Καραπιπερίδης: «Η λύση θα βρεθεί εκ των έσω»

Η Καβάλα πήρε τη νίκη απέναντι στους Μαχητές Πειραματικού Πεύκων με τον Ανδρέα Καραπιπερίδη να επισημαίνει στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ότι για να καλυφθούν τα κενά του Πλιούκα και του Μιχάλογλου, έπρεπε να γίνει μια υπέρβαση. 

Παρά τις απουσίες και τις δυσκολίες η Ενωση έφτασε στη νίκη. Ποια είναι η άποψη σας για το ματς που πέρασε;

«Ακριβώς έτσι είναι, όπως το επισημάνατε. Είχαμε δυο πολύ σημαντικές απουσίες που πρέπει να συνηθίσουμε ότι θα τις έχουμε, ειδικά του Πλιούκα. Θεωρώ ότι οι δυο τραυματισμοί αυτή τη φορά έβγαλαν εγωισμό και πάθος στην ομάδα, περισσότερο σε ατομικό επίπεδο. Μας «πλήγωσαν», κέντρισαν τον εγωισμό μας και μπήκαμε δυνατά από την πρώτη στιγμή στο παιχνίδι. Δείξαμε πιο αποφασισμένοι για να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Που κρίθηκε; Είδαμε και ένα διαγωνισμό τριπόντων.

«Οι δυο ομάδες είχαν μεγάλη αποτελεσματικότητα στο τρίποντο.  Όταν ελέγξαμε τον τομέα των ριμπάουντ και επίσης τον ρυθμό, κάναμε το παιχνίδι που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε.  Ευστοχήσαμε και σε τρίποντα που έχουμε μάθει να προπονούμαστε σε αυτά και σε καταστάσεις transition.  Αυτά ήταν τα στοιχεία, κυρίως ότι από ένα σημείο και μετά είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού».

Στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος η Ενωση έχει απώλειες στο ρόστερ. Αυτό μπορεί να ξεπεραστεί για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές;

«Η λύση θα βρεθεί εκ των έσω. Φυσικά και πρέπει να προσπαθήσουνε όλοι, να δώσουνε το κάτι παραπάνω για να καλύψουμε τα κενά των δυο παικτών. Να πούμε ότι πρέπει να γίνει μια υπέρβαση  του εαυτού μας, ο καθένας ξεχωριστά. Ο στόχος δεν αλλάζει. Οι  δυσκολίες αυτές μας κάνουν περισσότερο δυνατούς.

Πρέπει να συνεχίσουμε. Υπήρχε μεγάλη διάθεση και πείσμα όλη την προηγούμενη εβδομάδα και αυτό βγήκε στο ματς με το Πειραματικό. Τα παιδιά είναι πλήρως συγκροτημένα για το τι θέλει η ομάδα και που πονάει η ομάδα.  Μάλιστα κάνουν πράγματα που δεν είχαν συνηθίσει να κάνουν στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Καπινιάρης παράδειγμα, μπήκε μπροστά στο κομμάτι του σκορ ενώ πριν δεν είχε συνηθίσει κάτι τέτοιο».

Είναι καθοριστικό το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής;

«Σίγουρα είναι καθοριστικό. Είναι μια ομάδα που διεκδικεί την άνοδο σε μια πολύ δυνατή έδρα. Είναι ομάδα με πολύ γεμάτο ρόστερ, αθλητική και ψηλή ομάδα με παιδιά που έχουν ταλέντο. Είναι ένα ματς κλειδί».


Πηγή: www.proininews.gr