Καραγκιολίδης: «Να τερματίσουμε με το καλύτερο δυνατό ρεκόρ»

Δεύτερη χρονιά για τον Γιάννη Καραγκιολίδη στον ΠΑΣ Γιάννινα, με την παρουσία του να συνοδεύεται ήδη από έναν τίτλο πρωταθλητή στη Γ΄ Εθνική, ενώ φέτος η ομάδα της Ηπείρου βρίσκεται ήδη σε τροχιά κατάκτησης ενός ακόμα πρωταθλήματος στη Β΄ Εθνική και ανόδου στην Α2 Εθνική. Ο έμπειρος σμολ φόργουορντ μίλησε στο επίσημο site της ομοσπονδίας μπάσκετ και περιγράφει πως τα Γιάννινα καταφέρνουν και πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Με μόλις δύο ήττες και 19 νίκες οδηγείτε τον 2ο Όμιλο της Β’ Εθνικής. Που οφείλεται αυτή η επιτυχημένη πορεία;

«Ξεκινήσαμε την χρονιά με πρωταγωνιστικούς στόχους. Θέλαμε να συνεχίσουμε την καλή πορεία της ομάδας τα τελευταία δυο χρόνια. Η ομάδα πλαισιώθηκε από έμπειρους παίκτες και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έμεινε ο βασικός κορμός από πέρσι μοιραία ο στόχος ήταν για το κάτι παραπάνω. Βέβαια, μας βοήθησαν πολύ και οι δυο νίκες τις δυο πρώτες αγωνιστικές απέναντι στην Γέφυρα και την Δόξα Λευκάδας, ομάδες που είχαν τους ίδιους στόχους με εμάς, ενώ σε συνδυασμό και με το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει, ακολούθησε αυτή η «επιτυχημένη» όπως την χαρακτηρίσατε πορεία. Δεν σας κρύβω ότι και ο πρόωρος αποκλεισμός στο κύπελλο από το Στρατώνι, μας πείσμωσε μιας και θέλαμε να συνεχίσουμε σαν «πρωτάρηδες» στον θεσμό. Οπότε θα μπορούσε να πει κανείς ότι το είδαμε και λίγο «εγωιστικά» δίνοντας απαντήσεις κυρίως στους εαυτούς μας».

Τι θα σημαίνει για εσάς προσωπικά η κατάκτηση του τίτλου;

«Σίγουρα για τον κάθε παίκτη είναι μεγάλη ανταμοιβή, σε οποιαδήποτε κατηγορία ή επίπεδο παίζει, να κατακτά την πρώτη θέση σε ένα πρωτάθλημα. Με χαροποιεί που συνοδεύεται και με την ανοδική πορεία της ομάδας την τελευταία τριετία, η οποία στήθηκε σε σωστές βάσεις και είμαι μέλος αυτής της προσπάθειας. Ελπίζω να συνεχίσω να παίζω σε πρωταγωνιστικό επίπεδο και τα επόμενα χρόνια και να συνοδεύεται η πορεία της ομάδας με ανάλογες επιτυχίες. Ακόμη δεν έχουμε κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο, αλλά ελπίζουμε να συμβεί συντόμως. Άλλα πάνω απ’ όλα, η κατάκτηση του τίτλου θα έδινε ιδιαίτερη χαρά και θα γέμιζε με περηφάνια ολόκληρη την πόλη η οποία θα εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά στην Α2!».

Υπάρχει κάποιο παιχνίδι από αυτά που απομένουν που φοβάστε περισσότερο;

«Αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια με την απαιτούμενη σοβαρότητα. Δεν φοβόμαστε κανένα παιχνίδι. Άλλωστε, δεν περάσαμε εύκολα και από έδρες που οι ομάδες τους βρίσκονται στις χαμηλότερες θέσεις της κατηγορίας. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί μέχρι τέλους γιατί και βάσει προγράμματος το θεωρώ εφικτό. Η αλήθεια είναι ότι μας «πείραξε» το γεγονός που δεν κρατήσαμε το αήττητο στην έδρα μας και από την στιγμή που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να τερματίσουμε την κούρσα του πρωταθλήματος με το καλύτερο δυνατό ρεκόρ».

Πως αντιμετωπίζετε την κρίση με τον κορωνοϊό; Επηρεάζει την προετοιμασία της ομάδας;

«Είναι κάτι που αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Σίγουρα πρέπει να ακολουθούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής και να συμβουλευόμαστε περισσότερο τους ειδικούς. Όσον αφορά την ομάδα, δεν κάνουμε κάτι που δεν κάναμε και πριν όσον αφορά τους απλούς βασικούς κανόνες υγιεινής. Η προετοιμασία της ομάδας δεν έχει επηρεαστεί στο ελάχιστο μιας και η διοικούσα επιτροπή του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου των Ιωαννίνων, έχει προβεί σε όλα τα προτεινόμενα μέτρα με καθημερινή απολύμανση των χώρων όπου προπονείται η ομάδα».