Καλλινικίδης: «Διορθώσαμε βαθμολογική θέση και ψυχολογία»

kallinikidisΟ Άκης Καλλινικίδης αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού με το Ψυχικό μίλησε για την μεγάλη εκτός έδρας νίκη του Αρκαδικού, καθώς επίσης και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τον επόμενο αγώνα με την Λιβαδειά, αλλά και για το πως οι παίκτες μεταξύ τους αποκτούν καλύτερη χημεία μεταξύ τους και βρίσκουν ο κάθε ένας τον ρόλο του στην ομάδα.

Για τη νίκη κόντρα στο Ψυχικό: «Είναι μεγάλη νίκη αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε και την συνέχεια του πρωταθλήματος. Αυτό είχαμε πει όλη την εβδομάδα και παρόλα τα άσχημα αποτελέσματα που είχαμε μέχρι τώρα και πιστεύω ήταν αρκετά, είχαμε την ευκαιρία με μία νίκη εδώ να διορθώσουμε κατά πολύ και την βαθμολογική μας θέση και την ψυχολογία μας. Τώρα είναι στο χέρι μας και δεν πρέπει με τίποτα να ξαναγυρίσουμε στην αρχή του πρωταθλήματος. Είναι μία νίκη που θα την χρησιμοποιήσουμε, καθώς παίρνουμε μεγάλο αβαντάζ, παρότι το πρωτάθλημα έχει αρκετό δρόμο ακόμα».

Για το παιχνίδι με την Λιβαδειά που είναι το τελευταίο του α’ γύρου: «Το παιχνίδι που έρχεται είναι πολύ σημαντικό από την στιγμή που κερδίσαμε εδώ (Ψυχικό). Πρέπει να κλείσουμε με μία νίκη στο γήπεδο μας, έτσι ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο ρεκόρ και από κει και πέρα να αφήσουμε τις άλλες ομάδες να μας κυνηγάνε, παρά να κάνουμε εμείς ότι κάναμε μέχρι τώρα που κυνηγούσαμε.   Αυτή τη στιγμή έχουμε αποκτήσει το αβαντάζ και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το χάσουμε».

Για τη χημεία που αποκτά η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι: «Ξέραμε από την αρχή ότι αυτό ήταν και το μεγάλο μας πρόβλημα, γιατί είμαστε μία καινούρια ομάδα. Προσπαθήσαμε, γιατί είμαστε έμπειρα παιδιά να δέσουμε γρήγορα αλλά αυτό χρειάζεται μία διαδικασία καιρού, φιλικών παιχνιδιών και ανάλογης προετοιμασίας και είναι λίγο δύσκολο. Μας στοίχισε αυτό στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, όμως τώρα η ομάδα παίζει καλύτερα γιατί τα παιδιά έχουν καταλάβει καλύτερα τους ρόλους τους και ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο. Έτσι και τα χέρια του προπονητή είναι λυμένα και τα νέα παιδιά δίνουν περισσότερα ποιοτικά λεπτά στο γήπεδο και όλη η ομάδα λειτουργεί πολύ καλύτερα».