Καλό μπάσκετ και παραμονή στη Γ’ Εθνική οι στόχοι του Διαγόρα Ρόδου

Την επιστροφή του Διαγόρα Ρόδου στις εθνικές κατηγορίες την “υποδέχθηκαν” με ικανοποίηση άπαντες στο σύλλογο, θέτοντας και τους στόχους ενόψει της νέας περιόδου. Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το πρωί του Σαββάτου (10/10) στη λέσχη του Διαγόρα, εκείνο που ξεκαθαρίστηκε απ’ όλους ήταν ότι πρωταρχικός στόχος είναι η ομάδα να κρατήσει χαμηλούς τόνους, να δουλέψει σκληρά και από εκεί κι έπειτα να παίξει καλό μπάσκετ, που θα μπορέσει να οδηγήσει και στην παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.

Στη συνέντευξη μίλησαν, ο γενικός αρχηγός Χάραλντ Σέγκρεν, ο προπονητής Κυριάκος Μάγος, ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Μαρουλλάκης και ο αθλητής Σωτήρης Μανωλόπουλος. Αναλυτικά, όσα ειπώθηκαν για το νέο Διαγόρα.

ΧΑΡΑΛΝΤ ΣΕΓΚΡΕΝ (γενικός αρχηγός του Διαγόρα): «Εδώ και τρία ο στόχος μας μαζί με τον Κυριάκο Μάγο ήταν να δημιουργήσουμε μία ομάδα που να έχει σαφή προσανατολισμό, που θα προπονείται σε υψηλό επίπεδο και με παιδιά που θα βγουν από τα σπλάχνα του σωματείου. Αυτό σε μεγάλο μέρος το έχουμε καταφέρει. Οι συγκυρίες μας έφεραν στη Γ’ Εθνική, αποδεχθήκαμε την πρόσκληση της Ομοσπονδίας και από τη στιγμή που υπήρχαν οι βάσεις, είμαστε τώρα εδώ. Η Γ’ Εθνική είναι πιο απαιτητική κατηγορία και κάναμε κάποιες προσθήκες έμπειρων αθλητών. Η περσινή χρονιά ήταν πολύ καλή για μας, τερματίσαμε πρώτοι στον όμιλο Ρόδου, αλλά δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα. Η Ομοσπονδία έκανε αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών, δεχθήκαμε την πρόσκληση και ο Διαγόρας θα αγωνιστεί ξανά στις εθνικές κατηγορίες. Ο στόχος μας για τη νέα σεζόν είναι να παραμείνουμε στη Γ’ Εθνική και να ξεφύγουμε από το υποβαθμισμένο τοπικό πρωτάθλημα. Παράλληλα τα παιδιά του συλλόγου να αποκτήσουν περισσότερα παιχνίδια, παραστάσεις και εμπειρίες.

Η ομάδα έχει ενισχυθεί σημαντικά και αν έρθει κάτι παραπάνω, τότε θα είμαστε να στηρίξουμε την προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω το Δ.Σ. του Διαγόρα, τον κ. Χαλκιόπουλο για την εμπιστοσύνη, τον εξωδιοικητικό παράγοντα κ. Καράβα γιατί χωρίς αυτόν δεν θα ήμασταν εδώ, τον κ. Χρυσοχοΐδη που είναι πάντα κοντά μας, τον πρόεδρο του ερασιτέχνη κ. Στεφανίδη αλλά και το νέο ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε. κ. Παπαδόπουλο. Επίσης τους χορηγούς μας, τον κ. Πάππου, τον κ. Ποντικάκη, την Hellenic Coaches για τις μετακινήσεις, την Mitsis Hotels για τις διανυκτερεύσεις, τους ιατρούς μας που δυστυχώς είναι απαραίτητοι, τον κ. Άντερσεν, τον κ. Τηλιακό και τον φυσιοθεραπευτή μας κ. Κορνάρο. Οι αγώνες μας θα διεξάγονται στις 14:00 τις Κυριακές στο «Βενετόκλειο», εκτός από το παιχνίδι με τον Ήφαιστο/ Αχιλλέα. Παράλληλα έχουμε ετοιμάσει κάρτες διαρκείας κυρίως για την ενίσχυση του σωματείου και θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που επιτραπεί η είσοδος. Η προετοιμασίας μας έχει ξεκινήσει νωρίς, είμαστε σε καλό σημείο. Ο κορμός παραμένει ο ίδιος και στον οποίο έχουν γίνει σημαντικές προσθήκες με παίκτες που έχουν εμπειρία από τις εθνικές κατηγορίες. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, που πέρσι έπαιζε στην Α1, δίνει διαφορετική δυναμική στην ομάδα και στην πορεία ελπίζω να αναπροσαρμόσουμε τους στόχους μας. Κάποιοι αθλητές γνωρίζουν καλά την κατηγορία, ενώ πρέπει να δούμε πόσο θα επηρεαστούμε από τις μετακινήσεις και τα ταξίδια στην Πελοπόννησο. Θέλουμε η ομάδα να είναι υγιής και ανταγωνιστική. Το πόσο ανταγωνιστική θα φανεί μέσα στο γήπεδο και οτιδήποτε πούμε μπορεί να ανατραπεί. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κ. Κολιάδη για τη στήριξη του.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΓΟΣ (προπονητής του Διαγόρα): «Μετά την πρόσκληση της Ε.Ο.Κ. ως πρωταθλητές στη Ρόδο, μας δόθηκε η δυνατότητα να παίξουμε στη Γ’ Εθνική, που σαφέστατα είναι πιο δυνατή από το τοπικό πρωτάθλημα. Στην αρχή δεν γνωρίζαμε σε ποιον όμιλο θα παίξουμε. Ο όμιλος που θα είμαστε είναι άγνωστος και απομακρυσμένος και περιλαμβάνει τις ομάδες της Πελοποννήσου, εμάς και τον Εργοτέλη από την Κρήτη. Η τοποθέτηση μας στον όμιλο αυτό, μας έβαλε σε προβληματισμούς λόγω των μετακινήσεων. Ο βασικότερος στόχος για μένα είναι η παραμονή στη Γ’ Εθνική και πρέπει να βάλουμε τις βάσεις από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές, έχοντας μία καλή παρουσία. Θέλουμε να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε τα παιχνίδια.

Ο στόχος θα γίνει εφικτός παιχνίδι με παιχνίδι. Η ομάδα φτιάχτηκε με γνώμονα το ροδίτικο στοιχείο, αφού όλοι οι παίκτες είναι ντόπιοι. Και ο Σωτήρης (σ.σ. Μανωλόπουλος) είναι Ροδίτης και δεν αλλάζει πλέον αυτό. Ο Μανωλόπουλος αποτελεί πολυτέλεια για τη Γ’ Εθνική και τον Διαγόρα. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για περισσότερες επιτυχίες και την καλύτερη εικόνα της ομάδας. Η παραμονή του αρχηγού Γιώργου Μαρουλλάκη είναι σημαντική, αφού με τον εξαιρετικό του χαρακτήρα, τη διάθεσή και την ενέργεια του, θα μας βοηθήσει πολύ. Όλα τα παιδιά προσπαθούν πολύ εδώ και 45 μέρες και θέλουν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στο παρκέ. Να φτιάξουμε μία ομάδα πρωτίστως που να βγάζει υγεία μέσα στο γήπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΔΟΠΑΡ για την παραχώρηση του Βενετοκλείου, στο οποίο οι συνθήκες είναι καλύτερες από την τέντα. Το ρόστερ έχει κλείσει εδώ και αρκετό καιρό. Έχω τεράστια εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά. Η συμβολή του κάθε αθλητή θα είναι σημαντική και όλοι έχουμε ανυπομονησία για την πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα θα έπρεπε να δώσει κάποια φιλικά παιχνίδια, αλλά κορωνοϊού και της δυσκολίας στις μετακινήσεις, ήταν λίγο δύσκολο. Ευελπιστούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα με τον Δίωνα Κυπαρισσίας».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΟΥΛΛΑΚΗΣ (αρχηγός του Διαγόρα): «Να ευχηθώ αρχικά να ξεπεράσουμε τη δυσάρεστη κατάσταση με τον κορωνοϊο και να επανέλθουμε σύντομα στην κανονικότητα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στην αγωνιστική δράση και χαρούμενοι που ο Διαγόρας γύρισε στις εθνικές κατηγορίες. Έχουμε αυτοπεποίθηση ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας».

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ (αθλητής του Διαγόρα): «Είναι χαρά και τιμή μου, που βρίσκομαι στο ιστορικό σωματείο του Διαγόρα. Μετά από πολλά χρόνια στην Α2, βρέθηκε αυτή η ευκαιρία στον τόπο που ζω, για να βοηθήσω κι εγώ με τη σειρά μου. Είναι ευχής έργον για τη Ρόδο να δημιουργηθεί και ένας δεύτερος πόλος στο μπάσκετ. Ο Διαγόρας έχει πολύ κόσμο και μία μεγάλη μάζα ανθρώπων που τον ακολουθούν. Η Ρόδος αγαπάει το μπάσκετ κι αυτό φαίνεται εδώ και πολλά χρόνια. Μεγάλο ρόλο για την επιλογή μου έπαιξε η οικογένεια μου και η σχέση και μπασκετική επαφή με τον κόουτς Κυριάκο Μάγο εδώ και πολλά χρόνια. Φυσικά σημαντικό ρόλο έπαιξε και η τρομερή προσπάθεια από μία ομάδα ανθρώπων του Διαγόρα, όπως ο κ. Καράβας και ο κ. Χαλκιόπουλος. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για τον Διαγόρα για να είναι εκεί που πρέπει».

Πηγή: 12sports.gr