναμικά στα γήπεδα»

Μετά τις απονομές των κυπέλλων στους πρωταθλητές της περσινής σεζόν σε όλες τις εθνικές κατηγορίες, ακολούθησαν οι δηλώσεις του εκπρόσωπου της Spalding, κ. Φάις, ο οποίος παρουσίασε παράλληλα και την επίσημη μπάλα της ΕΟΚ: «Θέλουμε να εξελίξουμε περισσότερα μοντέλα και να το επικοινωνήσουμε και στο καταναλωτικό κοινό το σήμα της ΕΟΚ. Θέλουμε να επανέλθουμε δυναμικά στα γήπεδα. Είναι γνωστή η σχέση της εταιρείας με το ΝΒΑ. Αυτό που ίσως να μην είναι γνωστό είναι πως είναι η πρώτη κατασκευάστρια σε μπάλες μπάσκετ στον κόσμο. Την μπάλα μπάσκετ εφηύρε η Spalding».