Καλαϊτζάκης: «Δεν κατεβάζουμε κεφάλι»

kalaitzakis-giwrgosΟ Γιώργος Καλαϊτζάκης και οι συμπαίκτες του προσπάθησαν και σήμερα στο Κάουνας για ένα θετικό αποτέλεσμα. Η Ισπανία βρήκε τις λύσεις που ήθελε και πήρε τη νίκη, αλλά υπάρχει και συνέχεια στο Ευρωπαϊκό Παίδων, στη Β’ Φάση:

«Κάθε παιχνίδι για εμάς είναι διαφορετικό. Σήμερα με την Ισπανία μπήκαμε πολύ δυνατά όπως και σε κάθε παιχνίδι. Στο τέλος όμως δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Όλα τα παιδιά παλέψαμε και συνεχίζουμε βλέποντας το επόμενο παιχνίδι, χωρίς να κατεβάζουμε κεφάλι. Η επόμενη φάση ειναι το ίδιο δύσκολη με την πρώτη, εμείς όμως θα είμαστε όλοι μαζί και θα παλέψουμε κάθε παιχνίδι, κάθε φάση για να καταφέρουμε κάτι καλύτερο. Και πιστεύουμε πως το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο».

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Τούφας, αναγνώρισε πως υπήρξε βελτίωση, χωρίς να παραλείπει ένα «αλλά»: «Παρουσιαστήκαμε καλύτεροι, πιο μαχητικοί σε σχέση με χθες,αλλά χάσαμε πάρα πολλά κάτω από το καλάθι, πολλά λέι απ κι αυτό μας στοίχισε στην πορεία. Λίγο πιο εύστοχοι να ήμασταν στα τελειώματα και σε κάποια ποσταρίσματα θα ήταν καλύτερα. Ότι έγινε δεν αλλάζει όμως και θα πρέπει να κοιτάξουμε τη συνέχεια. Είμαστε στη Β’ Φάση και στην πρώτη αγωνιστική θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκία. Είναι μια ομάδα που την ξέρουμε καλά, καθώς είχαμε αναμετρηθεί στο τουρνουά στο Βόλο χωρίς τον Μωραϊτη που ήταν τραυματίας. Είναι καλή ομάδα, έχει λύσεις και θα πρέπει να γίνει μια διαχείριση και των συναισθημάτων των παιδιών, ενόψει της συνέχειας».

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει ακόμη την Αγγλία και τη Γερμανία, δύο ομάδες που έχουν παράδοση στο μπάσκετ, αλλά οι οποίες «έχουν λύσεις και έχουν κάποιους παίκτες που ξεχωρίζουν. Η Αγγλία έχει 3-4 παιδιά που ήταν στο Τζόρνταν καμπ, η Γερμανία έχει κορμιά και είναι δυνατή. Όλα αυτά θα φανούν στο παρκέ. Θα ξεκουραστούμε απόψε, αύριο έχει προπόνηση και πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε καλύτερα στη συνέχεια».