Καλαμπάκος: «Πρέπει να φτιάξουμε λίγο τη διάθεσή μας», Κουτρούλιας: «Είμαστε λίγο άναρχοι σαν ομάδα»

Ο Χαρίλαος Τρικούπης έκανε το καθήκον του, επικρατώντας του Παγκρατίου με 88-74 και οι προπονητές Ντίνος Καλαμπάκος και Τόλης Κουτρούλιας σχολίασαν την αναμέτρηση, με τον πρώτο να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην παίκτη του και να κάνει την αυτοκριτική της ομάδας του.

Του Δημήτρη Κουντούρη

«Πάντα είναι δύσκολο να παίζω με το Παγκράτι, πάντα υπάρχει μια συναισθηματική φόρτιση. Ο κύριος δίπλα μου ήταν παίκτης μου για αρκετά χρόνια, χαρά μου που ξεκινάει αυτό το δύσκολο και μακρύ ταξίδι του προπονητή. Δείχνει ότι ξεπερνάει το ότι ήταν παίκτης, με μία ομάδα που χτίστηκε για τη Β’ Εθνική και ξαφνικά “βαφτίστηκε” ομάδα της Α2. Όταν έγινε αυτό δεν υπήρχαν πολλοί παίκτες να πάρει. Το Παγκράτι είναι “στενό” στα οικονομικά, δε βρέθηκε ένας άνθρωπος για να βοηθήσει, προσπάθησαν και κατέληξαν να πάρουν τον Ντράσκοβιτς. Είναι όλα του γάμου δύσκολα για το Παγκράτι. Εύχομαι τα καλύτερα και στον Τόλη και στην ομάδα.

Ήταν πολύ ανταγωνιστικοί στο πρώτο ημίχρονο και μας έβαλαν δύσκολα, γιατί μετά τη νίκη επί του Διαγόρα θεωρούμε ότι είμαστε καλοί και ομάδες που έρχονται και δεν έχουν να χάσουν τίποτα είναι επικίνδυνες για εμάς, αν δεν είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και οργανωμένοι. Για 20 λεπτά το Παγκράτι ήταν πάρα πολύ καλό, μου αρέσει ο τρόπος που παίζανε, εκμεταλλεύονται στο έπακρο το ταλέντο του καθενός. Όταν βρουν τα πατήματά τους θα παίξουν πολύ καλά. Τέτοιες ομάδες θέλουν ένα “κλικ”, μια εκτός έδρας νίκη για να σταθούν δυνατοί, είναι πολλά υποσχόμενοι. Όσον αφορά εμάς, θα προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να είμαστε καλύτεροι, ανταγωνιστικοί. Δεν είναι αυτοσκοπός δικός μας, ούτε της διοίκησης να έχουμε συγκεκριμένο στόχο. Δεν μας πιέζει κανείς και αυτό, αντί να μας φέρνει κάποια άνεση, μας δημιουργεί περισσότερο άγχος».

Όσον αφορά το αν η ενεργοποίηση του Σαχπατζίδη αυξάνει τις λύσεις κάτω από το καλάθι μετά τον τραυματισμό του Γκάτσιου, ανέφερε. «Θα κάνουμε αλχημείες, έχουμε μάθει να παίζουμε με τραυματίες. Πρέπει να φτιάξουμε λίγο τη διάθεσή μας, την προσωπικότητά μας και να είμαστε πολύ δυνατοί και πολύ συγκεντρωμένοι κάθε Σάββατο (ή Τετάρτη), για να έχουμε κουράγιο, να κάνουμε καλή διαχείριση γιατί τα παιδιά έχουν να παίξουν τρία παιχνίδι μέσα σε μια βδομάδα»

Στην αντίπερα όχθη, ο Τόλης Κουτρούλιας δήλωσε ότι είναι τιμή του να στέκεται δίπλα στον παλιό του προπονητή και τόνισε, μεταξύ άλλων, πόσο μεγάλο ατού είναι για την ομάδα του η δύναμη της έδρας.

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σύλλογο του Χαρίλαου Τρικούπη για τη φιλοξενία και τον κόουτς που είναι τιμή να στέκομαι δίπλα του σήμερα, με έχει χαρακτηρίσει σαν παίκτη και σαν προπονητή…

Αγωνιστικά, ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας, η ομάδα χτίστηκε τελευταία στιγμή, προσπαθούμε να βγάλουμε μια ανταγωνιστικότητα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είμαστε λίγο άναρχοι σαν ομάδα. Προσπαθούμε να μπούμε σε κάποια καλούπια. Δυστυχώς ο πιο έμπειρος παίκτης μας στο «1», ο Καραμαλέγκος έπαθε έναν σοβαρό τραυματισμό και θα στερηθούμε τις υπηρεσίες του. Προσπαθούμε να βρούμε μια αγωνιστική ταυτότητα, να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και μακριά από το Μετς, τη φυσική μας έδρα και δύναμη, αλλά και το πρόγραμμα δεν μας έχει βοηθήσει. Προσπαθούμε να μείνουμε ενωμένοι και να ξεκινήσουμε την αντεπίθεσή μας από την επόμενη βδομάδα, γιατί κακά τα ψέματα δεν ήταν στο πρόγραμμά μας να κερδίσουμε σήμερα.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για το ποιες έδρες πρέπει να “χτυπήσει” η ομάδα του, ώστε να μείνει στην κατηγορία και απάντησε: «Αρχής γενομένης από τη Βέροια, είναι ένα παιχνίδι που πιστεύω ότι είναι στο βεληνεκές μας να το “χτυπήσουμε”. Δε θα πάμε σε κάποιο παιχνίδι με κατεβασμένα τα χέρια, ακόμα κι αν παίρνουμε το κίτρινο φύλλο, να κερδίζουμε κάτι, να γινόμαστε έστω λίγο καλύτεροι, ώστε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος ή ίσως και των πλέι-οφ, να πηγαίνουμε με άλλον αέρα στα εκτός έδρας παιχνίδι που είναι η αχίλλειος πτέρνα μας.

Τέλος, του ζητήθηκε να σχολιάσει κατά πόσο η βαθμολογία αντικατοπτρίζει την εικόνα των ομάδων, παρά τα παιχνίδια που εκκρεμούν. «Θεωρώ ότι είναι κάπως πλασματικό, με τις διακοπές, τις μισές αγωνιστικές, τις ομάδες που δεν προετοιμάστηκαν όπως ήθελαν με τα παιδιά που έφυγαν. Σίγουρα έχουν ξεχωρίσει κάποιες ομάδες, αλλά πιστεύω ότι πρωτάθλημα θα ξεκινήσουμε να βλέπουμε από εδώ και πέρα».